Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Leusden

Door middel van een opstalverzekering in Leusden – alias woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw woning door toedoen van onder andere aanrijding en aanvaring, blikseminslag, brand, storm (vanaf windkracht 7). Opstal heeft betrekking op de dingen die vast aan de woning zitten. Bijvoorbeeld de kozijnen, en tevens een badkamer. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Jouw huis is je toch heel wat waard? Aan de hand van opstalverzekeringregelen.nl vergelijk je direct een aantal opstalverzekeringen van betrouwbare verzekeringsmaatschappijen als bijv. De Goudse, Allsecur of OHRA op service en prijs. Prijzen verschillen per regio. Ontdek de goedkoopste polis in Leusden, gemeente Leusden, Utrecht.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieUtrecht
GemeenteLeusden
(Net) nummer033 (+3133)
Aantal inwoners 29309
Postcodegebieden3830
BuurtenLeusden-Centrum
Naburige plaatsenverzekering-Leudal, opstalverzekering-Huizen, polis-Echt-Susteren, verzekeringspakket-Bronckhorst, Leiden en woonhuisverzekering-Leeuwarden
opstalverzekering-leusden

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Leusden, februari 2024

De woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Bijvoorbeeld door inbraak, brand, schade door olie, rook en roet, diefstal. Goed om te weten: Deze verzekering is er alleen voor alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Zoals de vaatwasser. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (hiermee ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken zoals videorecorder of een defecte televisie). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Leusden? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Dekking: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Uitkeringen:Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Ervaringen: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Tarief: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Het eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Zodra jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Leusden, is het verstandig om je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Leusden. Als er iets met jouw huis gebeurt (zoals bijv. door schroeien of smelten, vandalisme, inbraak en diefstal, een flinke storm (vanaf windkracht 7)), dan horen in het bijzonder de vervoegingen en klantenservice uitstekend te werken. Middels onze service-tool bekijk je heel snel de mogelijkheden. De prijsstelling van partijen als OHRA en Centraal Beheer variëren tussen de €9,5 en €12,75. Voer in de bovenstaande vergelijker in waar jouw verzekering aan moet voldoen, neem alle premies door, en filter pas hierna op prijs. Zo voorkom je onderverzekering. Bekijk ook nowGo dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Jouw gegevens invoeren

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, postcode (3830) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Specificeer jouw woning

  Gevraagde gegevens: soort huis, dakconstructie (plat, riet), woonoppervlakte / aantal ruimtes en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de mate van afwerking.

 4. Premies berekenen

  Je treft vervolgens de beschikbare verzekeringen op basis van jouw zoekvraag.

 5. Online afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten doe je helemaal zelf online.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Leusden? De gemiddelde verzekeringen liggen tussen de €5,75 tot €12,75. De exacte premie verschilt uiteraard per persoon. Deze factoren zijn van belang:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Verzekerd bedrag
 • Bouwdatum
 • Omgeving
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg achterhaal ik een voordelige woonhuisverzekering voor huizen in Leusden? Dat is gemakkelijk: open de vergelijkingstool. Voer de velden in, bepaal welke dekkingen je wilt, neem de tarieven door en kies de goedkoopste aanbieder. Jij kan woonpakketten vinden als Turien & Co Woonpakketverzekering Primair en ook ASR Inboedelverzekering (Allrisk). Liever laten adviseren? Breng dan een bezoek aan een verzekeringskantoor in Leusden.

Direct vergelijken

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Leusden afsluiten? Ontdek de beste of goedkoopste verzekeraar voor de buurt 3830, 3831, 3832, 3833, 3834.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Utrecht in februari 2024

 • Bovag Thuispakket (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk (Allrisk)
 • Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Premium
 • InShared Woonverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Primair
 • InShared Woonverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Delta Lloyd Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Wat in de regel aanbevolen wordt is de opstal- en inboedelverzekering onder te brengen bij 1 verzekeraar. Indien de situatie zich voordoet van schade m.b.t. je huis kom je niet in onenigheid over wie welke schade vergoedt.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-deal
 2. Contact met 1 partij
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Één maandelijkse nota
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
We onderscheiden nog een aantal verzekeringen die je kunt combineren. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Daarbij zitten ook de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering gewoonlijk in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere opties zijn: motorverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De All risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en staat garant bij ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Bijvoorbeeld wateroverlast, storm (vanaf windkracht 7), diefstal, aanrijding en aanvaring en brand of explosie, vandalisme, een flinke storm (vanaf windkracht 7), schroeien of smelten. Goed om te weten: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door atoomkernreacties, constructie- of installatiefouten, slecht onderhoud, aardbevingen of storm en wind onder de windkracht 7, rook en roet uit open haard, weersinvloeden, grondwater in de woning, bevroren leidingen en schade aan het glas of de fundering zit vaak niet inbegrepen. Verderop ontdek je nuttige details over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Om die reden zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Ben je geen eigenaar van de woning? Ook dan kan je ze verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is in de regel geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas veroorzaakt door bijv. een brandje is vaak inbegrepen. Alleen, een ingegooide ruit valt vaak buiten de opstalverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Garages en bijgebouwen
  Een tuinhuisje, schuur, volière, overkapping en losse vertrekken / objecten vind je doorgaans standaard in de dekking. Tip van de specialist: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Veel aanbieders stellen een limiet voor toegestane M2’s voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Bijna alle verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij problemen met de tuin, zoals schade aan overkappingen. In andere gevallen is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Relevant in wijken zoals: Leusden-Centrum Oost, Leusden-Centrum West, Leusden-Zuid, Achterveld, Stoutenburg, ’t Ruige Veld.

‘Duidelijke info en een prima vergelijker

Z. Huisman, Leusden (februari 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente