Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Marijenkampen

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Marijenkampen – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schades m.b.t. de woning wat te maken heeft met bijvoorbeeldbrand, aanrijding en aanvaring, diefstal, blikseminslag. Opstal heeft betrekking op de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Een voorbeeld is de bezemkast, of denk aan het dak. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar vaak wel een goed idee. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Jouw huis is je toch heel wat waard? Met behulp van deze website vergelijk jij moeiteloos vele opstalverzekeringen van klantvriendelijke assuradeurs zoals HEMA, ANWB of Lancyr op modules, flexibiliteit en prijs. De premies hangen af van je adres. Stap over naar de beste aanbieder in Marijenkampen, gemeente Steenwijkerland, Overijssel.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Regionummer0521 (+31521)
Inwoners 43333
Postcodes8339
BuurtenStad-Steenwijk
Plaatsen in de regioverzekering-willemsoord, opstalverzekering-witte-paarden, polis-sint-jansklooster, verzekering-espel, woonhuisverzekering-espel en tuk
opstalverzekering-marijenkampen

Woonhuisverzekering vergelijken in Marijenkampen, maart 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Voorbeelden zijn schade door schade door olie, rook en roet, ontploffing, inbraak, blikseminslag. Goed om te weten: Deze module verzekert alleen alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Zoals de isolatie. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (daarmee ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken zoals studieboeken of een kapotte computer). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Marijenkampen? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Dekking: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Service: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Beoordeling: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Tarieven: Hoe duur is de polis per maand?
 • Het eigen risico: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Zodra jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Marijenkampen, dan is het slim om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Marijenkampen. Wanneer je problemen in de woning krijgt (door bijv. situatie als vandalisme, inbraak en diefstal, blikseminslag, wateroverlast), dan behoren in het bijzonder de schadeafhandeling en dekkingen in orde te zijn. Via onze service-tool bekijk je heel snel de mogelijkheden. De kosten van aanbieders zoals InShared of ASR Verzekeringen zitten maandelijks tussen €5,75 tot €11,5. Voer in de bovenstaande vergelijker je complete wensenlijstje in, neem alle premies door, en vergelijk pas hierna op prijs. Op die manier heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: Interpolis opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Wie ben jij?

  Als eerst vul je de geboortedatum in, omgeving (8339) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Basisinformatie woning

  Gevraagde gegevens: soort huis, constructie van het dak, materiaal van de woning, woonoppervlakte / aantal ruimtes en leeftijd van het huis.

 3. Details van het huis

  Specificeer type keuken, badkameren type afwerking (luxe of normaal).

 4. Online premie berekenen

  Je opent in de volgende stap de actuele polissen die rijmen met jouw wensen.

 5. Online afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen regel je snel via het internet.

Kosten opstalverzekering berekenen

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Marijenkampen? De doorsnee polissen schommelen tussen €6,75 en €11,5. De hoogte van de premie is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Deze factoren zijn van belang:

 • Soort dekking
 • Herbouwwaarde
 • Leeftijd woning
 • Postcode
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe check ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor onze woning in Marijenkampen? Heel eenvoudig: start de opstal vergelijker. Beantwoord de vragen, selecteer de modules, bekijk de prijzen, en kies de goedkoopste aanbieder. Jij kan woonpakketten vinden als Aegon Inboedel Basis en ASR Voordeelpakket (Allrisk). Liever laten adviseren? Maak een afspraak met een verzekeringskantoor in Marijenkampen.

Vergelijk alle polissen

Online de beste opstalverzekering in Steenwijkerland afsluiten? Check de beste of gewoon een goedkope verzekeraar voor regio 8339.

Actuele woonverzekeringen in Overijssel in maart 2023

 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Uitgebreid
 • Klaverblad Opstalverzekering Royaal
 • ANWB Opstalverzekering
 • Allianz Inboedelverzekering (EUG)
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Prima
 • Generali Woonhuisverzekering
 • ZLM Opstalverzekering
 • Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Extra Uitgebreid)

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat wij aanraden is een combinatie van deze polissen te nemen bij dezelfde maatschappij. Bij schades in of rondom jouw woning ontstaat er geen gedoe over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Alles-in-1-korting
 2. Overzichtelijk
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
Er bestaan nog een aantal verzekeringen die je kunt toevoegen. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering gewoonlijk in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Maar je kunt ook denken aan o.a.: brommerverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De all-risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en staat paraat bij bijna elke soort van schade aan je huis. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Je kunt dan denken aan schade door olie, rook en roet, ontploffing, inbraak, brand of een omgevallen boom, wateroverlast, olie, rook en roet, brand of explosie. Niet vergeten: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door constructie- of installatiefouten, aardbevingen, oorlogsgeweld, roekeloosheid en opzet of bevroren leidingen, weersinvloeden, grondwater in de woning, ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard en schade aan het glas of de fundering wordt meestal niet gedekt. Hieronder tref je aanvullende info onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Om die reden dekt de opstalverzekering deze voor jou. Ben je geen eigenaar van de woning? In dat geval kan je dit regelen d.m.v. het huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is meestal weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas veroorzaakt door bijv. een flinke storm of inbraak is in algemene zin vaak gedekt. Let op, een ongeluk zoals een bal door de ruit is in de regel niet inbegrepen in de woonverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Bijgebouw / garage
  De volière, schuur, garage, tuinhuisje en losse vertrekken / objecten vind je doorgaans standaard in de dekking. Tip van de specialist: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Diverse verzekeraars stellen een max. aantal vierkante meters voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt meer dan je denkt. De meeste verzekeraars keren vergoedingen uit bij schade in de tuin aan zaken als tuinhuisjes. Soms is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Relevant in wijken zoals: Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.

‘Voor een klein bedrag goed verzekerd

U. de Jong, Marijenkampen (maart 2023)