Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Wirdum

Met een opstalverzekering in Wirdum – ook wel woonhuisverzekering – dek je schades aangaande een huis wat te maken heeft met o.a. storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, diefstal, blikseminslag. Onder opstal verstaan we de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Bijvoorbeeld de ramen, of bijvoorbeeld dakpannen. Het is niet bij wet verplicht, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Jouw huis is je toch heel wat waard? Met behulp van onze vergelijktool vergelijk je moeiteloos de meeste opstalverzekeringen van populaire partijen zoals o.a. De Goudse, Aegon of nowGo op voorwaarden en tarieven. Je woonadres heeft invloed op de premie. Stap over naar de beste aanbieder in Wirdum, gemeente Leeuwarden, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteLeeuwarden
Regionummer058 (+3158)
Inwoners 107897
Postcodegebied9088
BuurtschappenBinnenstad
Plaatsen nabijverzekering-swichum, opstalverzekering-goutum, polis-lekkum, verzekering-alde-leie, woonhuisverzekering-alde-leie en snakkerburen
opstalverzekering-wirdum

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Wirdum, juli 2024

De woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Dat kan gaat om schade door inbraak, storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, blikseminslag. Noemenswaardig: Deze verzekering regelt uitsluitend schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Onder andere de keuken. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (aan de hand hiervan krijg je een uitkering voor “losse” spullen als klokken of schade aan de keuken). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Wirdum? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Modules: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Uitkeringen:Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Beoordeling: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Tarief: Hoe duur is de polis per maand?
 • Vrijwillig eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
In de situatie dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Wirdum, raad men altijd aan uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Wirdum. In een scenario dat er sprake is van schade aan de woning (denk aan inbraak en diefstal, brand of explosie, schroeien of smelten, een omgevallen boom), dan horen met name de dekking en de service goed geregeld te zijn. Via onze service-tool kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De maandelijkse premies maatschappijen zoals Independer en Aegon variëren tussen de €6,25 en €12. Voer in de basis welke modules je minimaal wilt afsluiten, neem alle premies door, en filter pas hierna op prijs. Zo heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Bruns ten Brink afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Jouw gegevens invoeren

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, postcode (9088) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Basisinformatie woning

  Wat je moet invullen: beschrijving huis, constructie van het dak, materiaal van de woning, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Afwerking van jouw huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en de mate van afwerking.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je opent nu de beschikbare verzekeraars die passen bij jouw zoekopdracht.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een overstap van dekking of een module afsluiten is online binnen 5 minuten geregeld.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Wirdum? De gemiddelde premies variëren tussen de €9,25 – €13. Het exacte bedrag varieert per type huis en situatie. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Soort dekking
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Leeftijd woning
 • Adres
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg achterhaal ik voordelige woonhuisverzekeringen voor woningen in Wirdum? Dat is gemakkelijk: klik meteen door naar de vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, selecteer de modules, vergelijk de prijzen en neem het beste aanbod. Wat dacht je bijvoorbeeld van HEMA Opstalverzekering of InShared Opstalverzekering. Liever laten adviseren? Ga dan naar een verzekeringsadviseur in Wirdum.

Vergelijk opstalverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in Leeuwarden afsluiten? Vind de best gewaardeerde of voordeligste verzekeraar voor regio 9088.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Friesland in juli 2024

 • ASR Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Aegon Opstal Basis
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Allrisk
 • Generali Inboedelverzekering
 • Generali Inboedelverzekering
 • Bruns ten Brink Brand Combi Budget
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Basis

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat in de regel aanbevolen wordt is de opstal- en inboedelverzekering aan te vragen bij 1 maatschappij. Wanneer we spreken van schades m.b.t. je huis kom je niet in onenigheid over wie precies wat gaat vergoeden.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Alles-in-1-korting
 2. Contact met 1 partij
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Minder administratiekosten
 5. Één maandelijkse nota
Profiteer van extra combinatievoordeel
Wellicht vind jij meer interessante dekkingen die je kunt toevoegen. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. gewoonlijk in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere opties zijn: huisdierenverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De populaire allrisk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en verzekert jou tegen alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Denk dan aan schade door olie, rook en roet, vandalisme, ontploffing, diefstal of schroeien of smelten, blikseminslag, brand of explosie, een omgevallen boom. Niet vergeten: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van atoomkernreacties, slecht onderhoud, aardbevingen, constructie- of installatiefouten of bevroren leidingen, grondwater in de woning, storm en wind onder de windkracht 7, rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt en schade aan het glas of de fundering zit vaak niet inbegrepen. Verderop vind je meer informatie over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Hierom dekt de opstalverzekering deze voor jou. Heb je een huurwoning? Ook dan kan je ze verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is in de regel niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas veroorzaakt door bijv. vandalisme of brand wordt meestal gedekt. Echter, een ongeluk zoals een bal door de ruit valt vaak buiten de woonverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Je overkapping, garage, schuur, volière en andere bijgebouwen vind je doorgaans standaard in de dekking. Belangrijk: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Veel assuradeurs hanteren een quotum voor aantal M2’s voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. De meeste verzekeraars keren vergoedingen uit bij problemen met de tuin, zoals schade aan tuinhuisjes. In andere gevallen is een speciale tuinverzekering benodigd. Relevant in wijken zoals: Binnenstad, Transvaalwijk & Rengerspark, Bilgaard & Havankpark e.o., Vrijheidswijk, Lekkum e.o., Blitsaerd, Oldegalileën & Bloemenbuurt, Tjerk Hiddes & Cambuursterhoek, Vlietzone, Oranjewijk & Tulpenburg, Heechterp, Schieringen & De Centrale, Camminghaburen, Grote Wielen & De Groene Ster, Bedrijventerreinen-Oost, Achter de Hoven, Schepenbuurt, Wielenpôlle, Huizum-Oost, Huizum-West, Aldlân, Nijlân, Hempens/Teerns e.o. & Zuiderburen, Wirdum & Swichum e.o., Wytgaard e.o., Goutum e.o., Techum, Wiarda, De Werp, De Zwette, Vossepark & Helicon, Vogelwijk & Muziekwijk, Valeriuskwartier & Magere Weide, Westeinde, Buitengebied Noordwest, “De Zuidlanden”, Wergea & Warten e.o., Reduzum e.o., Grou e.o., Jirnsum e.o., Noord, Zuid, Zuid, Noord, Mantgum, Wijk 03, Wijk 04.

‘De vergelijker is prettig in gebruik

Y. Smit, Wirdum (juli 2024)