Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Midden-Drenthe

Door middel van een opstalverzekering in Midden-Drenthe (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schade aan jouw woning wat gerelateerd is aan onder andere schade door olie, rook en roet, brand, diefstal, wateroverlast. Met opstal bedoelen we de dingen die vast aan de woning zitten. Onder andere de vaatwasser, en tevens de elektriciteit. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Hoe waardevol is je huis voor jou? Aan de hand van onze vergelijker vergelijk je online de best beoordeelde opstalverzekeringen van erkende bedrijven zoals De Goudse, ANWB of Klaverblad op voorwaarden en tarieven. Je woonadres heeft invloed op de premie. Stap over naar de beste aanbieder in Midden-Drenthe, gemeente Midden-Drenthe, Drenthe.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
(Regio) nummer0593 (+31593)
Bewoners 33450
Postcodegebieden9433
WijkenBeilen
Plaatsen nabijverzekering-Midden-Delfland, opstalverzekering-Meerssen, polis-Eijsden-Margraten, verzekeringspakket-Blaricum, Meerssen en woonhuisverzekering-Medemblik
opstalverzekering-midden-drenthe

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Midden-Drenthe, april 2024

De woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Voorbeelden zijn schade door vandalisme, wateroverlast, diefstal, blikseminslag. Let op: Deze dekking regelt uitsluitend een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Denk aan dakpannen. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (hiermee dek jij waardevolle “losse” items zoals koffiezetapparaat of een defecte TV). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Midden-Drenthe? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Voorwaarden: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Klantenservice: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Ervaringen: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Prijs: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Hoe hoog is het eigen risico?
Op het moment dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Midden-Drenthe, dan is het slim om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Midden-Drenthe. Als er iets met jouw huis gebeurt (denk aan een omgevallen boom, vandalisme, een flinke storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag), dan dienen natuurlijk de service en uitkeringen direct op gang te komen. Geholpen door onze service-tool kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De prijsstelling van bedrijven als Delta Lloyd en Avéro Achmea schommelen tussen €9 tot €11,75. Vul in onze vergelijker in waaraan de verzekering moet voldoen, bereken de premie, en filter pas hierna op prijs. Middels deze techniek voorkom je onderverzekering. Bekijk ook Bovag dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Jouw gegevens invoeren

  Start met het invullen van de geboortedatum, postcodegebied (9433) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Basisinformatie woning

  Gevraagde gegevens: type woning, constructie en materiaal, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Details van het huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de mate van afwerking.

 4. Premies berekenen

  Je ziet daarna de relevante opstalverzekeringen op basis van de opgegeven info.

 5. Online afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen doe je helemaal zelf online.

Wat kost een opstalverzekering?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Midden-Drenthe? De gemiddelde premies schommelen tussen €7 – €12,5. De hoogte van de premie is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Opleverdatum
 • Omgeving
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg bekijk ik voordelige woonhuisverzekeringen voor onze woning in Midden-Drenthe? Dit kan zonder moeite: open de vergelijkingstool. Vul de gevraagde gegevens in, klik alle af te sluiten modules aan, check alle kosten, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Voorbeelden van pakketten zijn Ditzo Inboedelverzekering (Allrisk) of ASR Voordeelpakket (Extra uitgebreid). Liever laten adviseren? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Midden-Drenthe.

Start vergelijken

Direct de beste opstalverzekering in Midden-Drenthe afsluiten? Ontdek de best gewaardeerde of laagst geprijsde polis voor postcodegebied 9433.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Drenthe in april 2024

 • Allianz Woonhuisverzekering (AR)
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Primair
 • nowGo Woonverzekering Comfort
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Allrisk
 • ASR Woonhuisverzekering (Extra uitgebreid)
 • ASR Woonhuisverzekering (Extra uitgebreid)
 • De Nederlanden van Nu Inboedelverzekering

Extra voordeel met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Wat adviseurs vaak aanraden is de inboedel- en opstalverzekering aan te vragen bij eenzelfde verzekeraar. Indien de situatie zich voordoet van schade aan je huis, heb je minder te maken met bonje over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Pakket-voordeel
 2. Contact met 1 partij
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Profiteer van extra combinatievoordeel
Wellicht vind jij meer interessante zekerheden die jij kunt aanklikken. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering steeds vaker in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: caravanverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering, overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

Zo’n all-risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en biedt garantie voor ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Je kunt dan denken aan ontploffing, brand, schade door olie, rook en roet, inbraak en een omgevallen boom, blikseminslag, vandalisme, inbraak en diefstal. Niet vergeten: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door constructie- of installatiefouten, atoomkernreacties, roekeloosheid en opzet, normaal huishoudelijk gebruik of ongedierte of schimmel, bevroren leidingen, weersinvloeden, vocht dat door de muren komt, grondwater in de woning en glas- of funderingsschade zit vaak niet inbegrepen. Onderstaand ontdek je praktische informatie over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Om die reden wordt schade hieraan vergoed. Woon jij in een huurhuis? Ook dan kan je ze verzekeren via het onderdeel huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is meestal overbodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door o.a. een ontploffing of storm is in algemene zin vaak gedekt. Toch, een voetbal die door de ruit vliegt valt niet onder de opstalverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  Jouw schuur, tuinhuisje, garage, overkapping en losse vertrekken / objecten zitten in de meeste opstalverzekeringen. Advies: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Enkele partijen hanteren een quotum voor aantal M2’s voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. De meeste verzekeraars staan garant voor de kosten van schades in de tuin aan bijv. bestratingen. Soms heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Een uitkomst in buurten als: Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek.

‘Voor onze hypotheek had ik snel een verzekering nodig!

P. van Loon, Midden-Drenthe (april 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente