Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Oldambt

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Oldambt – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schade aan jouw huis als gevolg van o.a. wateroverlast, storm (vanaf windkracht 7), inbraak, aanrijding en aanvaring. De term opstal betekent; alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Denk dan aan de gevel, en ook een vaste vloer. Het is niet bij wet verplicht, maar beslist wel aan te raden. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Met opstalverzekeringregelen.nl vergelijk je eenvoudig vele opstalverzekeringen van erkende partijen zoals HEMA, Centraal Beheer of Lancyr op modules, flexibiliteit en prijs. Je woonadres heeft invloed op de premie. Ontdek de goedkoopste polis in Oldambt, gemeente Oldambt, Groningen.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Regionummer0597 (+31597)
Aantal inwoners 38228
Postcodegebieden9670
BuurtenWinschoten
Plaatsen in de omgevingverzekering-Oisterwijk, opstalverzekering-Midden-Delfland, polis-Lochem, verzekeringspakket-Gorinchem, Nunspeet en woonhuisverzekering-Nuenen, Gerwen en Nederwetten
opstalverzekering-oldambt

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Oldambt, maart 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Dat kan gaat om schade door wateroverlast, vandalisme, brand, storm (vanaf windkracht 7). Niet vergeten: Deze module regelt uitsluitend datgene wat vastzit aan de woning. Zaken als de schoorsteen. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (daarmee ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken als blender of een defecte wasmachine). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Oldambt? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Modules: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Claims: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Ervaringen: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Tarieven: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Hoe hoog is het eigen risico?
In de situatie dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Oldambt, is het handig verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Oldambt. Wanneer er sprake is van schade aan de woning (door bijv. situatie als blikseminslag, een flinke storm (vanaf windkracht 7), inbraak en diefstal, schroeien of smelten), dan behoren natuurlijk de schadeafhandeling en dekkingen direct op gang te komen. Met behulp van onze vergelijker bekijk je heel snel de mogelijkheden. De kosten van verzekeringsmaatschappijen zoals Nationale Nederlanden en Reaal schommelen tussen €8,75 en €13. Voer in de bovenstaande vergelijker je complete wensenlijstje in, neem alle premies door, en filter pas hierna op prijs. Op basis daarvan heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Europeesche polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Jouw gegevens invoeren

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, adres (9670) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Specificeer jouw woning

  Bijvoorbeeld: beschrijving woning, constructie en materiaal, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en datering van het woonhuis.

 3. Extra informatie over je huis

  Definieer status van keuken en badkamer en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je treft in de volgende stap de verkrijgbare woonhuisverzekeringen die overeenkomen met de opgegeven info.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een overstap van dekking of een module afsluiten kan iedereen zelf online regelen.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Oldambt? De “normale” verzekeringen liggen tussen de €5,75 – €10,5. Het feitelijke maandbedrag is voor iedereen weer anders. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Verzekerd bedrag
 • Bouwjaar
 • Woonplaats
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe bekijk ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor ons huis in Oldambt? Dit kan zonder moeite: gebruik onze vergelijker. Voer de velden in, bepaal welke dekkingen je wilt, bereken de premie, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Wat dacht je bijvoorbeeld van Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Basis en Nationale Nederlanden ZPP Woonpakketverzekering. Liever laten adviseren? Breng dan een bezoek aan een verzekeringsadviseur in Oldambt.

Vergelijk alle polissen

Meteen de beste opstalverzekering in Oldambt afsluiten? Ontdek de best beoordeelde of laagst geprijsde verzekeraar voor omgeving 9670, 9671, 9672, 9673, 9674, 9675.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Groningen in maart 2023

 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk
 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Allrisk)
 • ASR Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Bruns ten Brink Brand Combi Budget
 • Aegon Inboedel Basis
 • Ditzo Woonverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Premium
 • De Nederlanden van Nu Inboedelverzekering

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Behalve een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat in de regel aanbevolen wordt is beide polissen te nemen bij 1 verzekeraar. Indien de situatie zich voordoet van schades aan je huis, heb je minder te maken met bonje over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Alles-in-1-korting
 2. Overzichtelijk
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. 1 duidelijke factuur
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Wellicht vind jij meer interessante zekerheden die te combineren zijn. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering gewoonlijk in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere opties zijn: overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De All risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en staat paraat bij ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Denk dan aan diefstal, schade door olie, rook en roet, brand, wateroverlast en brand of explosie, vandalisme, wateroverlast, schroeien of smelten. Goed om te weten: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schades die wordt veroorzaakt door atoomkernreacties, overstromingen, aardbevingen, oorlogsgeweld of vocht dat door de muren komt, ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard, storm en wind onder de windkracht 7, grondwater in de woning en glasschade of schade aan de fundering zit vaak niet inbegrepen. Hieronder tref je praktische informatie over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Zodoende dekt de opstalverzekering deze voor jou. Heb je panelen op een huurwoning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren door het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is vaak niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door iets als een inbraak of storm zit doorgaans in de verzekering. Toch, een voetbal die door de ruit vliegt valt niet onder de opstalpolis. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Bijgebouw / garage
  Een overkapping, volière, garage, tuinhuisje en opzichzelfstaande hokken zitten in de meeste opstalverzekeringen. Tip van de specialist: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Veel aanbieders stellen een limiet voor toegestane M2’s voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Veel verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schade in of rondom de tuin, zoals schade aan bomen, struiken. Misschien heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda.

‘Overzichtelijke vergelijking van alle optie

P. Willemsen, Oldambt (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente