Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Vlieland

Middels een opstalverzekering in Vlieland – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schades gericht aan jouw woning wat te maken heeft met situaties als aanrijding en aanvaring, vandalisme, brand, inbraak. Het begrip opstal slaat op; de dingen die vast aan de woning zitten. Onder andere de keuken, maar ook het plafond. Het is niet bij wet verplicht, maar beslist wel aan te raden. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Jouw huis is je toch heel wat waard? Met ons vergelijkscript vergelijk je gemakkelijk de best beoordeelde opstalverzekeringen van klantvriendelijke verzekeringsmaatschappijen als Univé, Allianz of REAAL Verzekeringen op prijs en kwaliteit. Je woonadres heeft invloed op de premie. Ontdek de goedkoopste polis in Vlieland, gemeente Vlieland, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteVlieland
(Regio) nummer0562 (+31562)
Aantal inwoners 1083
Postcodes8899
BuurtenWijk
Plaatsen in de regioverzekering-Vlaardingen, opstalverzekering-Twenterand, polis-Stein, verzekeringspakket-Oosterhout, Velsen en woonhuisverzekering-Veldhoven
opstalverzekering-vlieland

Woonhuisverzekering vergelijken in Vlieland, april 2024

De woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Denk aan schades veroorzaakt door diefstal, schade door olie, rook en roet, storm (vanaf windkracht 7), inbraak. Belangrijk: Deze polis dekt enkel schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Zaken als de hal. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (aan de hand hiervan dek jij waardevolle “losse” items zoals schuurtje of een kapotte laptop). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Vlieland? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Dekking: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Uitkeringen:Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Beoordeling: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Prijs: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Eigen bijdrage: Hoe hoog is het eigen risico?
Als je de opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Vlieland, is het handig niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Vlieland. Op het moment dat je te maken hebt met schade in de woning (door bijv. situatie als olie, rook en roet, blikseminslag, schroeien of smelten, wateroverlast), dan horen natuurlijk de dekking en de service in orde te zijn. Geholpen door de vergelijkingstool bekijk je heel snel de mogelijkheden. De tarieven van assuradeurs als Delta Lloyd en Allianz schommelen tussen €5 en €13. Vul in onze vergelijker in waar jouw verzekering aan moet voldoen, check de maandelijkse kosten, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Zodoende zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: SNS dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Persoonlijke gegevens

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, omgeving (8899) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Specificeer jouw woning

  Bijvoorbeeld: type huis, dakconstructie (plat, riet), aantal kamers, totale oppervlakte en bouwjaar woning.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Online premie berekenen

  Je opent vervolgens de beste opstalverzekeringen die rijmen met jouw filters.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen kan iedereen zelf online regelen.

De kosten van een opstalverzekering

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Vlieland? De modale polissen zitten maandelijks tussen €8,25 en €10,5. Het exacte bedrag is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Er zijn een aantal variabelen:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Leeftijd woning
 • Woonplaats
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg bekijk ik een voordelige woonhuisverzekering voor mijn huis in Vlieland? Dat is gemakkelijk: navigeer naar de vergelijker. Voer de velden in, maak een keuze uit de dekkingen, check alle kosten, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Voorbeelden van pakketten zijn EAG Assuradeuren Profielpakket (Allrisk) of Aegon Opstal Allrisk. Liever laten adviseren? Maak een afspraak met een verzekeringsadviseur in Vlieland.

Vergelijk alle polissen

Zelf de beste opstalverzekering in Vlieland afsluiten? Bekijk de best gewaardeerde of laagst geprijsde verzekeraar voor postcodegebied 8899.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Friesland in april 2024

 • nowGo Woonverzekering Comfort
 • Turien & Co Inboedelverzekering Premium
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Extra Uitgebreid)
 • De Goudse Privé Pakket Online
 • Univé Woonpakket (AR)
 • Allianz Inboedelverzekering Comfort (Extra uitgebreid)
 • ASR Inboedelverzekering (Extra uitgebreid)
 • Univé Woonpakket (AR)

Extra voordeel met een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat in de regel aanbevolen wordt is de inboedel- en opstalverzekering onder te brengen bij 1 aanbieder. Wanneer we spreken van schade aan je huis, kom je niet in onenigheid over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Combinatievoordeel
 2. Een contactpersoon
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
We spreken nog over meerdere verzekeringen die samen te voegen zijn. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. gewoonlijk in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Andere opties zijn: overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

Een allrisk opstalverzekering biedt optimale dekking, en biedt garantie voor vrijwel elke soort schade. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Denk aan voorvallen als blikseminslag, diefstal, storm (vanaf windkracht 7), schade door olie, rook en roet en vandalisme, een omgevallen boom, blikseminslag, olie, rook en roet. Noemenswaardig: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van slecht onderhoud, roekeloosheid en opzet, oorlogsgeweld, overstromingen of rook en roet uit open haard, weersinvloeden, grondwater in de woning, vocht dat door de muren komt, bevroren leidingen en schade aan het glas of de fundering wordt meestal niet gedekt. Hierna vind je nuttige details over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Hierom vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Woon jij in een huurhuis? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het onderdeel huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is vaak niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade veroorzaakt door bijv. vandalisme of brand zit vaak bij de polis in. Echter, een ingegooide ruit valt vaak buiten de woonhuisverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Bijgebouw / garage
  De tuinhuisje, garage, overkapping, volière en andere bijgebouwen vind je doorgaans standaard in de dekking. Advies: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Enkele assuradeurs stellen beperkingen aan het aantal M2 voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Plenty verzekeraars verzekeren ook kosten van problemen met de tuin, zoals schade aan schuttingen. In andere gevallen is een speciale tuinverzekering benodigd. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Wijk 00.

‘Mijn woning in goede handen

Fam. Bosman, Vlieland (april 2024)