Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Tuk

Met een opstalverzekering in Tuk – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – dek je schades aangaande een huis als gevolg van onder andere aanrijding en aanvaring, schade door olie, rook en roet, storm (vanaf windkracht 7), inbraak. De term opstal betekent; de dingen die vast aan de woning zitten. Een voorbeeld is de stroomvoorziening, maar ook de vaatwasser. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Middels onze vergelijktool vergelijk jij direct alle belangrijke opstalverzekeringen van erkende aanbieders zoals o.a. Europeesche, ABN AMRO of InShared op service en prijs. Prijzen verschillen per regio. Bekijk de laagste premie in Tuk, gemeente Steenwijkerland, Overijssel.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Regionummer0521 (+31521)
Aantal inwoners 43333
Postcodes8334
BuurtenStad-Steenwijk
Plaatsen in de buurtverzekering-steenwijk, opstalverzekering-schokland, polis-luttelgeest, verzekering-mastenbroek, woonhuisverzekering-mastenbroek en kraggenburg
opstalverzekering-tuk

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Tuk, april 2024

De woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Dat kan gaat om schade door blikseminslag, aanrijding en aanvaring, vandalisme, storm (vanaf windkracht 7). Let op: Deze module is er alleen voor een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Denk aan de zonnepanelen . Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (daarmee dek jij waardevolle “losse” items zoals koffiemachine of schade aan meubels). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Tuk? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Modules: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Claims: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Ervaringen: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Prijzen: Hoe duur is de polis per maand?
 • Vrijwillig eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Op het moment dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Tuk, is het handig niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Tuk. Mocht de situatie zich voordoen dat je problemen in de woning krijgt (onder andere een flinke storm (vanaf windkracht 7), inbraak en diefstal, een omgevallen boom, blikseminslag), dan horen met name de dekking en de service goed geregeld te zijn. Geholpen door de vergelijkingssoftware kan je hier zelf achter komen. De tarieven van assuradeurs zoals Europeesche en/of Allsecur variëren tussen de €7,5 tot €14,25. Vul in onze vergelijker in waar jouw verzekering aan moet voldoen, vergelijk de tarieven, en filter pas hierna op prijs. Zo heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: HEMA opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Persoonlijke gegevens

  Start met het invullen van de geboortedatum, postcode (8334) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Beschrijving van je woning

  Benodigde info: type woning, of je huis van steen of hout is gebouwd, oppervlakte, aantal kamers en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Specificeer type keuken, badkameren de algehele afwerking van het huis.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je achterhaalt vervolgens de beste woonhuisverzekeringen die matchen met de opgegeven info.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen doe je helemaal zelf online.

De kosten van een opstalverzekering

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Tuk? De gemiddelde verzekeringen variëren tussen de €9,25 tot €11. Het daadwerkelijke tarief is iets wat per woning weer anders is. De volgende zaken spelen een rol:

 • Soort dekking
 • Herbouwwaarde
 • Opleverdatum
 • Adres
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg check ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor een woning in Tuk? Dat is gemakkelijk: klik meteen door naar de vergelijker. Specificeer jouw situatie, bepaal welke dekkingen je wilt, check alle kosten, en neem het beste aanbod. Je vindt pakketten als Bovag Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid) en/of Allianz Woonhuisverzekering Premium (Allrisk). Moeite met vergelijken? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Tuk.

Start vergelijken

Online de beste opstalverzekering in Steenwijkerland afsluiten? Bekijk de meest populaire of goedkoopste aanbieder voor postcodegebied 8334.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Overijssel in april 2024

 • ANWB Opstalverzekering
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Allrisk)
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Premium
 • SNS Woonhuisverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Uitgebreid
 • Univé Woonpakket (AR)
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Primair
 • EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Extra Uitgebreid

Extra voordeel met een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Wat wij aanraden is beide polissen aan te vragen bij eenzelfde verzekeraar. In het geval van schade aan je huis, vormen er geen meningsverschillen over wie precies wat gaat vergoeden.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Alles-in-1-korting
 2. Overzichtelijk
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Een duidelijke nota per maand
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
We onderscheiden nog een aantal dekkingen die je kunt toevoegen. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Maar ook zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering doorgaans in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Maar je kunt ook denken aan o.a.: huisdierenverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De All risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en biedt garantie voor vrijwel elke soort schade. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Denk aan voorvallen als inbraak, ontploffing, brand, diefstal en een flinke storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, inbraak en diefstal, wateroverlast. Belangrijk: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van normaal huishoudelijk gebruik, aardbevingen, atoomkernreacties, oorlogsgeweld of storm en wind onder de windkracht 7, rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt, grondwater in de woning, weersinvloeden en schade aan het glas of de fundering staat vaak buiten de polis. Hieronder ontdek je handige info over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Om die reden wordt schade hieraan vergoed. Woon jij in een huurhuis? Dan kan je zonnepanelen verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is doorgaans niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door o.a. storm of brand zit doorgaans in de verzekering. Alleen, een bal die door een raam gaat valt niet onder de woonverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Bijgebouw / garage
  Je garage, tuinhuisje, schuur, overkapping en losse gebouwen zijn standaard meeverzekerd. Belangrijk: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Diverse verzekeraars stellen een max. aantal vierkante meters voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Genoeg verzekeraars verzekeren ook kosten van schades in de tuin aan bijv. schuurtjes. Mogelijk heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Relevant in wijken zoals: Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.

‘Ik zag door de bomen het bos niet meer, bedankt voor het overzicht

P. Evers, Tuk (april 2024)