Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Marum

Met een opstalverzekering in Marum – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker jij de schades m.b.t. de woning wat gerelateerd is aan onder andere storm (vanaf windkracht 7), schade door olie, rook en roet, brand, blikseminslag. Het begrip opstal slaat op; alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Een voorbeeld is de vaatwasser, en ook de tegelvloer. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Met deze website vergelijk je online een aantal opstalverzekeringen van klantvriendelijke bedrijven zoals bijv. FBTO, Bruns ten Brink of InShared op premie en dekking. Prijzen verschillen per regio. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Marum, gemeente Marum, Groningen.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGroningen
GemeenteMarum
Netnummer0594 (+31594)
Inwoners 10305
Postcodegebied9363
BuurtenMarum
Naburige plaatsenverzekering-Maastricht, opstalverzekering-Loon op Zand, polis-Hardenberg, verzekeringspakket-Echt-Susteren, Losser en woonhuisverzekering-Loppersum
opstalverzekering-marum

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Marum, april 2024

Een woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Bijvoorbeeld door schade door olie, rook en roet, brand, aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7). Goed om te weten: Deze verzekering is er alleen voor datgene wat vastzit aan de woning. Zaken als de keuken. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (met deze polis krijg je een uitkering voor “losse” spullen zoals vaatwasser of een defecte televisie). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Marum? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Dekking: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Klantenservice: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Meningen: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Prijs: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Als je een opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Marum, dan is het slim om je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Marum. In een scenario dat je schades in huis hebt veroorzaakt (bijvoorbeeld door inbraak en diefstal, een omgevallen boom, wateroverlast, olie, rook en roet), dan behoren zeker de dekking en de service goed geregeld te zijn. Dankzij ons vergelijkscript kan je hier zelf achter komen. De prijsstelling van verzekeraars als Ditzo en Unigarant variëren tussen de €8,25 – €11,5. Vul in onze vergelijker eerst jouw wensen in, bereken de premie, en filter pas hierna op prijs. Op basis daarvan heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Ditzo polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, postcode (9363) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Basisinformatie woning

  Bijvoorbeeld: soort woning, dakconstructie (plat, riet), woonoppervlakte / aantal ruimtes en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Definieer status van keuken en badkamer en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Premies berekenen

  Je opent nu de relevante opstalverzekeringen die voldoen aan jouw wensen.

 5. Online afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen is online binnen 5 minuten geregeld.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Marum? De gemiddelde verzekeringen zitten maandelijks tussen €7,75 – €14,75. Het daadwerkelijke tarief verschilt uiteraard per persoon. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Verzekerd bedrag
 • Bouwdatum
 • Adres
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier ontdek ik voordelige woonhuisverzekeringen voor mijn huis in Marum? Het is simpel: open de vergelijkingstool. Definieer jouw woning, selecteer de modules, bekijk de prijzen, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Je vindt pakketten als Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Extra Uitgebreid) of juist Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid). Heb je hulp nodig? Breng dan een bezoek aan een verzekeringsadviseur in Marum.

Start vergelijken

Online de beste opstalverzekering in Marum afsluiten? Vind de best beoordeelde of de meest betaalbare verzekeraar voor regio 9363.

Bekijk deze woonverzekeringen in Groningen in april 2024

 • Allsecur Compleet
 • Generali Inboedelverzekering
 • Ditzo Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Ditzo Woonverzekering (Allrisk)
 • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Allrisk)
 • Allianz Verzekerd wonen pakket (Allrisk)
 • Reaal Opstal (adviseur)
 • HEMA Woonverzekering

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Afgezien van een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat wij aanraden is de inboedel- en opstalverzekering af te sluiten bij eenzelfde verzekeraar. Wanneer we spreken van schades in of rondom jouw woning vormen er geen meningsverschillen over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Combinatievoordeel
 2. Een contactpersoon
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Minder administratiekosten
 5. Één maandelijkse nota
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
We onderscheiden nog een aantal modules die jij kunt aanklikken. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering steeds vaker inbegrepen in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Andere mogelijkheden zijn: motorverzekering, ongevallenverzekering, huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De all-risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en biedt garantie voor elk van buiten komend onheil. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Bijvoorbeeld storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, inbraak, brand of blikseminslag, inbraak en diefstal, wateroverlast, een omgevallen boom. Niet vergeten: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door overstromingen, constructie- of installatiefouten, roekeloosheid en opzet, oorlogsgeweld of vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7, rook en roet uit open haard, weersinvloeden, ongedierte of schimmel en schade aan fundering / glas wordt in de regel niet afgedekt. Hieronder lees je meer informatie over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Derhalve wordt schade hieraan vergoed. Huur je? Je kunt ze verzekeren via het onderdeel huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is in de regel geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door o.a. een flinke storm of inbraak zit vaak bij de polis in. Toch, een bal die door een ruit wordt geschopt valt vaak buiten de opstalverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Garages en bijgebouwen
  Jouw volière, schuur, garage, overkapping en losse vertrekken / objecten zijn standaard meeverzekerd. Belangrijk: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Een aantal verzekeraars stellen een max. aantal vierkante meters voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Genoeg verzekeraars dekken de kosten van tuinschade, zoals schade aan overkappingen. In andere gevallen is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Marum, De Wilp.

‘Ruime keuze uit polissen, prima vergelijker

Fam. Brouwer, Marum (april 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente