Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Medemblik

Door middel van een opstalverzekering in Medemblik – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – dek je schades gericht aan jouw woning wat gerelateerd is aan bijvoorbeeldinbraak, brand, wateroverlast, ontploffing. De term opstal betekent; alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Bijvoorbeeld het toilet, of denk aan de heg. Het is geen vereiste, maar beslist wel aan te raden. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Door middel van onze vergelijktool vergelijk je eenvoudig de meest afgesloten opstalverzekeringen van erkende maatschappijen als Ditzo, ANWB of OHRA op service en prijs. Prijzen verschillen per regio. Bekijk de laagste premie in Medemblik, gemeente Medemblik, Noord-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Netnummer0227 (+31227)
Bewoners 43725
Postcodes1670
WijkenWijk
Plaatsen in de omgevingverzekering-Marum, opstalverzekering-Landgraaf, polis-Kapelle, verzekeringspakket-Hillegom, Maasdriel en woonhuisverzekering-Losser
opstalverzekering-medemblik

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Medemblik, februari 2024

Een woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Denk aan schades veroorzaakt door ontploffing. Goed om te weten: Deze module is er alleen voor uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zoals de ramen. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (aan de hand hiervan krijg je een uitkering voor “losse” spullen zoals glaswerk of schade aan keukenapparatuur). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Medemblik? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Dekking: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Klantenservice: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Ervaringen: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Kosten: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Het eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Op het moment dat je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Medemblik, is het handig verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Medemblik. Wanneer je te maken hebt met schade in de woning (door bijv. situatie als een flinke storm (vanaf windkracht 7), inbraak en diefstal, brand of explosie, blikseminslag), dan dienen natuurlijk de schade-uitkeringen en helpdesk in orde te zijn. Dankzij onze service-tool ontdek je dit eenvoudig zelf. De kosten van verzekeraars als OHRA en Avéro Achmea schommelen tussen €5,25 tot €10,75. Voer bovenaan in de tool je complete wensenlijstje in, neem alle premies door, en vergelijk pas hierna op prijs. Op die manier zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: InShared afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Basisgegevens invullen

  Start met het invullen van de geboortedatum, postcodegebied (1670) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Specificeer jouw woning

  Wat belangrijk is: soort woning, of je huis van steen of hout is gebouwd, aantal kamers, totale oppervlakte en leeftijd van het huis.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de algehele afwerking van het huis.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je achterhaalt hierna de beste verzekeringen die overeenkomen met jouw wensen.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een overstap van dekking of een module afsluiten doe je helemaal zelf online.

De kosten van een opstalverzekering

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Medemblik? De “normale” verzekeringen liggen tussen de €7 – €12,25. Het feitelijke maandbedrag varieert per type huis en situatie. Er zijn een aantal variabelen:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Verzekerd bedrag
 • Bouwjaar
 • Postcode
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe achterhaal ik voordelige woonhuisverzekeringen voor een woning in Medemblik? Dat is gemakkelijk: klik meteen door naar de vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, maak een keuze uit de dekkingen, vergelijk de prijzen en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Jij kan woonpakketten vinden als Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Extra Uitgebreid) of juist Allianz Verzekerd wonen pakket (Extra uitgebreid). Heb je hulp nodig? Je kunt ook terecht bij een verzekeringskantoor in Medemblik.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in Medemblik afsluiten? Ontdek de best gewaardeerde of goedkoopste maatschappij voor omgeving 1670, 1671.

Veel gekozen woonverzekeringen in Noord-Holland in februari 2024

 • Reaal GoedGeregeldPakket Allrisk
 • FBTO Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Turien & Co Inboedelverzekering Premium
 • nowGo Woonverzekering Bewust
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Allrisk)
 • Reaal GGP (adviseur)
 • FBTO Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • SNS Inboedelverzekering

Ontvang extra korting met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Veel experts adviseren een combinatie van deze polissen aan te vragen bij één assuradeur. Wanneer we spreken van schade in of rondom jouw woning vormen er geen meningsverschillen over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Woonpakket-aanbieding
 2. Overzichtelijk
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. 1 duidelijke factuur
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Er bestaan nog een aantal modules die te combineren zijn. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering gewoonlijk in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Wat je ook steeds meer ziet: brommerverzekering, caravanverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

Zo’n all-risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en staat paraat bij elk van buiten komend onheil. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Voorbeelden zijn vandalisme, wateroverlast, brand, blikseminslag en een flinke storm (vanaf windkracht 7), schroeien of smelten, vandalisme, een omgevallen boom. Noemenswaardig: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade na aanleiding van aardbevingen, constructie- of installatiefouten, normaal huishoudelijk gebruik, atoomkernreacties of grondwater in de woning, bevroren leidingen, weersinvloeden, storm en wind onder de windkracht 7, rook en roet uit open haard en schade aan fundering / glas zit vaak niet inbegrepen. Hieronder ontdek je aanvullende info veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Hierom zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Heb je een huurwoning? In dat geval kan je dit regelen door het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is in de regel niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas als resultaat van bjiv. een flinke storm of inbraak wordt meestal gedekt. Maar, een ongeluk zoals een bal door de ruit valt niet onder de opstalpolis. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Je tuinhuisje, schuur, volière, garage en losse vertrekken / objecten vind je doorgaans standaard in de dekking. Advies: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Sommige aanbieders hanteren een quotum voor aantal M2’s voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Veel verzekeraars keren vergoedingen uit bij schade in of rondom de tuin, zoals schade aan schuttingen. Mogelijk is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Handig als je woont in wijken als: Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk.

‘Prettige service en duidelijke voorwaarden

C. Hoekstra, Medemblik (februari 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente