Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Hardinxveld-Giessendam

Door middel van een opstalverzekering in Hardinxveld-Giessendam – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – dek je schades gericht aan jouw woning die ontstaan zijn door onder andere blikseminslag, ontploffing, aanrijding en aanvaring, wateroverlast. Met opstal bedoelen we alles wat vast zit aan de woning. Een voorbeeld is het kozijn, maar ook de gevel. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar vaak wel een goed idee. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Jouw huis is je toch heel wat waard? Middels deze website vergelijk jij gemakkelijk vele opstalverzekeringen van populaire bedrijven als bijv. Verzekeruzelf.nl, Bovag of REAAL Verzekeringen op prijs en kwaliteit. De premies hangen af van je adres. Bekijk de laagste premie in Hardinxveld-Giessendam, gemeente Hardinxveld-Giessendam, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

opstalverzekering-hardinxveld-giessendam

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Hardinxveld-Giessendam, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Bijvoorbeeld door wateroverlast, schade door olie, rook en roet, aanrijding en aanvaring, inbraak. Noemenswaardig: Deze verzekering is er alleen voor uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Onder andere de riolering. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (aan de hand hiervan dek jij waardevolle “losse” items zoals radio of schade aan apparatuur). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Hardinxveld-Giessendam? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Dekking: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Service: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Ervaringen: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Kosten: Hoe duur is de polis per maand?
 • Eigen bijdrage: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Vanaf het punt dat jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Hardinxveld-Giessendam, is het handig uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Hardinxveld-Giessendam. Op het moment dat je te maken hebt met schade in de woning (door bijv. situatie als olie, rook en roet, wateroverlast, inbraak en diefstal, een omgevallen boom), dan behoren zeker de service en uitkeringen direct op gang te komen. Geholpen door de vergelijkingssoftware bekijk je heel snel de mogelijkheden. De prijzen van verzekeraars zoals OHRA of Unigarant variëren tussen de €5,25 – €12,25. Vul hierboven eerst jouw wensen in, vergelijk de tarieven, en kijk pas daarna naar de premies. Op basis daarvan zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Reaal pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Persoonlijke gegevens

  Start met het invullen van de geboortedatum, regio (3370) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Basisinformatie woning

  Wat je moet invullen: beschrijving woning, materiaal van jouw woning en constructie, aantal kamers, totale oppervlakte en datering van het woonhuis.

 3. Details van het huis

  Definieer status van keuken en badkamer en de mate van afwerking.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je opent daarna de beschikbare polissen die rijmen met jouw zoekvraag.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen is online binnen 5 minuten geregeld.

Kosten opstalverzekering berekenen

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Hardinxveld-Giessendam? De modale polissen zitten maandelijks tussen €8,25 – €10,5. Het exacte bedrag verschilt uiteraard per persoon. De volgende zaken spelen een rol:

 • Type dekking
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Leeftijd woning
 • Woonplaats
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg vind ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor huizen in Hardinxveld-Giessendam? Dit is kinderspel: start de opstal vergelijker. Beantwoord de vragen, bepaal welke dekkingen je wilt, bekijk de prijzen, en kies de goedkoopste aanbieder. Wat dacht je bijvoorbeeld van Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Extra Uitgebreid) of juist Reaal Inboedelverzekering Extra Uitgebreid. Moeite met vergelijken? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Hardinxveld-Giessendam.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in Hardinxveld-Giessendam afsluiten? Stap over naar de hoogst gewaardeerde of gewoon een goedkope verzekering voor omgeving 3370, 3371, 3372, 3373.

Actuele woonverzekeringen in Zuid-Holland in maart 2023

 • Ditzo Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Allrisk)
 • Delta Lloyd Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Klaverblad Opstalverzekering Royaal
 • Bruns ten Brink Brand Combi Compleet
 • Univé Woonpakket (EUG)
 • De Nederlanden van Nu Woonverzekering
 • Allianz Woonhuisverzekering (EUG)

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Naast een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat in de regel aanbevolen wordt is allebei deze producten aan te vragen bij eenzelfde assuradeur. In het geval van schades rondom je woning, vormen er geen meningsverschillen over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Woonpakket-aanbieding
 2. Overzichtelijk
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Prolongatiekosten maar een keer betalen
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Profiteer van extra combinatievoordeel
We spreken nog over meerdere vergoedingen die je kunt combineren. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. in de regel in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Wat je ook steeds meer ziet: overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering, brommerverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De populaire allrisk opstalverzekering biedt optimale dekking, en staat garant bij alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Denk aan voorvallen als ontploffing, inbraak, diefstal, blikseminslag en schroeien of smelten, blikseminslag, olie, rook en roet, vandalisme. Noemenswaardig: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van constructie- of installatiefouten, overstromingen, oorlogsgeweld, slecht onderhoud of bevroren leidingen, vocht dat door de muren komt, rook en roet uit open haard, ongedierte of schimmel, grondwater in de woning en glasschade of schade aan de fundering wordt in de regel niet afgedekt. Verderop tref je nuttige details over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Daarom vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Woon jij in een huurhuis? In dat geval kan je dit regelen d.m.v. het huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is meestal overbodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade als resultaat van bjiv. brand of ontploffing wordt meestal gedekt. Echter, een ongeluk zoals een bal door de ruit is in de regel niet inbegrepen in jouw opstalverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Losse gebouwen / garages
  Een garage, tuinhuisje, schuur, overkapping en losse vertrekken / objecten zijn standaard meeverzekerd. Let op: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Sommige assuradeurs werken met een maximum aantal M2 voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. De meeste verzekeraars verzekeren ook kosten van tuinschade, zoals schade aan bestratingen. In andere gevallen is een speciale tuinverzekering benodigd. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Wijk 00.

‘Mijn huis goed verzekerd

T. Peeters, Hardinxveld-Giessendam (maart 2023)