Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Twenterand

Door middel van een opstalverzekering in Twenterand – alias woonhuisverzekering – verzeker je schades m.b.t. de woning als gevolg van onder andere vandalisme, brand, aanrijding en aanvaring, diefstal. Het begrip opstal slaat op; alles wat vast zit aan de woning. Denk dan aan de elektriciteit, en tevens een vaste vloer. Het is niet bij wet verplicht, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Middels deze website vergelijk je moeiteloos een aantal opstalverzekeringen van klantvriendelijke verzekeraars als Unigarant, Turien en Co of Polis Direct op premie en dekking. Premies variëren per postcode. Bekijk de laagste premie in Twenterand, gemeente Twenterand, Overijssel.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieOverijssel
GemeenteTwenterand
Netnummer0546 (+31546)
Aantal inwoners 33846
Postcodes7676
BuurtenVriezenveen
Plaatsen in de buurtverzekering-Tubbergen, opstalverzekering-Tiel, polis-Someren, verzekeringspakket-Oldambt, Teylingen en woonhuisverzekering-Texel
opstalverzekering-twenterand

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Twenterand, februari 2024

Een woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Onder andere door ontploffing, wateroverlast, inbraak, brand. Belangrijk: Deze module regelt uitsluitend datgene wat vastzit aan de woning. Onder andere een houten vloer. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (met deze polis krijg je een uitkering voor “losse” spullen zoals televisietoestel of een kapotte laptop). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Twenterand? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Modules: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Uitkeringen:Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Recensies: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Premie: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Het eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
In de situatie dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Twenterand, is het verstandig om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Twenterand. In een scenario dat er sprake is van schade aan de woning (denk aan inbraak en diefstal, vandalisme, een flinke storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag), dan horen vooral de vervoegingen en klantenservice direct op gang te komen. Dankzij de vergelijkingssoftware vind je direct uit welke optie bij je past. De kosten van assuradeurs zoals Independer en SNS schommelen tussen €7,25 tot €14,75. Vul hierboven je complete wensenlijstje in, bekijk de kosten per maand, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Zodoende zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: FBTO dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Persoonlijke gegevens

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, adres (7676) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Kenmerken van de woning

  Wat belangrijk is: soort huis, dakconstructie (plat, riet), oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en leeftijd van het huis.

 3. Afwerking van jouw huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Online premie berekenen

  Je opent hierna de verkrijgbare verzekeraars op basis van jouw filters.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen doe je helemaal zelf online.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Twenterand? De modale polissen variëren tussen de €6,75 tot €13,75. De hoogte van de premie is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Er zijn een aantal variabelen:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Leeftijd woning
 • Regio
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe check ik een voordelige woonhuisverzekering voor mijn woning in Twenterand? Dit kan zonder moeite: open de vergelijkingstool. Beantwoord de vragen, bepaal welke dekkingen je wilt, bereken de premie, en neem het beste aanbod. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Allianz Verzekerd wonen pakket (Extra uitgebreid) en/of Unigarant Opstalverzekering. Heb je hulp nodig? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Twenterand.

Vergelijk opstalverzekeringen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Twenterand afsluiten? Check de best gewaardeerde of gewoon een goedkope polis voor postcode 7676.

Actuele woonverzekeringen in Overijssel in februari 2024

 • EAG Assuradeuren Woonhuisverzekering Profielpakket (Allrisk)
 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Extra uitgebreid)
 • Allianz Woonhuisverzekering (EUG)
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Prima
 • ANWB Opstalverzekering
 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Compleet
 • Turien & Co Inboedelverzekering Prima
 • Verzekeruzelf.nl Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Buiten de opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat wij aanraden is een combinatie van deze polissen te regelen bij eenzelfde aanbieder. Wanneer we spreken van schade m.b.t. je huis komt er geen discussie over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-deal
 2. Overzichtelijk
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. 1 duidelijke factuur
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
We onderscheiden nog een aantal verzekeringen die je kunt toevoegen. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de reis- rechtsbijstand en autoverzekering in de regel in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Maar je kunt ook denken aan o.a.: ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De All risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en biedt dekking tegen elk van buiten komend onheil. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Je kunt dan denken aan aanrijding en aanvaring, blikseminslag, vandalisme, ontploffing en vandalisme, blikseminslag, brand of explosie, schroeien of smelten. Goed om te weten: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van atoomkernreacties, oorlogsgeweld, overstromingen, normaal huishoudelijk gebruik of bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7, grondwater in de woning, ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard en glasschade of schade aan de fundering zit vaak niet inbegrepen. Hieronder tref je nuttige details over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Hierom vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Ben je geen eigenaar van de woning? Ook dan kan je ze verzekeren via het onderdeel huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is in de regel niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas door o.a. storm of inbraak wordt meestal gedekt. Echter, een bal die door een raam gaat valt niet onder de woonhuisverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Zo’n overkapping, tuinhuisje, schuur, garage en andere bijgebouwen zijn standaard meeverzekerd. Belangrijk: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Veel maatschappijen stellen beperkingen aan het aantal M2 voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. De meeste verzekeraars keren vergoedingen uit bij problemen met de tuin, zoals schade aan schuttingen. Wellicht is een speciale tuinverzekering benodigd. Handig als je woont in wijken als: Vriezenveen (kern), Vriezenveen (buitengebied), Westerhaar-Vriezenveensewijk, Kloosterhaar, Bruinehaar.

‘Niet de goedkoopste, maar wel gewoon goed

P. Jansen, Twenterand (februari 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente