Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Loon op Zand

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Loon op Zand – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schades gericht aan jouw woning als gevolg van bijvoorbeeldblikseminslag, wateroverlast, aanrijding en aanvaring, vandalisme. Het begrip opstal slaat op; alles wat vast zit aan de woning. Denk dan aan de schoorsteen, of denk aan de oven. Het is niet verplicht, maar vaak wel een goed idee. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Met deze website vergelijk jij eenvoudig alle belangrijke opstalverzekeringen van professionele aanbieders zoals bijv. HEMA, Bruns ten Brink of London Verzekeringen op premie en dekking. Je woonadres heeft invloed op de premie. Kies een geschikt woonpakket in Loon op Zand, gemeente Loon op Zand, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteLoon op Zand
(Regio) nummer0416 (+31416)
Aantal inwoners 22929
Postcodegebieden5175
BuurtenKaatsheuvel-West
Plaatsen nabijverzekering-Lochem, opstalverzekering-Krimpenerwaard, polis-Heumen, verzekeringspakket-Heerde, Leusden en woonhuisverzekering-Leudal
opstalverzekering-loon-op-zand

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Loon op Zand, april 2024

De woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Dat kan gaat om schade door storm (vanaf windkracht 7), schade door olie, rook en roet, diefstal, inbraak. Goed om te weten: Deze module verzekert alleen datgene wat vastzit aan de woning. Zaken als de bezemkast. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (met deze polis krijg je een uitkering voor “losse” spullen als blender of schade aan de keuken). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Loon op Zand? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Voorwaarden: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Klantenservice: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Ervaringen: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Tarief: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • De eigen bijdrage: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Als je een opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Loon op Zand, is het verstandig om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Loon op Zand. Wanneer er sprake is van schade aan de woning (denk aan olie, rook en roet, inbraak en diefstal, wateroverlast, een omgevallen boom), dan behoren vooral de schade-uitkeringen en helpdesk in orde te zijn. Middels ons vergelijkscript ontdek je dit eenvoudig zelf. De prijzen van partijen zoals Delta Lloyd of Allianz schommelen tussen €8,25 en €10,25. Voer bovenaan in de tool eerst jouw wensen in, vergelijk de tarieven, en kijk pas daarna naar de premies. Zo zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Bovag april 2024.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Persoonlijke gegevens

  Begin met jouw geboortedatum, postcodegebied (5175) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Gegevens over de woning

  Wat je moet invullen: kenmerken woning, of je huis van steen of hout is gebouwd, oppervlakte, aantal kamers en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de algehele afwerking van het huis.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je opent hierna de actuele polissen op basis van de opgegeven info.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Wat kost een opstalverzekering?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Loon op Zand? De doorsnee polissen variëren tussen de €6 en €10,25. Het daadwerkelijke tarief is voor iedereen weer anders. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Soort dekking
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Bouwdatum
 • Regio
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe check ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor een woning in Loon op Zand? Dit is kinderspel: gebruik onze vergelijker. Definieer jouw woning, bepaal welke dekkingen je wilt, neem de tarieven door en neem het beste aanbod. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Klaverblad Opstalverzekering Royaal en ook Nationale Nederlanden ZPP Maatwerk (Allrisk). Kom je er zelf niet uit? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Loon op Zand.

Vergelijk opstalverzekeringen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Loon op Zand afsluiten? Check de best beoordeelde of de meest betaalbare aanbieder voor postcodegebied 5175.

Bekijk deze woonverzekeringen in Noord-Brabant in april 2024

 • Turien & Co Woonhuisverzekering Primair
 • Allianz Verzekerd wonen pakket (Extra uitgebreid)
 • Unigarant Inboedelverzekering
 • ASR Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Allianz Woonhuisverzekering Comfort (Extra uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden ZPP Woonpakketverzekering
 • InShared Woonverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Extra Uitgebreid)

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat in de regel aanbevolen wordt is een combinatie van deze polissen onder te brengen bij eenzelfde assuradeur. Indien de situatie zich voordoet van schade rondom je woning, kom je niet in onenigheid over wie welke schade vergoedt.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Alles-in-1-korting
 2. Een contactpersoon
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. 1 duidelijke factuur
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Er bestaan nog een aantal modules die samen te voegen zijn. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering steeds vaker inbegrepen in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Maar je kunt ook denken aan o.a.: huisdierenverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

Zo’n all-risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en dekt ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Denk aan voorvallen als blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, diefstal of wateroverlast, inbraak en diefstal, vandalisme, schroeien of smelten. Niet vergeten: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schade door oorlogsgeweld, constructie- of installatiefouten, slecht onderhoud, roekeloosheid en opzet of vocht dat door de muren komt, rook en roet uit open haard, bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden en fundering- of glasschade is in veel gevallen niet inbegrepen. Verderop ontdek je handige info over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Daarom zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Ben je geen eigenaar van de woning? Ook dan kan je ze verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is meestal niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas veroorzaakt door bijv. brand of vandalisme is vaak inbegrepen. Let op, een ruit die perongeluk wordt ingegooid wordt niet meegenomen door de woonverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Garage of bijgebouwen
  De volière, schuur, overkapping, tuinhuisje en losse gebouwen vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Let op: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Een aantal partijen werken met een maximum aantal M2 voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Bijna alle verzekeraars dekken de kosten van tuinschade, zoals schade aan beplanting. Wellicht heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Handig als je woont in wijken als: Kaatsheuvel-West, Kaatsheuvel-Oost, Loon op Zand, De Moer.

‘Mijn spullen met een gerust hart achterlaten

D. Hofman, Loon op Zand (april 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente