Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Swichum

Met een opstalverzekering in Swichum – ook wel woonhuisverzekering – dek je schade aan jouw woning door toedoen van aspecten als diefstal, inbraak, wateroverlast, aanrijding en aanvaring. Met opstal bedoelen we alles wat vast zit aan de woning. Bijvoorbeeld de meterkast, of denk aan de stroomvoorziening. Het is niet verplicht, maar beslist wel aan te raden. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Middels opstalverzekeringregelen.nl vergelijk je direct de best beoordeelde opstalverzekeringen van erkende aanbieders als Delta Lloyd, Bruns ten Brink of Nationale Nederlanden op service en prijs. Prijzen verschillen per regio. Kies een geschikt woonpakket in Swichum, gemeente Leeuwarden, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Regionummer058 (+3158)
Aantal inwoners 107897
Postcodes9087
BuurtenBinnenstad
Naburige plaatsenverzekering-hempens, opstalverzekering-snakkerburen, polis-oudebildtzijl, verzekering-readtsjerk, woonhuisverzekering-readtsjerk en miedum
opstalverzekering-swichum

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Swichum, maart 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Onder andere door ontploffing, storm (vanaf windkracht 7), brand, blikseminslag. Niet vergeten: Deze dekking is er alleen voor schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Onder andere de oven. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (daarmee krijg je een uitkering voor “losse” spullen zoals koelkast of gestolen sieraden). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Swichum? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Dekking: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Claims: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Ervaringen: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Tarieven: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Het eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Op het moment dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Swichum, is het aan te raden om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Swichum. Als je problemen in de woning krijgt (door bijv. situatie als inbraak en diefstal, wateroverlast, een flinke storm (vanaf windkracht 7), vandalisme), dan dienen met name de dekking en de service uitstekend te werken. Middels ons vergelijkscript bekijk je heel snel de mogelijkheden. De prijsstelling van aanbieders als Nationale Nederlanden en/of REAAL Verzekeringen schommelen tussen €9 tot €10. Voer in de bovenstaande vergelijker in waar jouw verzekering aan moet voldoen, vergelijk de tarieven, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Op die manier heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Bovag afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Begin met jouw geboortedatum, postcodegebied (9087) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Gegevens over de woning

  Benodigde info: soort huis, bouwconstructie (dak), oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en opleverdatum van de woning.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Specificeer type keuken, badkameren type afwerking (luxe of normaal).

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je ziet in de volgende stap de beste verzekeraars die overeenkomen met jouw wensen.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen regel je snel via het internet.

Wat kost een opstalverzekering?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Swichum? De gemiddelde polissen zitten maandelijks tussen €6,75 – €11,75. Het daadwerkelijke tarief verschilt uiteraard per persoon. Er zijn een aantal variabelen:

 • Type dekking
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Leeftijd woning
 • Postcode
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg vind ik een voordelige woonhuisverzekering voor mijn huis in Swichum? Het is simpel: navigeer naar de vergelijker. Specificeer jouw situatie, bepaal welke dekkingen je wilt, bekijk de prijzen, en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Jij kan woonpakketten vinden als Klaverblad Opstalverzekering Royaal of juist Delta Lloyd Verzekeringspakket (Allrisk). Kom je er zelf niet uit? Breng dan een bezoek aan een verzekeringsadviseur in Swichum.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Zelf de beste opstalverzekering in Leeuwarden afsluiten? Ontdek de hoogst gewaardeerde of goedkoopste verzekeraar voor postcode 9087.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Friesland in maart 2023

 • Ditzo Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Bovag Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Extra Uitgebreid)
 • ANWB Opstalverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Extra Uitgebreid)
 • Allianz Verzekerd wonen pakket (Allrisk)
 • nowGo Opstalverzekering Comfort
 • Reaal Inboedel (adviseur)

Ontvang extra korting met een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat in de regel aanbevolen wordt is de inboedel- en opstalverzekering onder te brengen bij één aanbieder. Wanneer we spreken van schades in of rondom jouw woning komt er geen discussie over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-deal
 2. Contact met 1 partij
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Één maandelijkse nota
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
We onderscheiden nog een aantal vergoedingen die je kunt toevoegen. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering in de regel in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Andere mogelijkheden zijn: huisdierenverzekering, motorverzekering, overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

Zo’n all-risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en staat garant bij bijna elke soort van schade aan je huis. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Denk aan voorvallen als vandalisme, diefstal, blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7) en brand of explosie, een flinke storm (vanaf windkracht 7), inbraak en diefstal, olie, rook en roet. Niet vergeten: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade na aanleiding van constructie- of installatiefouten, normaal huishoudelijk gebruik, roekeloosheid en opzet, aardbevingen of bevroren leidingen, weersinvloeden, grondwater in de woning, storm en wind onder de windkracht 7, ongedierte of schimmel en fundering- of glasschade zit vaak niet inbegrepen. Hieronder ontdek je meer informatie over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Zodoende zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Woon jij in een huurhuis? Dan kan je zonnepanelen verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is vaak niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade als resultaat van bjiv. brand of vandalisme zit vaak bij de polis in. Echter, een bal die door een ruit wordt geschopt valt niet onder de woonverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Een schuur, tuinhuisje, overkapping, garage en andere bijgebouwen zijn standaard meeverzekerd. Belangrijk: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Veel maatschappijen stellen beperkingen aan het aantal M2 voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Plenty verzekeraars dekken de kosten van schade in de tuin aan zaken als planten. In andere gevallen is een speciale tuinverzekering benodigd. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.

‘Handig, die verzekeringspakketten

D. Vermeulen, Swichum (maart 2023)