Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Lopik

Aan de hand van een opstalverzekering in Lopik – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw woning wat te maken heeft met aspecten als aanrijding en aanvaring, schade door olie, rook en roet, diefstal, wateroverlast. Het begrip opstal slaat op; alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Denk dan aan de open haard, of bijvoorbeeld dakpannen. Het is niet bij wet verplicht, maar beslist wel aan te raden. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Met deze website vergelijk je snel een aantal opstalverzekeringen van populaire verzekeringsmaatschappijen zoals o.a. FBTO, Aon Direct of Nationale Nederlanden op prijs en kwaliteit. Je woonadres heeft invloed op de premie. Kies een geschikt woonpakket in Lopik, gemeente Lopik, Utrecht.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieUtrecht
GemeenteLopik
(Net) nummer0348 (+31348)
Aantal inwoners 14156
Postcodegebieden3410
WijkenLopik
Naburige plaatsenverzekering-Loon op Zand, opstalverzekering-Lelystad, polis-Hoogeveen, verzekeringspakket-Cuijk, Lingewaal en woonhuisverzekering-Leusden
opstalverzekering-lopik

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Lopik, maart 2023

De woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Bijvoorbeeld door vandalisme, blikseminslag, diefstal, storm (vanaf windkracht 7). Goed om te weten: Dit type verzekering regelt uitsluitend uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Onder andere de garage. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (daarmee verzeker je de losse spullenzoals centrifuge of een stukke TV). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Lopik? Houd rekening met de volgende punten:

 • Dekking: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Claims: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Recensies: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Kosten: Aan welke kosten moet je denken?
 • Eigen bijdrage: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
In de situatie dat je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Lopik, raad men altijd aan niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Lopik. In een scenario dat je te maken hebt met schade in de woning (door bijv. situatie als blikseminslag, een flinke storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, schroeien of smelten), dan horen in het bijzonder de dekking en de service direct op gang te komen. Met behulp van onze vergelijker kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De kosten van partijen als Interpolis en/of Avéro Achmea variëren tussen de €7,5 – €14,25. Voer in de basis welke modules je minimaal wilt afsluiten, vergelijk de tarieven, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Op die manier heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: OHRA dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Wie ben jij?

  Start met het invullen van de geboortedatum, postcodegebied (3410) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Basisinformatie woning

  Benodigde info: kenmerken woning, of je huis van steen of hout is gebouwd, aantal kamers, totale oppervlakte en opleverdatum van de woning.

 3. Extra informatie over je huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de afwerking.

 4. Online premie berekenen

  Je treft hierna de beste polissen die matchen met de opgegeven info.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen is online binnen 5 minuten geregeld.

Kosten opstalverzekering berekenen

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Lopik? De modale polissen schommelen tussen €5,25 tot €11. De hoogte van de premie is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Type dekking
 • Herbouwwaarde
 • Opleverdatum
 • Regio
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg bekijk ik voordelige woonhuisverzekeringen voor mijn woning in Lopik? Het is simpel: gebruik onze vergelijker. Specificeer jouw situatie, selecteer de modules, bekijk de prijzen, en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Wat dacht je bijvoorbeeld van nowGo Inboedelverzekering Comfort en/of Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Allrisk). Wil je er een expert naar laten kijken? Ga dan naar een verzekeringsadviseur in Lopik.

Vergelijk opstalverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in Lopik afsluiten? Bekijk de meest populaire of goedkoopste maatschappij voor de buurt 3410, 3411.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Utrecht in maart 2023

 • InShared Woonverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Univé Opstalverzekering (EUG)
 • Reaal Inboedel (adviseur)
 • De Nederlanden van Nu Woonverzekering
 • nowGo Opstalverzekering Comfort
 • Reaal GGP (adviseur)
 • Aegon Inboedel Allrisk
 • ASR Voordeelpakket (Extra uitgebreid)

Extra voordeel met een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Wat wij aanraden is allebei deze producten te nemen bij eenzelfde assuradeur. In het geval van schades in of rondom jouw woning heb je minder te maken met bonje over wie welke schade vergoedt.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Combinatievoordeel
 2. Contact met 1 partij
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Minder administratiekosten
 5. Een duidelijke nota per maand
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
We onderscheiden nog een aantal verzekeringen die jij kunt aanklikken. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Daarbij zitten ook de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering steeds vaker inbegrepen in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Wat je ook steeds meer ziet: huisdierenverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

De all-risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en staat paraat bij vrijwel elke soort schade. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Denk dan aan aanrijding en aanvaring, inbraak, schade door olie, rook en roet, diefstal of een flinke storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, schroeien of smelten, inbraak en diefstal. Noemenswaardig: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade door constructie- of installatiefouten, slecht onderhoud, oorlogsgeweld, normaal huishoudelijk gebruik of weersinvloeden, ongedierte of schimmel, vocht dat door de muren komt, grondwater in de woning, bevroren leidingen en schade aan fundering / glas wordt meestal niet gedekt. Hieronder tref je aanvullende info enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Derhalve vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Ben je geen eigenaar van de woning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren door het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is in de regel overbodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door iets als brand of vandalisme is in algemene zin vaak gedekt. Maar, een ruit die perongeluk wordt ingegooid valt vaak buiten de opstalverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Bijgebouw / garage
  De garage, tuinhuisje, schuur, volière en losse vertrekken / objecten vind je doorgaans standaard in de dekking. Advies: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Sommige assuradeurs hanteren een quotum voor aantal M2’s voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. De meeste verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schade in de tuin aan zaken als schuttingen. In andere gevallen is een speciale tuinverzekering benodigd. Relevant in wijken zoals: Lopik, Benschop en Polsbroek.

‘Afspraken worden nagekomen, bedankt!

A. Bosman, Lopik (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente