Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Haren

Met een opstalverzekering in Haren – alias woonhuisverzekering – verzeker jij de schade aan jouw woning als gevolg van o.a. vandalisme, schade door olie, rook en roet, brand, aanrijding en aanvaring. Met opstal bedoelen we alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Onder andere de gevel, of bijvoorbeeld de ramen. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar beslist wel aan te raden. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Via deze website vergelijk je direct vele opstalverzekeringen van professionele verzekeringsmaatschappijen zoals bijv. SNS, Bruns ten Brink of London Verzekeringen op prijs en kwaliteit. Premies variëren per postcode. Kies een geschikt woonpakket in Haren, gemeente Haren, Groningen.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

opstalverzekering-haren

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Haren, april 2024

Een woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Dat kan gaat om schade door vandalisme, wateroverlast, aanrijding en aanvaring, blikseminslag. Noemenswaardig: Deze module is er alleen voor uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Bijvoorbeeld jouw kookplaat. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (met zo’n polis dek je de losse bezittingen afzoals e-reader of schade aan keukenapparatuur). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Haren? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Dekking: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Uitkeringen:Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Recensies: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Prijs: Aan welke kosten moet je denken?
 • Eigen bijdrage: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Vanaf het punt dat jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Haren, raad men altijd aan je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Haren. Wanneer je te maken hebt met schade in de woning (zoals bijv. door een flinke storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, vandalisme, een omgevallen boom), dan dienen zeker de schade-uitkeringen en helpdesk goed geregeld te zijn. Via de vergelijkingstool ontdek je dit eenvoudig zelf. De prijzen van partijen als HEMA en/of Centraal Beheer variëren tussen de €7,75 – €12,25. Voer in de bovenstaande vergelijker welke modules je minimaal wilt afsluiten, check de maandelijkse kosten, en filter pas hierna op prijs. Zodoende zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: DAK polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Persoonlijke gegevens

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, postcode (9751) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Basisinformatie woning

  Bijvoorbeeld: kenmerken woning, bouwconstructie (dak), oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Extra informatie over je huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en de mate van afwerking.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je opent daarna de beschikbare polissen die in lijn zijn met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen kan iedereen zelf online regelen.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Haren? De gemiddelde premies variëren tussen de €7 en €12,25. Het exacte bedrag is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Er zijn een aantal variabelen:

 • Soort dekking
 • Herbouwwaarde
 • Datum bouw
 • Adres
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe achterhaal ik voordelige woonhuisverzekeringen voor mijn huis in Haren? Het is simpel: open de vergelijkingstool. Definieer jouw woning, selecteer de modules, vergelijk de prijzen en neem het beste aanbod. Voorbeelden van pakketten zijn Aegon Opstal Basis en EAG Assuradeuren Profielpakket (Allrisk). Kom je er zelf niet uit? Je kunt ook terecht bij een verzekeringskantoor in Haren.

Start vergelijken

Direct de beste opstalverzekering in Haren afsluiten? Vind de beste of gewoon een goedkope polis voor regio 9751, 9752, 9753.

Actuele woonverzekeringen in Groningen in april 2024

 • Generali Inboedelverzekering
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Prima
 • Turien & Co Inboedelverzekering Primair
 • Ditzo Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Ditzo Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Budget
 • Allsecur Compleet

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat in de regel aanbevolen wordt is de inboedel- en opstalverzekering aan te vragen bij dezelfde verzekeraar. Bij schades in of rondom jouw woning komt er geen discussie over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Combinatievoordeel
 2. Overzichtelijk
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. 1 duidelijke factuur
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Er bestaan nog een aantal verzekeringen die jij kunt aanklikken. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering doorgaans in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Maar je kunt ook denken aan o.a.: huisdierenverzekering, brommerverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

Zo’n all-risk opstalverzekering biedt optimale dekking, en staat garant bij bijna elke soort van schade aan je huis. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Denk aan voorvallen als ontploffing, brand, blikseminslag, schade door olie, rook en roet en inbraak en diefstal, vandalisme, schroeien of smelten, wateroverlast. Noemenswaardig: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door atoomkernreacties, aardbevingen, slecht onderhoud, oorlogsgeweld of bevroren leidingen, ongedierte of schimmel, vocht dat door de muren komt, rook en roet uit open haard, grondwater in de woning en glasschade of schade aan de fundering is in veel gevallen niet inbegrepen. Hierna bekijk je meer informatie over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Derhalve dekt de opstalverzekering deze voor jou. Huur je? Ook dan kan je ze verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is in de regel weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door iets als een ontploffing is in algemene zin vaak gedekt. Toch, een ruit die perongeluk wordt ingegooid wordt niet meegenomen door jouw opstalverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Garage of bijgebouwen
  Jouw schuur, overkapping, garage, volière en opzichzelfstaande hokken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Let op: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Veel partijen werken met een maximum aantal M2 voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Genoeg verzekeraars dekken de kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan bloemen planten. Wellicht heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Relevant in wijken zoals: Centrum, Land.

‘Een totale woonverzekering voor alles

A. van de Brink, Haren (april 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente