Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Gennep

Door middel van een opstalverzekering in Gennep (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schade aan jouw huis als gevolg van o.a. inbraak, aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7), schade door olie, rook en roet. Het begrip opstal slaat op; de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Denk dan aan dakpannen, of denk aan een tuinhek. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar vaak wel een goed idee. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Jouw huis is je toch heel wat waard? Middels deze website vergelijk je moeiteloos alle belangrijke opstalverzekeringen van betrouwbare verzekeraars als bijv. Verzekeruzelf.nl, Aon Direct of Reaal op prijs en kwaliteit. Je woonadres heeft invloed op de premie. Bekijk de laagste premie in Gennep, gemeente Gennep, Limburg.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieLimburg
GemeenteGennep
(Regio) nummer0485 (+31485)
Aantal inwoners 17085
Postcodes6590
WijkenMilsbeek
Naburige plaatsenverzekering-Gemert-Bakel, opstalverzekering-Eemsmond, polis-Brielle, verzekeringspakket-Baarn, Ferwerderadiel en woonhuisverzekering-Etten-Leur
opstalverzekering-gennep

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Gennep, maart 2023

De woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Onder andere door storm (vanaf windkracht 7), inbraak, blikseminslag, aanrijding en aanvaring. Noemenswaardig: Dit type verzekering is er alleen voor schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Bijvoorbeeld de gevel. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (met deze polis dek je de losse bezittingen afals telefoon of gebroken servies). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Gennep? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Dekking: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Uitkeringen:Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Ervaringen: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Tarieven: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Het eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Als je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Gennep, is het verstandig om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Gennep. Wanneer je te maken hebt met schade in de woning (door bijv. situatie als schroeien of smelten, wateroverlast, een omgevallen boom, olie, rook en roet), dan horen vooral de dekking en de service goed geregeld te zijn. Via onze vergelijker kan je hier zelf achter komen. De tarieven van verzekeringsmaatschappijen zoals Delta Lloyd en Reaal schommelen tussen €8,5 – €13,75. Voer bovenaan in de tool in waaraan de verzekering moet voldoen, bereken de premie, en filter pas hierna op prijs. Middels deze techniek heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Polis Direct polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Basisgegevens invullen

  Als eerst vul je de geboortedatum in, regio (6590) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Basisinformatie woning

  Benodigde info: soort huis, constructie van het dak, materiaal van de woning, woonoppervlakte / aantal ruimtes en opleverdatum van de woning.

 3. Extra informatie over je huis

  Specificeer type keuken, badkameren de afwerking.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je achterhaalt hierna de actuele polissen die overeenkomen met jouw filters.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Gennep? De gemiddelde verzekeringen schommelen tussen €6,75 en €11. Het daadwerkelijke tarief is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Herbouwwaarde
 • Leeftijd woning
 • Woonplaats
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe bekijk ik voordelige woonhuisverzekeringen voor huizen in Gennep? Het is simpel: open de vergelijkingstool. Vul de gevraagde gegevens in, bepaal welke dekkingen je wilt, check alle kosten, en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Wat dacht je bijvoorbeeld van ZLM Opstalverzekering en ook SNS Inboedelverzekering. Moeite met vergelijken? Maak een afspraak met een verzekeringsadviseur in Gennep.

Vergelijk opstalverzekeringen

Zelf de beste opstalverzekering in Gennep afsluiten? Check de meest populaire of voordeligste polis voor postcodegebied 6590, 6591.

Actuele woonverzekeringen in Limburg in maart 2023

 • Bovag Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Reaal Opstalverzekering Extra Uitgebreid
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Premium
 • SNS Inboedel en opstal
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk (Allrisk)
 • Allianz Woonhuisverzekering (AR)
 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Allrisk)
 • FBTO Woonhuisverzekering

Nog meer korting met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat wij aanraden is de inboedel- en opstalverzekering af te sluiten bij één assuradeur. In het geval van schades rondom je woning, komt er geen discussie over wie welke schade vergoedt.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Pakketkorting
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Minder administratiekosten
 5. Één maandelijkse nota
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
We spreken nog over meerdere zekerheden die jij kunt aanklikken. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering steeds vaker in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere mogelijkheden zijn: overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

Een allrisk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en staat paraat bij elk van buiten komend onheil. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Voorbeelden zijn ontploffing, schade door olie, rook en roet, inbraak, storm (vanaf windkracht 7) en vandalisme, inbraak en diefstal, een flinke storm (vanaf windkracht 7), olie, rook en roet. Noemenswaardig: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door roekeloosheid en opzet, slecht onderhoud, aardbevingen, atoomkernreacties of storm en wind onder de windkracht 7, ongedierte of schimmel, weersinvloeden, vocht dat door de muren komt, grondwater in de woning en fundering- of glasschade is in veel gevallen niet inbegrepen. Hieronder ontdek je handige info over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Derhalve zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Woon jij in een huurhuis? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het zogenaamde huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is in de regel niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas door bijv. vandalisme of brand zit doorgaans in de verzekering. Echter, een ongeluk zoals een bal door de ruit zit vaak niet in jouw opstalverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Een schuur, volière, tuinhuisje, garage en losse gebouwen vind je doorgaans standaard in de dekking. Let op: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Diverse maatschappijen hanteren een quotum voor aantal M2’s voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Plenty verzekeraars verzekeren ook kosten van schades in de tuin aan bijv. beplanting. In andere gevallen is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Milsbeek, Ottersum, Ven-Zelderheide, Gennep, Heijen.

‘Mijn huis goed verzekerd

M. van den Berg, Gennep (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente