Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Oisterwijk

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Oisterwijk (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schades aangaande een huis als gevolg van bijvoorbeeldwateroverlast, aanrijding en aanvaring, ontploffing, vandalisme. De term opstal betekent; alles wat vast zit aan de woning. Onder andere de bijkeuken, maar ook het kozijn. Het is niet verplicht, maar vaak wel een goed idee. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Hoe waardevol is je huis voor jou? Via deze website vergelijk je moeiteloos de best beoordeelde opstalverzekeringen van erkende aanbieders als bijv. Zelf, DAK of Polis Direct op service en prijs. Prijzen verschillen per regio. Bekijk de laagste premie in Oisterwijk, gemeente Oisterwijk, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOisterwijk
(Regio) nummer013 (+3113)
Aantal inwoners 25835
Postcodes5060
WijkenVerspr.h.
Plaatsen in de buurtverzekering-Oirschot, opstalverzekering-Nuth, polis-Midden-Drenthe, verzekeringspakket-Lingewaal, Nuenen, Gerwen en Nederwetten en woonhuisverzekering-Noordwijkerhout
opstalverzekering-oisterwijk

Online woonhuisverzekering vergelijken in Oisterwijk, maart 2023

De woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Bijvoorbeeld door vandalisme, brand, wateroverlast, aanrijding en aanvaring. Goed om te weten: Dit type verzekering is er alleen voor een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Onder andere de keuken. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (met zo’n polis ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken als open haard of schade aan een vloerkleed). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Oisterwijk? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Dekking: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Service: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Beoordeling: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Prijzen: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Vrijwillig eigen risico: Hoe hoog is het eigen risico?
In de situatie dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Oisterwijk, is het handig verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Oisterwijk. Wanneer je te maken hebt met schade in de woning (zoals bijv. door inbraak en diefstal, blikseminslag, olie, rook en roet, een flinke storm (vanaf windkracht 7)), dan behoren vooral de dekking en de service direct op gang te komen. Geholpen door de vergelijkingstool vind je direct uit welke optie bij je past. De prijsstelling van maatschappijen als Ditzo of Avéro Achmea zitten maandelijks tussen €7,75 en €12,75. Voer bovenaan in de tool in waaraan de verzekering moet voldoen, neem alle premies door, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Zo heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Ditzo maart 2023.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Start met het invullen van de geboortedatum, postcode (5060) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Gegevens over de woning

  Benodigde info: type huis, bouwconstructie (dak), oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en leeftijd van het huis.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de afwerking.

 4. Premies berekenen

  Je ziet vervolgens de beste verzekeringen op basis van de opgegeven info.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen regel je snel via het internet.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Oisterwijk? De doorsnee polissen variëren tussen de €8 en €14,5. Het daadwerkelijke tarief varieert per type huis en situatie. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Type dekking
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Datum bouw
 • Woonplaats
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier bekijk ik een voordelige woonhuisverzekering voor mijn woning in Oisterwijk? Heel eenvoudig: open de vergelijkingstool. Specificeer jouw situatie, maak een keuze uit de dekkingen, vergelijk de prijzen en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Voorbeelden van pakketten zijn Univé Inboedelverzekering (EUG) of Bovag Thuispakket (EUG). Moeite met vergelijken? Je kunt ook terecht bij een verzekeringsadviseur in Oisterwijk.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Direct de beste opstalverzekering in Oisterwijk afsluiten? Check de beste of goedkoopste maatschappij voor postcodegebied 5060, 5061, 5062, 5063.

Actuele woonverzekeringen in Noord-Brabant in maart 2023

 • Aegon Opstal Basis
 • InShared Woonverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Unigarant Opstalverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Allrisk)
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Extra Uitgebreid)
 • nowGo Inboedelverzekering Bewust
 • Lancyr Inboedelverzekering
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Allrisk)

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Doorgaans wordt geadviseerd de inboedel- en opstalverzekering aan te vragen bij de identieke assuradeur. Wanneer we spreken van schades aan je huis, heb je minder te maken met bonje over wat er onder opstal- of inboedel valt.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Pakketkorting
 2. Overzichtelijk
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Minder administratiekosten
 5. Een duidelijke nota per maand
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
We spreken nog over meerdere verzekeringen die je kunt combineren. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering in de regel in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De all-risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en biedt garantie voor ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Bijvoorbeeld ontploffing, wateroverlast, vandalisme, aanrijding en aanvaring of vandalisme, schroeien of smelten, olie, rook en roet, blikseminslag. Let op: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door slecht onderhoud, normaal huishoudelijk gebruik, roekeloosheid en opzet, overstromingen of vocht dat door de muren komt, ongedierte of schimmel, bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7, rook en roet uit open haard en fundering- of glasschade is in veel gevallen niet inbegrepen. Onderstaand vind je nuttige details over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Derhalve zijn ze gewoon meeverzekerd. Heb je een huurwoning? Je kunt ze verzekeren via het onderdeel huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is in veel gevallen niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door bijv. een ontploffing zit doorgaans in de verzekering. Alleen, een ingegooide ruit wordt niet meegenomen door de woonhuisverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Bijgebouw / garage
  Zo’n volière, schuur, tuinhuisje, overkapping en losse ruimtes / vertrekken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Stelregel: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Sommige partijen hanteren een quotum voor aantal M2’s voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  De opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. De meeste verzekeraars keren vergoedingen uit bij schade in de tuin aan zaken als bestratingen. Soms is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Relevant in wijken zoals: Verspr.h. westen en noorden Moerg., Pannenschuur, Heukelom, Buitengebied (Zuid), Omgeving Vinkenberg / Heuvelstraat, Omgeving George Perklaan, Centrum Moergestel, ’t Westend / ’t Seuverick, Bunders / Levenskerk, Buitengebied Kerkhoven, Aterhoef / Klompven, Omgeving Industrieterrein, Centrum Oisterwijk, Verspr.h. oosten en zuiden Moerg., Omgeving Broekzijde.

‘Snel de goedkoopste verzekeraar gevonden

C. van der Pol, Oisterwijk (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente