Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Leeuwarden

Via de opstalverzekering in Leeuwarden – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schades gericht aan jouw woning wat gerelateerd is aan aspecten als vandalisme, blikseminslag, schade door olie, rook en roet, ontploffing. Onder opstal verstaan we de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Denk dan aan een badkamer, of denk aan de meterkast. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar vaak wel een goed idee. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Hoe waardevol is je huis voor jou? Door middel van onze vergelijker vergelijk je online de meest afgesloten opstalverzekeringen van erkende partijen zoals bijv. Europeesche, BLG wonen of OHRA op service en prijs. De premies hangen af van je adres. Ontdek de goedkoopste polis in Leeuwarden, gemeente Leeuwarden, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
(Net) nummer058 (+3158)
Aantal inwoners 107897
Postcodegebieden8900
BuurtenBinnenstad
Plaatsen in de regioverzekering-Leerdam, opstalverzekering-Kerkrade, polis-Harderwijk, verzekeringspakket-Culemborg, Landsmeer en woonhuisverzekering-Landgraaf
opstalverzekering-leeuwarden

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Leeuwarden, april 2024

De woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Bijvoorbeeld door blikseminslag, brand, wateroverlast, storm (vanaf windkracht 7). Goed om te weten: Deze polis regelt uitsluitend schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Denk aan de schutting. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (met deze polis ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken als videorecorder of schade aan meubels). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Leeuwarden? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Voorwaarden: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Service: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Meningen: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Premie: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Eigen bijdrage: Hoe hoog is het eigen risico?
Als je een opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Leeuwarden, is het verstandig om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Leeuwarden. Op het moment dat je te maken hebt met schade in de woning (bijvoorbeeld door een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie, een omgevallen boom, inbraak en diefstal), dan behoren vooral de schade-uitkeringen en helpdesk uitstekend te werken. Dankzij de vergelijkingssoftware kan je hier zelf achter komen. De tarieven van bedrijven als NowGo of De Goudse schommelen tussen €7,75 en €13,5. Vul in onze vergelijker je complete wensenlijstje in, bereken de premie, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Middels deze techniek zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Nationale Nederlanden dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Jouw gegevens invoeren

  Begin met jouw geboortedatum, postcodegebied (8900) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Basisinformatie woning

  Gevraagde gegevens: type woning, materiaal van jouw woning en constructie, aantal kamers, totale oppervlakte en leeftijd van het huis.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de afwerking.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je bekijkt hierna de beschikbare opstalverzekeringen die rijmen met jouw zoekopdracht.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een overstap van dekking of een module afsluiten kan iedereen zelf online regelen.

De kosten van een opstalverzekering

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Leeuwarden? De modale verzekeringen zitten maandelijks tussen €9,25 en €11,75. Het daadwerkelijke tarief is voor iedereen weer anders. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Herbouwwaarde
 • Opleverdatum
 • Postcode
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier achterhaal ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor onze woning in Leeuwarden? Dat is gemakkelijk: navigeer naar de vergelijker. Voer de velden in, selecteer de modules, bereken de premie, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Voorbeelden van pakketten zijn Allianz Woonhuisverzekering Comfort (Extra uitgebreid) en Allianz Verzekerd wonen pakket (Allrisk). Kom je er zelf niet uit? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Leeuwarden.

Direct vergelijken

Zelf de beste opstalverzekering in Leeuwarden afsluiten? Bekijk de beste of gewoon een goedkope verzekering voor regio 8900, 8901, 8902, 8903, 8911, 8912, 8913, 8914, 8915, 8916, 8917, 8918, 8919, 8921, 8922, 8923, 8924, 8925, 8926, 8927, 8931, 8932, 8933, 8934, 8935, 8936, 8937, 8938, 8939, 8941.

Veel gekozen woonverzekeringen in Friesland in april 2024

 • Lancyr Woonverzekering
 • SNS Inboedel en opstal
 • SNS Inboedel en opstal
 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Allrisk)
 • EAG Assuradeuren Profielpakket (Allrisk)
 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Extra uitgebreid)
 • ANWB Opstalverzekering
 • Klaverblad Verzekeringspakket Royaal

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Doorgaans wordt geadviseerd allebei deze producten te nemen bij 1 partij. Bij constatering van schades in of rondom jouw woning heb je minder te maken met bonje over wie precies wat gaat vergoeden.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Extra voordeel
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Één maandelijkse nota
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
Wellicht vind jij meer interessante vergoedingen die je kunt toevoegen. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. steeds vaker in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: huisdierenverzekering, brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De all-risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en biedt garantie voor bijna elke soort van schade aan je huis. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Je kunt dan denken aan wateroverlast, ontploffing, storm (vanaf windkracht 7), inbraak of blikseminslag, wateroverlast, een flinke storm (vanaf windkracht 7), vandalisme. Niet vergeten: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade na aanleiding van normaal huishoudelijk gebruik, oorlogsgeweld, atoomkernreacties, constructie- of installatiefouten of weersinvloeden, bevroren leidingen, vocht dat door de muren komt, rook en roet uit open haard, storm en wind onder de windkracht 7 en schade aan fundering / glas wordt in de regel niet afgedekt. Verderop bekijk je meer informatie over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Derhalve zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Woon jij in een huurhuis? Dan kan je zonnepanelen verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is in de regel niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas als resultaat van bjiv. ontploffing of inbraak zit doorgaans in de verzekering. Maar, een bal of ladder door een ruit wordt niet meegenomen door de woonhuisverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Losse gebouwen / garages
  Een tuinhuisje, schuur, garage, overkapping en losse ruimtes / vertrekken worden gewoon meeverzekerd. Let op: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Sommige partijen stellen een max. aantal vierkante meters voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Veel verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schades in de tuin aan bijv. bestratingen. Misschien is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Een uitkomst in buurten als: Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.

‘Super service, binnen een paar minuten overgestapt!

L. de Bruijn, Leeuwarden (april 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente