Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Haarlemmermeer

Middels een opstalverzekering in Haarlemmermeer – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schades aangaande een huis wat gerelateerd is aan bijvoorbeeldwateroverlast, blikseminslag, vandalisme, ontploffing. Onder opstal verstaan we alles wat vast zit aan de woning. Een voorbeeld is de waterafvoer, en tevens de oven. Het is niet verplicht, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Hoe waardevol is je huis voor jou? Met behulp van deze website vergelijk je snel een aantal opstalverzekeringen van populaire assuradeurs zoals bijv. HEMA, Aegon of Klaverblad op premie en dekking. Je woonadres heeft invloed op de premie. Stap over naar de beste aanbieder in Haarlemmermeer, gemeente Haarlemmermeer, Noord-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
(Net) nummer0252 (+31252)
Bewoners 144518
Postcodegebieden2150
BuurtschappenHoofddorp
Naburige plaatsenverzekering-Haarlemmerliede en Spaarnwoude, opstalverzekering-Haaren, polis-Goeree-Overflakkee, verzekeringspakket-Doetinchem, Gulpen-Wittem en woonhuisverzekering-Grootegast
opstalverzekering-haarlemmermeer

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Haarlemmermeer, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Denk aan schades veroorzaakt door diefstal, inbraak, aanrijding en aanvaring, wateroverlast. Let op: Deze polis is er alleen voor datgene wat vastzit aan de woning. Zaken als de stroomvoorziening. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met zo’n polis dek jij waardevolle “losse” items zoals klokken of schade aan sieraden). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Haarlemmermeer? Houd rekening met de volgende punten:

 • Dekking: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Afhandeling: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Beoordeling: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Prijzen: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Het eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Zodra jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Haarlemmermeer, is het verstandig om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Haarlemmermeer. Als je schades in huis hebt veroorzaakt (onder andere vandalisme, een flinke storm (vanaf windkracht 7), olie, rook en roet, brand of explosie), dan behoren in het bijzonder de schade-uitkeringen en helpdesk direct op gang te komen. Middels ons vergelijkscript kan je hier zelf achter komen. De prijsstelling van verzekeraars als Delta Lloyd en/of Verzekeruzelf.nl variëren tussen de €5 en €11. Voer bovenaan in de tool in waaraan de verzekering moet voldoen, vergelijk de tarieven, en vergelijk pas hierna op prijs. Op die manier heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: DAK afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Jouw gegevens invoeren

  Begin met jouw geboortedatum, adres (2150) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Gegevens over de woning

  Gevraagde gegevens: kenmerken woning, of je huis van steen of hout is gebouwd, aantal kamers, totale oppervlakte en leeftijd van het huis.

 3. Details van het huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je opent in de volgende stap de beschikbare verzekeringen die voldoen aan jouw zoekvraag.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten kan iedereen zelf online regelen.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Haarlemmermeer? De gemiddelde premies liggen tussen de €9,25 – €13,75. Het exacte bedrag verschilt uiteraard per persoon. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Verzekerd bedrag
 • Opleverdatum
 • Omgeving
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe check ik een voordelige woonhuisverzekering voor woningen in Haarlemmermeer? Dit kan zonder moeite: klik meteen door naar de vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, maak een keuze uit de dekkingen, check alle kosten, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals ZLM Opstalverzekering of juist Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Extra Uitgebreid). Heb je hulp nodig? Ga dan naar een verzekeringsadviseur in Haarlemmermeer.

Start vergelijken

Meteen de beste opstalverzekering in Haarlemmermeer afsluiten? Bekijk de best beoordeelde of goedkoopste verzekering voor postcodegebied 2150, 2151, 2152, 2153.

Veel gekozen woonverzekeringen in Noord-Holland in maart 2023

 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Compleet
 • Unigarant Opstalverzekering
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • Bovag Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • nowGo Woonverzekering Bewust
 • ASR Voordeelpakket (Allrisk)
 • Bovag Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Bruns ten Brink Brand Combi Budget

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat adviseurs vaak aanraden is de opstal- en inboedelverzekering aan te vragen bij 1 assuradeur. Indien de situatie zich voordoet van schades aan je huis, ontstaat er geen gedoe over wie welke schade vergoedt.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Pakketpolis-voordeel
 2. Één aanspreekpunt
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Minder administratiekosten
 5. 1 duidelijke factuur
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
We onderscheiden nog een aantal verzekeringen die samen te voegen zijn. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering in de regel in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Maar je kunt ook denken aan o.a.: ongevallenverzekering, huisdierenverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

Een allrisk opstalverzekering biedt optimale dekking, en verzekert jou tegen vrijwel elke soort schade. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Denk aan voorvallen als storm (vanaf windkracht 7), brand, inbraak, wateroverlast of brand of explosie, olie, rook en roet, inbraak en diefstal, blikseminslag. Noemenswaardig: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade na aanleiding van atoomkernreacties, slecht onderhoud, normaal huishoudelijk gebruik, constructie- of installatiefouten of bevroren leidingen, rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden en glas- of funderingsschade is in veel gevallen niet inbegrepen. Verderop ontdek je meer informatie over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Daarom wordt schade hieraan vergoed. Woon jij in een huurhuis? Je kunt ze verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is vaak niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door bijv. inbraak of storm is in algemene zin vaak gedekt. Maar, een bal door de ruit wordt niet meegenomen door jouw opstalverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  Je tuinhuisje, garage, volière, schuur en losse gebouwen vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Stelregel: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Een aantal aanbieders stellen een max. aantal vierkante meters voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Plenty verzekeraars dekken de kosten van schade in de tuin aan zaken als overkappingen. Soms is een aparte tuinverzekering nodig. Een uitkomst in buurten als: Hoofddorp, Nieuw-Vennep, Zwanenburg, Lijnden / Boesingheliede, Badhoevedorp, Aalsmeerderbrug/ Oude Meer/ Rozenburg / Schiphol Rijk, Rijsenhout, Burgerveen / Leimuiderbrug / Weteringbrug, Abbenes / Buitenkaag, Lisserbroek, Beinsdorp, Zwaanshoek, Cruquius, Vijfhuizen, Schiphol.

‘Mijn woning in goede handen

V. van der Velden, Haarlemmermeer (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente