Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Westeremden

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Westeremden – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker jij de schades gericht aan jouw woning wat te maken heeft met aspecten als storm (vanaf windkracht 7), ontploffing, diefstal, vandalisme. Met opstal bedoelen we alles wat vast zit aan de woning. Neem nou de gevel, en tevens de isolatie. Het is geen vereiste, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Aan de hand van onze vergelijktool vergelijk je online een aantal opstalverzekeringen van professionele maatschappijen zoals o.a. HEMA, Avéro Achmea of OHRA op modules, flexibiliteit en prijs. Je woonadres heeft invloed op de premie. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Westeremden, gemeente Loppersum, Groningen.


ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Netnummer0596 (+31596)
Bewoners 10042
Postcodegebied9922
WijkenWijk
Plaatsen in de omgevingverzekering-stedum, opstalverzekering-t-zandt, polis-leermens, verzekering-feerwerd, woonhuisverzekering-feerwerd en zeerijp
opstalverzekering-westeremden

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Westeremden, maart 2020

De woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Dat kan gaat om schade door vandalisme, schade door olie, rook en roet, inbraak, wateroverlast. Belangrijk: Deze dekking sluit je af voor een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Onder andere het kozijn. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (daarmee ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken als koffiezetapparaat of een kapotte televisie). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Westeremden? Houd rekening met de volgende punten:

 • Modules: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Afhandeling: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Recensies: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Premie: Aan welke kosten moet je denken?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Op het moment dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Westeremden, is het aan te raden om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Westeremden. Mocht de situatie zich voordoen dat er sprake is van schade aan de woning (zoals bijv. door wateroverlast, vandalisme, inbraak en diefstal, brand of explosie), dan behoren natuurlijk de dekking en de service uitstekend te werken. Geholpen door ons vergelijkscript kan je hier zelf achter komen. De tarieven van verzekeraars zoals Independer of Aegon schommelen tussen €7 en €14,5. Vul hierboven in waar jouw verzekering aan moet voldoen, vergelijk de tarieven, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Op die manier heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: DAK pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Jouw gegevens invoeren

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, postcode (9922) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Beschrijving van je woning

  Gevraagde gegevens: kenmerken woning, constructie van het dak, materiaal van de woning, woonoppervlakte / aantal ruimtes en leeftijd van het huis.

 3. Extra informatie over je huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de algehele afwerking van het huis.

 4. Online premie berekenen

  Je bekijkt in de volgende stap de beste verzekeringen die voldoen aan jouw zoekopdracht.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen is online binnen 5 minuten geregeld.

Kosten opstalverzekering berekenen

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Westeremden? De gemiddelde verzekeringen zitten maandelijks tussen €7,5 – €14,5. Het daadwerkelijke tarief is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Er zijn een aantal variabelen:

 • Type dekking
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Datum bouw
 • Postcode
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe achterhaal ik een voordelige woonhuisverzekering voor onze woning in Westeremden? Heel eenvoudig: open de vergelijkingstool. Specificeer jouw situatie, selecteer de modules, vergelijk de prijzen en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Je vindt pakketten als EAG Assuradeuren Profielpakket (Allrisk) of juist Lancyr Woonhuisverzekering. Heb je hulp nodig? Breng dan een bezoek aan een verzekeringsadviseur in Westeremden.

Vergelijk alle polissen

Zelf de beste opstalverzekering in Loppersum afsluiten? Bekijk de best gewaardeerde of gewoon een goedkope maatschappij voor postcode 9922.

Veel gekozen woonverzekeringen in Groningen in maart 2020

 • Aegon Inboedel Basis
 • Reaal GGP (adviseur)
 • Bovag Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Allianz Woonhuisverzekering (AR)
 • Allianz Inboedelverzekering (AR)
 • Generali Inboedelverzekering
 • Aegon Inboedel Basis
 • Ditzo Inboedelverzekering (Allrisk)

Nog meer korting met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat wij aanraden is de opstal- en inboedelverzekering onder te brengen bij één maatschappij. In het geval van schades m.b.t. je huis ontstaat er geen gedoe over wat er onder opstal- of inboedel valt.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Pakket-voordeel
 2. Een contactpersoon
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Één maandelijkse nota
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Er zijn nog meer verzekeringen die je kunt toevoegen. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering gewoonlijk in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere mogelijkheden zijn: overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De all-risk opstalverzekering biedt optimale dekking, en staat paraat bij vrijwel elke soort schade. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Voorbeelden zijn diefstal, blikseminslag, ontploffing, vandalisme of brand of explosie, wateroverlast, olie, rook en roet, een flinke storm (vanaf windkracht 7). Goed om te weten: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door aardbevingen, normaal huishoudelijk gebruik, constructie- of installatiefouten, atoomkernreacties of weersinvloeden, storm en wind onder de windkracht 7, rook en roet uit open haard, bevroren leidingen, vocht dat door de muren komt en fundering- of glasschade zit vaak niet inbegrepen. Hieronder lees je meer informatie over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Daarom vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Ben je geen eigenaar van de woning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je aan de hand van het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is in de regel niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas als resultaat van bjiv. vandalisme of brand zit doorgaans in de verzekering. Alleen, een bal door de ruit valt niet onder de opstalpolis. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Bijgebouw / garage
  Jouw schuur, tuinhuisje, volière, garage en opzichzelfstaande hokken vind je doorgaans standaard in de dekking. Tip van de specialist: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Diverse assuradeurs stellen een max. aantal vierkante meters voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Genoeg verzekeraars dekken de kosten van schade in de tuin aan zaken als beplanting. Soms is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Relevant in wijken zoals: Wijk 00, Stedum, Middelstum, ’t Zandt.

‘Perfecte service en online declareren

Z. van de Veen, Westeremden (maart 2020)