Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Blaricum

Via de opstalverzekering in Blaricum – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw huis als gevolg van bijvoorbeeldschade door olie, rook en roet, aanrijding en aanvaring, blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7). Onder opstal verstaan we de dingen die vast aan de woning zitten. Denk dan aan het toilet, of bijvoorbeeld de gevel. Het is niet bij wet verplicht, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Middels onze vergelijktool vergelijk je direct vele opstalverzekeringen van gevestigde partijen als bijv. EAG Assuradeuren, ABN AMRO of ING op voorwaarden en tarieven. Tarieven wisselen per postcodegebied. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Blaricum, gemeente Blaricum, Noord-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBlaricum
Netnummer035 (+3135)
Inwoners 9622
Postcodegebied1260
BuurtschappenWijk
Plaatsen in de omgevingverzekering-Bladel, opstalverzekering-Best, polis-Barneveld, verzekeringspakket-Aalten, Best en woonhuisverzekering-Bernheze
opstalverzekering-blaricum

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Blaricum, februari 2024

De woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Bijvoorbeeld door inbraak, ontploffing, aanrijding en aanvaring, schade door olie, rook en roet. Niet vergeten: Deze module is er alleen voor datgene wat vastzit aan de woning. Zaken als geplante bomen. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (hiermee dek jij waardevolle “losse” items zoals blender of een defecte koelkast). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Blaricum? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Voorwaarden: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Klantenservice: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Beoordeling: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Prijs: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Hoe hoog is het eigen risico?
Op het moment dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Blaricum, is het aan te raden om je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Blaricum. In een scenario dat er iets met jouw huis gebeurt (bijvoorbeeld door brand of explosie, blikseminslag, wateroverlast, vandalisme), dan dienen vooral de service en uitkeringen picobello voor elkaar te zijn. Via onze vergelijker kan je hier zelf achter komen. De kosten van assuradeurs als InShared en Allianz variëren tussen de €9,75 en €14,25. Vul hierboven je complete wensenlijstje in, vergelijk de tarieven, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Op die manier zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Aegon afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Wie ben jij?

  Als eerst vul je de geboortedatum in, omgeving (1260) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Gegevens over de woning

  Wat je moet invullen: type huis, constructie en materiaal, aantal kamers, totale oppervlakte en opleverdatum van de woning.

 3. Extra informatie over je huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Premies berekenen

  Je bekijkt vervolgens de verkrijgbare verzekeraars die passen bij jouw filters.

 5. Online afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten regel je snel via het internet.

De kosten van een opstalverzekering

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Blaricum? De gemiddelde premies schommelen tussen €9,5 en €11,25. Het feitelijke maandbedrag varieert per type huis en situatie. Deze factoren zijn van belang:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Datum bouw
 • Postcode
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe ontdek ik een voordelige woonhuisverzekering voor mijn huis in Blaricum? Dat is gemakkelijk: open de vergelijkingstool. Vul de gevraagde gegevens in, maak een keuze uit de dekkingen, bereken de premie, en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Wat dacht je bijvoorbeeld van Verzekeruzelf.nl Woonpakket Uitgebreid en/of Bovag Thuispakket (EUG). Kom je er zelf niet uit? Breng dan een bezoek aan een verzekeringskantoor in Blaricum.

Vergelijk alle polissen

Meteen de beste opstalverzekering in Blaricum afsluiten? Check de best gewaardeerde of goedkoopste verzekering voor postcode 1260, 1261, 1262, 1272.

Bekijk deze woonverzekeringen in Noord-Holland in februari 2024

 • Klaverblad Verzekeringspakket Royaal
 • Generali Woonhuisverzekering
 • Delta Lloyd Delta Lloyd Inboedelverzekering
 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Extra uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Allrisk)
 • Lancyr Woonhuisverzekering
 • Delta Lloyd Delta Lloyd Inboedelverzekering
 • Ditzo Woonverzekering (Allrisk)

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat wij aanraden is allebei deze producten aan te vragen bij 1 assuradeur. Wanneer we spreken van schades in of rondom jouw woning vormen er geen meningsverschillen over wie welke schade vergoedt.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Extra voordeel
 2. Overzichtelijk
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Één maandelijkse nota
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
We spreken nog over meerdere verzekeringen die samen te voegen zijn. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering in de regel in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering, brommerverzekering, caravanverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

Zo’n all-risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en verzekert jou tegen alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Voorbeelden zijn storm (vanaf windkracht 7), diefstal, schade door olie, rook en roet, aanrijding en aanvaring of olie, rook en roet, een omgevallen boom, blikseminslag, vandalisme. Niet vergeten: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van atoomkernreacties, roekeloosheid en opzet, overstromingen, oorlogsgeweld of rook en roet uit open haard, ongedierte of schimmel, grondwater in de woning, storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden en glas- of funderingsschade zit vaak niet inbegrepen. Hieronder vind je praktische informatie over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Zodoende wordt schade hieraan vergoed. Ben je geen eigenaar van de woning? Ook dan kan je ze verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is doorgaans geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door bijv. blikseminslag of brand is vaak inbegrepen. Echter, een ongeluk zoals een bal door de ruit wordt meestal niet gedekt door de opstalverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Losse gebouwen / garages
  Een garage, overkapping, volière, schuur en losse ruimtes / vertrekken zitten in de meeste opstalverzekeringen. Advies: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Een aantal verzekeraars werken met een maximum aantal M2 voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. De meeste verzekeraars verzekeren ook kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan bestratingen. Misschien is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Handig als je woont in wijken als: Wijk 00.

‘Niet de goedkoopste, maar wel gewoon goed

I. de Leeuw, Blaricum (februari 2024)