Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Smilde

Door middel van een opstalverzekering in Smilde (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker jij de schades aangaande een huis als gevolg van aspecten als storm (vanaf windkracht 7), aanrijding en aanvaring, brand, blikseminslag. De term opstal betekent; alles wat vast zit aan de woning. Onder andere de hal, of denk aan het kozijn. Het is niet verplicht, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Via deze website vergelijk je eenvoudig vele opstalverzekeringen van professionele maatschappijen zoals De Goudse, Allianz of Interpolis op voorwaarden en tarieven. Premies variëren per postcode. Stap over naar de beste aanbieder in Smilde, gemeente Midden-Drenthe, Drenthe.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieDrenthe
GemeenteMidden-Drenthe
Netnummer0592 (+31592)
Aantal inwoners 33450
Postcodegebied9422
BuurtenBeilen
Plaatsen nabijverzekering-bovensmilde, opstalverzekering-spier, polis-hooghalen, verzekering-midwolde, woonhuisverzekering-midwolde en oranje
opstalverzekering-smilde

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Smilde, april 2024

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Bijvoorbeeld door schade door olie, rook en roet, wateroverlast, brand, blikseminslag. Noemenswaardig: Dit type verzekering dekt enkel uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zaken als de kozijnen. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (met zo’n polis dek je de losse bezittingen afals verwarming of schade aan sieraden). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Smilde? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Dekking: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Claims: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Ervaringen: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Premie: Hoe duur is de polis per maand?
 • Het eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Als je een opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Smilde, is het verstandig om je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Smilde. Mocht de situatie zich voordoen dat je te maken hebt met schade in de woning (denk aan een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie, vandalisme, schroeien of smelten), dan dienen vooral de schadeafhandeling en dekkingen picobello voor elkaar te zijn. Dankzij de vergelijkingssoftware bekijk je heel snel de mogelijkheden. De kosten van aanbieders als InShared en/of Allianz liggen tussen de €6 tot €10,75. Voer in de basis welke modules je minimaal wilt afsluiten, bekijk de kosten per maand, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Op die manier zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: HEMA polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Wie ben jij?

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, postcode (9422) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Basisinformatie woning

  Wat je moet invullen: kenmerken huis, dakconstructie (plat, riet), woonoppervlakte / aantal ruimtes en opleverdatum van de woning.

 3. Afwerking van jouw huis

  Definieer status van keuken en badkamer en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je opent hierna de relevante woonhuisverzekeringen die overeenkomen met jouw wensen.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Wat kost een opstalverzekering?

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Smilde? De modale verzekeringen zitten maandelijks tussen €5,75 tot €10,5. De exacte premie verschilt uiteraard per persoon. De volgende zaken spelen een rol:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Bouwdatum
 • Postcode
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier check ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor huizen in Smilde? Dat is gemakkelijk: gebruik onze vergelijker. Definieer jouw woning, selecteer de modules, check alle kosten, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Bovag Woonhuisverzekering (Allrisk) en ook Allianz Inboedelverzekering (AR). Heb je hulp nodig? Maak een afspraak met een verzekeringskantoor in Smilde.

Start vergelijken

Meteen de beste opstalverzekering in Midden-Drenthe afsluiten? Check de best beoordeelde of de meest betaalbare verzekering voor postcodegebied 9422.

Actuele woonverzekeringen in Drenthe in april 2024

 • Allianz Woonhuisverzekering (AR)
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Uitgebreid
 • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Extra Uitgebreid)
 • De Nederlanden van Nu Woonverzekering
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Extra uitgebreid)
 • Reaal GoedGeregeldPakket Extra Uitgebreid
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • De Nederlanden van Nu Opstalverzekering

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Behalve een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat wij aanraden is beide polissen aan te vragen bij de identieke aanbieder. Wanneer we spreken van schades aan je huis, vormen er geen meningsverschillen over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-korting
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Minder administratiekosten
 5. 1 duidelijke factuur
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
We spreken nog over meerdere dekkingen die jij kunt aanklikken. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Daarbij zitten ook de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering gewoonlijk in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: ongevallenverzekering, motorverzekering, huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

Een allrisk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en biedt garantie voor alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Denk dan aan blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7), inbraak, ontploffing en schroeien of smelten, een flinke storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, olie, rook en roet. Goed om te weten: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door slecht onderhoud, oorlogsgeweld, normaal huishoudelijk gebruik, overstromingen of storm en wind onder de windkracht 7, bevroren leidingen, rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt, ongedierte of schimmel en schade aan het glas of de fundering staat vaak buiten de polis. Hieronder ontdek je meer informatie over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Zodoende zijn ze gewoon meeverzekerd. Heb je panelen op een huurwoning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is in de regel geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas veroorzaakt door bijv. brand of ontploffing is in algemene zin vaak gedekt. Let op, een ruit die perongeluk wordt ingegooid wordt niet meegenomen door jouw opstalverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  De garage, volière, tuinhuisje, schuur en losse vertrekken / objecten zijn standaard meeverzekerd. Let op: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Enkele partijen stellen beperkingen aan het aantal M2 voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Veel verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij tuinschade, zoals schade aan planten. Soms is een aparte tuinverzekering nodig. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Beilen, Hijken, Hooghalen, Wijster, Spier, Drijber, Smilde, Bovensmilde, Hoogersmilde, Westerbork, Elp, Witteveen, Nieuw-Balinge, Nieuweroord, Zwiggelte, Orvelte, De Broekstreek.

‘Afspraken worden nagekomen, bedankt!

R. van de Berg, Smilde (april 2024)