Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Huizen

Door middel van een opstalverzekering in Huizen – alias woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw woning wat gerelateerd is aan zaken als wateroverlast, vandalisme, blikseminslag, ontploffing. Met opstal bedoelen we alles wat vast zit aan de woning. Onder andere de garage, of denk aan de riolering. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Aan de hand van ons vergelijkscript vergelijk jij direct de best beoordeelde opstalverzekeringen van klantvriendelijke bedrijven zoals o.a. ZLM, Bovag of Polis Direct op voorwaarden en tarieven. Prijzen verschillen per regio. Ontdek de goedkoopste polis in Huizen, gemeente Huizen, Noord-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHuizen
(Net) nummer035 (+3135)
Inwoners 41373
Postcodegebied1270
BuurtenOude
Plaatsen in de regioverzekering-Houten, opstalverzekering-Hollands Kroon, polis-Heusden, verzekeringspakket-Haren, Hollands Kroon en woonhuisverzekering-Hof van Twente
opstalverzekering-huizen

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Huizen, april 2024

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Dat kan gaat om schade door ontploffing, schade door olie, rook en roet, storm (vanaf windkracht 7), aanrijding en aanvaring. Let op: Deze module regelt uitsluitend alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Zoals de keuken. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (aan de hand hiervan verzeker je de losse spullenals laptop of een stukke televisie). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Huizen? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Voorwaarden: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Claims: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Recensies: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Tarief: Aan welke kosten moet je denken?
 • Eigen risico: Hoe hoog is het eigen risico?
Op het moment dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Huizen, is het handig verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Huizen. Wanneer je te maken hebt met schade in de woning (zoals bijv. door vandalisme, inbraak en diefstal, brand of explosie, schroeien of smelten), dan horen vooral de schade-uitkeringen en helpdesk uitstekend te werken. Middels ons vergelijkscript vind je direct uit welke optie bij je past. De kosten van maatschappijen zoals ING of ASR Verzekeringen liggen tussen de €8 – €12,75. Vul in onze vergelijker welke modules je minimaal wilt afsluiten, neem alle premies door, en kijk pas daarna naar de premies. Zo heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: HEMA afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Wie ben jij?

  Start met het invullen van de geboortedatum, regio (1270) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Specificeer jouw woning

  Wat belangrijk is: soort woning, dakconstructie (plat, riet), oppervlakte, aantal kamers en bouwjaar woning.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je achterhaalt vervolgens de beste woonhuisverzekeringen die passen bij jouw zoekvraag.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten doe je helemaal zelf online.

De kosten van een opstalverzekering

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Huizen? De reguliere verzekeringen liggen tussen de €8,25 en €11,25. Het exacte bedrag is voor iedereen weer anders. De volgende zaken spelen een rol:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Bouwdatum
 • Woonplaats
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe ontdek ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor mijn woning in Huizen? Heel eenvoudig: start de opstal vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, bepaal welke dekkingen je wilt, bereken de premie, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Voorbeelden van pakketten zijn Allsecur Compleet of juist nowGo Opstalverzekering Comfort. Wil je er een expert naar laten kijken? Maak een afspraak met een verzekeringskantoor in Huizen.

Vergelijk opstalverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in Huizen afsluiten? Stap over naar de beste of de meest betaalbare polis voor regio 1270, 1271, 1272, 1273, 1274, 1275, 1276, 1277.

Bekijk deze woonverzekeringen in Noord-Holland in april 2024

 • nowGo Inboedelverzekering Comfort
 • ANWB Inboedelverzekering
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Prima
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Allrisk
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Extra uitgebreid)
 • SNS Inboedelverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Uitgebreid

Extra voordeel met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat adviseurs vaak aanraden is allebei deze producten af te sluiten bij één aanbieder. Bij constatering van schade m.b.t. je huis heb je minder te maken met bonje over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Pakket-voordeel
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. 1 duidelijke factuur
Profiteer van extra combinatievoordeel
Er zijn nog meer dekkingen die samen te voegen zijn. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Maar ook zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering doorgaans in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Andere opties zijn: huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De populaire allrisk opstalverzekering biedt optimale dekking, en dekt elk van buiten komend onheil. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Denk dan aan blikseminslag, wateroverlast, vandalisme, storm (vanaf windkracht 7) en inbraak en diefstal, wateroverlast, brand of explosie, vandalisme. Let op: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schades als gevolg van aardbevingen, constructie- of installatiefouten, normaal huishoudelijk gebruik, roekeloosheid en opzet of weersinvloeden, bevroren leidingen, vocht dat door de muren komt, ongedierte of schimmel, grondwater in de woning en schade aan het glas of de fundering zit vaak niet inbegrepen. Hierna vind je aanvullende info onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Daarom zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Woon jij in een huurhuis? Je kunt ze verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is in veel gevallen niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door iets als inbraak of brand is vaak inbegrepen. Let op, een ongeluk zoals een bal door de ruit is in de regel niet inbegrepen in de woonverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Garages en bijgebouwen
  Jouw tuinhuisje, garage, overkapping, volière en losse vertrekken / objecten worden gewoon meeverzekerd. Tip van de specialist: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Veel partijen stellen beperkingen aan het aantal M2 voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Bijna alle verzekeraars staan garant voor de kosten van tuinschade, zoals schade aan overkappingen. Misschien is een speciale tuinverzekering benodigd. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Oude Dorp, Westereng, Buitenwijken, Erica en Tafelberg, Staatslieden en Componistenbuurt, Havengebied, Zenderwijk en Bovenweg, Stad en Lande, Huizermaat West en Zuid, Huizermaat Noord, Bijvanck, Bovenmaten, Hogemaat.

‘Niet de goedkoopste, maar wel gewoon goed

L. van den Broek, Huizen (april 2024)