Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Harderwijk

Met een opstalverzekering in Harderwijk – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – dek je schade aan jouw huis wat te maken heeft met situaties als blikseminslag, inbraak, wateroverlast, vandalisme. Met opstal bedoelen we alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Onder andere de zonnepanelen , en tevens de garage. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Jouw huis is je toch heel wat waard? Middels onze vergelijker vergelijk je online de meest afgesloten opstalverzekeringen van erkende aanbieders zoals bijv. Delta Lloyd, ABN AMRO of OHRA op prijs en kwaliteit. Premies variëren per postcode. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Harderwijk, gemeente Harderwijk, Gelderland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieGelderland
GemeenteHarderwijk
(Regio) nummer0341 (+31341)
Aantal inwoners 45966
Postcodegebieden3840
BuurtenBinnenstad
Plaatsen in de regioverzekering-Hardenberg, opstalverzekering-Ferwerderadiel, polis-Emmen, verzekeringspakket-Drechterland, Haarlem en woonhuisverzekering-Haaren
opstalverzekering-harderwijk

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Harderwijk, april 2024

De woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Denk aan schades veroorzaakt door schade door olie, rook en roet, blikseminslag, inbraak, ontploffing. Let op: Deze polis is er alleen voor uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Bijvoorbeeld de ramen. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (aan de hand hiervan dek je de losse bezittingen afzoals vaatwasser of schade aan keukenapparatuur). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Harderwijk? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Dekking: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Uitkeringen:Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Ervaringen: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Prijzen: Aan welke kosten moet je denken?
 • Eigen risico: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Zodra jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Harderwijk, raad men altijd aan verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Harderwijk. In een scenario dat je te maken hebt met schade in de woning (onder andere inbraak en diefstal, wateroverlast, een omgevallen boom, blikseminslag), dan horen natuurlijk de service en uitkeringen goed geregeld te zijn. Middels ons vergelijkscript bekijk je heel snel de mogelijkheden. De maandelijkse premies aanbieders zoals FBTO en/of ABN AMRO zitten maandelijks tussen €8,5 tot €12,25. Vul in onze vergelijker in waaraan de verzekering moet voldoen, check de maandelijkse kosten, en vergelijk pas hierna op prijs. Op die manier heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: EAG Assuradeuren pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Persoonlijke gegevens

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, regio (3840) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Gegevens over de woning

  Wat belangrijk is: soort huis, of je huis van steen of hout is gebouwd, woonoppervlakte / aantal ruimtes en datering van het woonhuis.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je achterhaalt in de volgende stap de actuele verzekeraars die voldoen aan jouw wensen.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten regel je snel via het internet.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Harderwijk? De “normale” verzekeringen variëren tussen de €9,75 en €13. De exacte premie is voor iedereen weer anders. De volgende zaken spelen een rol:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Opleverdatum
 • Regio
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier check ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor huizen in Harderwijk? Heel eenvoudig: klik meteen door naar de vergelijker. Specificeer jouw situatie, bepaal welke dekkingen je wilt, vergelijk de prijzen en neem het beste aanbod. Voorbeelden van pakketten zijn ANWB Opstalverzekering en ook InShared Woonverzekering (Allrisk). Kom je er zelf niet uit? Breng dan een bezoek aan een verzekeringsadviseur in Harderwijk.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Harderwijk afsluiten? Ontdek de meest populaire of gewoon een goedkope aanbieder voor de buurt 3840, 3841, 3842, 3843, 3844, 3845, 3846, 3847, 3848, 3849.

Actuele woonverzekeringen in Gelderland in april 2024

 • Unigarant Opstalverzekering
 • Ditzo Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • EAG Assuradeuren Woonhuisverzekering Profielpakket (Allrisk)
 • InShared Woonverzekering (Allrisk)
 • Reaal Inboedel (adviseur)
 • Delta Lloyd Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Bruns ten Brink Brand Combi Compleet
 • Turien & Co Inboedelverzekering Primair

Nog meer korting met een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat adviseurs vaak aanraden is beide polissen te regelen bij de identieke assuradeur. Bij schade rondom je woning, vormen er geen meningsverschillen over wie precies wat gaat vergoeden.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Extra voordeel
 2. Een contactpersoon
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Grip op de kosten
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Wellicht vind jij meer interessante vergoedingen die je kunt toevoegen. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering in de regel in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Maar je kunt ook denken aan o.a.: ongevallenverzekering, brommerverzekering, caravanverzekering, huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

Zo’n all-risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en biedt dekking tegen alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Je kunt dan denken aan aanrijding en aanvaring, vandalisme, storm (vanaf windkracht 7), ontploffing of blikseminslag, wateroverlast, vandalisme, inbraak en diefstal. Noemenswaardig: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schade door aardbevingen, roekeloosheid en opzet, constructie- of installatiefouten, oorlogsgeweld of vocht dat door de muren komt, bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden, grondwater in de woning en schade aan fundering / glas zit vaak niet inbegrepen. Hierna vind je praktische informatie over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Om die reden zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Ben je geen eigenaar van de woning? In dat geval kan je dit regelen via het zogenaamde huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is in veel gevallen niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door o.a. een brandje zit vaak bij de polis in. Echter, een bal door de ruit wordt niet meegenomen door jouw opstalverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Bijgebouw / garage
  De volière, garage, schuur, overkapping en andere bijgebouwen zijn standaard meeverzekerd. Advies: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Veel verzekeraars stellen een limiet voor toegestane M2’s voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. De meeste verzekeraars keren vergoedingen uit bij schade in of rondom de tuin, zoals schade aan het zwembad. Mogelijk is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Binnenstad, Waterstad, Zeebuurt, Friesegracht, Stadsdennen, De Sypel, Stationsomgeving, Stadsweiden, Slingerbos, Tweelingstad, Frankrijk, Drielanden, Industrieterrein Lorentz, Buitengebied Harderwijk, Hierden, Wolderwijd.

‘Een woonverzekering voor al mijn zaken

Q. Hoekstra, Harderwijk (april 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente