Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Onna

Met een opstalverzekering in Onna – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw huis als gevolg van aspecten als storm (vanaf windkracht 7), diefstal, wateroverlast, blikseminslag. De term opstal betekent; alles wat vast zit aan de woning. Denk dan aan de garage, maar ook de isolatie. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Middels opstalverzekeringregelen.nl vergelijk je gemakkelijk de meeste opstalverzekeringen van klantvriendelijke aanbieders als Zelf, Centraal Beheer of InShared op premie en dekking. Tarieven wisselen per postcodegebied. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Onna, gemeente Steenwijkerland, Overijssel.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Netnummer0521 (+31521)
Aantal inwoners 43333
Postcodes8344
BuurtschappenStad-Steenwijk
Plaatsen in de regioverzekering-zuidveen, opstalverzekering-marijenkampen, polis-baars, verzekering-luttelgeest, woonhuisverzekering-luttelgeest en willemsoord
opstalverzekering-onna

Online woonhuisverzekering vergelijken in Onna, maart 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Voorbeelden zijn schade door vandalisme, brand, schade door olie, rook en roet, blikseminslag. Niet vergeten: Deze module verzekert alleen uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Bijvoorbeeld een vaste vloer. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (hiermee dek jij waardevolle “losse” items als kunstvoorwerpen of gebroken servies). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Onna? Houd rekening met de volgende punten:

 • Voorwaarden: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Klantenservice: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Meningen: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Tarief: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Het eigen risico: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Vanaf het punt dat jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Onna, raad men altijd aan niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Onna. In een scenario dat er sprake is van schade aan de woning (door bijv. situatie als blikseminslag, wateroverlast, inbraak en diefstal, een omgevallen boom), dan horen zeker de dekking en de service goed geregeld te zijn. Dankzij onze service-tool vind je direct uit welke optie bij je past. De tarieven van verzekeraars zoals Europeesche of Avéro Achmea liggen tussen de €5 – €11,5. Voer in de basis in waar jouw verzekering aan moet voldoen, bereken de premie, en kijk pas daarna naar de premies. Zodoende zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Nationale Nederlanden opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Basisgegevens invullen

  Begin met jouw geboortedatum, postcodegebied (8344) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Specificeer jouw woning

  Wat je moet invullen: soort huis, constructie van het dak, materiaal van de woning, woonoppervlakte / aantal ruimtes en datering van het woonhuis.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de mate van afwerking.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je bekijkt vervolgens de relevante opstalverzekeringen die matchen met de opgegeven info.

 5. Online afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten kan iedereen zelf online regelen.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Onna? De modale polissen variëren tussen de €8,25 en €14. De exacte premie is iets wat per woning weer anders is. Deze factoren zijn van belang:

 • Soort dekking
 • Herbouwwaarde
 • Datum bouw
 • Regio
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg bekijk ik de voordeligste woonhuisverzekering voor mijn huis in Onna? Dit kan zonder moeite: start de opstal vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, maak een keuze uit de dekkingen, bereken de premie, en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Jij kan woonpakketten vinden als FBTO Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid) of Ditzo Woonhuisverzekering (Allrisk). Kom je er zelf niet uit? Maak een afspraak met een verzekeringskantoor in Onna.

Direct vergelijken

Meteen de beste opstalverzekering in Steenwijkerland afsluiten? Bekijk de best beoordeelde of gewoon een goedkope verzekering voor postcode 8344.

Bekijk deze woonverzekeringen in Overijssel in maart 2023

 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • Unigarant Opstalverzekering
 • Allianz Verzekerd wonen pakket (Extra uitgebreid)
 • Turien & Co Inboedelverzekering Prima
 • Reaal Opstalverzekering Allrisk
 • Bovag Thuispakket (EUG)
 • Univé Opstalverzekering (EUG)
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Basis

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat in de regel aanbevolen wordt is allebei deze producten onder te brengen bij dezelfde maatschappij. Wanneer we spreken van schades aan je huis, komt er geen discussie over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Pakketpolis-voordeel
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Er zijn nog meer modules die je kunt combineren. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Tevens zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering gewoonlijk in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: ongevallenverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De All risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en biedt garantie voor elk van buiten komend onheil. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Voorbeelden zijn wateroverlast, storm (vanaf windkracht 7), schade door olie, rook en roet, brand en wateroverlast, olie, rook en roet, een flinke storm (vanaf windkracht 7), vandalisme. Belangrijk: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schades die wordt veroorzaakt door aardbevingen, oorlogsgeweld, roekeloosheid en opzet, overstromingen of storm en wind onder de windkracht 7, rook en roet uit open haard, grondwater in de woning, bevroren leidingen, ongedierte of schimmel en glasschade of schade aan de fundering staat vaak buiten de polis. Verderop tref je aanvullende info thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Zodoende zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Huur je? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het onderdeel huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is vaak niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door o.a. blikseminslag of brand wordt meestal gedekt. Toch, een ruit die perongeluk wordt ingegooid zit vaak niet in de opstalverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Je garage, schuur, tuinhuisje, overkapping en losse ruimtes / vertrekken zitten in de meeste opstalverzekeringen. Stelregel: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Enkele assuradeurs hanteren een quotum voor aantal M2’s voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Veel verzekeraars staan garant voor de kosten van problemen met de tuin, zoals schade aan bestratingen. Misschien is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Relevant in wijken zoals: Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.

‘Afspraken worden nagekomen, bedankt!

W. de Graaf, Onna (maart 2023)