Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Loppersum

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Loppersum – alias woonhuisverzekering – verzeker jij de schades m.b.t. de woning als gevolg van onder andere ontploffing, aanrijding en aanvaring, blikseminslag, schade door olie, rook en roet. Opstal heeft betrekking op de dingen die vast aan de woning zitten. Denk dan aan de gevel, en tevens de meterkast. Het is niet bij wet verplicht, maar beslist wel aan te raden. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Middels opstalverzekeringregelen.nl vergelijk jij snel een aantal opstalverzekeringen van populaire partijen als Univé, ANWB of Interpolis op service en prijs. De premies hangen af van je adres. Ontdek de goedkoopste polis in Loppersum, gemeente Loppersum, Groningen.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Regionummer0596 (+31596)
Bewoners 10042
Postcodegebieden9919
BuurtenWijk
Plaatsen nabijverzekering-Lopik, opstalverzekering-Langedijk, polis-Gouda, verzekeringspakket-De Marne, Lingewaard en woonhuisverzekering-Lingewaal
opstalverzekering-loppersum

Online woonhuisverzekering vergelijken in Loppersum, maart 2023

De woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Dat kan gaat om schade door wateroverlast, aanrijding en aanvaring, schade door olie, rook en roet, ontploffing. Belangrijk: Deze verzekering dekt enkel een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Denk aan de tegelvloer. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (aan de hand hiervan dek je de losse bezittingen afals behang of een kapotte koelkast). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Loppersum? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Voorwaarden: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Uitkeringen:Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Beoordeling: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Tarief: Aan welke kosten moet je denken?
 • Vrijwillig eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Als je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Loppersum, dan is het slim om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Loppersum. Op het moment dat je te maken hebt met schade in de woning (bijvoorbeeld door schroeien of smelten, vandalisme, blikseminslag, brand of explosie), dan dienen in het bijzonder de schadeafhandeling en dekkingen uitstekend te werken. Middels de vergelijkingssoftware bekijk je heel snel de mogelijkheden. De prijzen van assuradeurs als ING en SNS variëren tussen de €8 en €12,25. Voer bovenaan in de tool welke modules je minimaal wilt afsluiten, check de maandelijkse kosten, en kijk pas daarna naar de premies. Op basis daarvan voorkom je onderverzekering. Bekijk ook Delta Lloyd polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Als eerst vul je de geboortedatum in, regio (9919) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Kenmerken van de woning

  Wat belangrijk is: kenmerken huis, materiaal van jouw woning en constructie, aantal kamers, totale oppervlakte en datering van het woonhuis.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Premies berekenen

  Je opent hierna de beste opstalverzekeringen die passen bij de opgegeven info.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen is online binnen 5 minuten geregeld.

Kosten opstalverzekering berekenen

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Loppersum? De “normale” polissen liggen tussen de €9 tot €14,5. Het exacte bedrag is voor iedereen weer anders. De volgende zaken spelen een rol:

 • Soort dekking
 • Herbouwwaarde
 • Bouwdatum
 • Regio
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe achterhaal ik een voordelige woonhuisverzekering voor mijn huis in Loppersum? Dit kan zonder moeite: gebruik onze vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, kies de gewenste dekking, neem de tarieven door en kies de goedkoopste aanbieder. Voorbeelden van pakketten zijn Klaverblad Verzekeringspakket Budget en/of Turien & Co Inboedelverzekering Primair. Wil je er een expert naar laten kijken? Maak een afspraak met een verzekeringskantoor in Loppersum.

Vergelijk opstalverzekeringen

Zelf de beste opstalverzekering in Loppersum afsluiten? Bekijk de beste of de meest betaalbare verzekeraar voor postcode 9919.

Bekijk deze woonverzekeringen in Groningen in maart 2023

 • Nationale Nederlanden ZPP Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • Allianz Inboedelverzekering Premium (Allrisk)
 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Budget
 • Bovag Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Bovag Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Allianz Woonhuisverzekering (AR)
 • Reaal GoedGeregeldPakket Allrisk
 • Aegon Inboedel Allrisk

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Buiten de opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Doorgaans wordt geadviseerd beide polissen te nemen bij dezelfde assuradeur. Indien de situatie zich voordoet van schade m.b.t. je huis ontstaat er geen gedoe over wie welke schade vergoedt.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Alles-in-1-korting
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. 1 duidelijke factuur
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Wellicht vind jij meer interessante verzekeringen die jij kunt aanklikken. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering steeds vaker in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere mogelijkheden zijn: overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering, motorverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De populaire allrisk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en verzekert jou tegen ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Voorbeelden zijn vandalisme, schade door olie, rook en roet, inbraak, storm (vanaf windkracht 7) en olie, rook en roet, inbraak en diefstal, wateroverlast, een omgevallen boom. Noemenswaardig: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door overstromingen, normaal huishoudelijk gebruik, roekeloosheid en opzet, constructie- of installatiefouten of ongedierte of schimmel, storm en wind onder de windkracht 7, grondwater in de woning, rook en roet uit open haard, bevroren leidingen en schade aan het glas of de fundering zit vaak niet inbegrepen. Hieronder vind je praktische informatie over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Derhalve zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Heb je panelen op een huurwoning? In dat geval kan je dit regelen door het huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is in veel gevallen geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door o.a. een inbraak of storm is in algemene zin vaak gedekt. Echter, een bal of ladder door een ruit wordt meestal niet gedekt door de opstalverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  De volière, tuinhuisje, overkapping, garage en losse ruimtes / vertrekken zijn standaard meeverzekerd. Stelregel: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Een aantal partijen hanteren een quotum voor aantal M2’s voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Bijna alle verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schade in de tuin aan zaken als het zwembad. Misschien is een speciale tuinverzekering benodigd. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Wijk 00, Stedum, Middelstum, ’t Zandt.

‘Voor een paar euro extra een veel completere verzekering

W. Hofman, Loppersum (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente