Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering De Ronde Venen

Met een opstalverzekering in De Ronde Venen – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw woning door toedoen van bijvoorbeelddiefstal, ontploffing, schade door olie, rook en roet, blikseminslag. Het begrip opstal slaat op; alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Bijvoorbeeld de tegelvloer, of bijvoorbeeld de vloerverwarming. Het is niet bij wet verplicht, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Aan de hand van onze vergelijker vergelijk jij eenvoudig de best beoordeelde opstalverzekeringen van professionele maatschappijen zoals o.a. Generali, Allianz of Interpolis op voorwaarden en tarieven. Je woonadres heeft invloed op de premie. Stap over naar de beste aanbieder in De Ronde Venen, gemeente De Ronde Venen, Utrecht.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieUtrecht
GemeenteDe Ronde Venen
(Regio) nummer0297 (+31297)
Bewoners 42576
Postcodegebied3640
BuurtschappenMijdrecht
Plaatsen in de omgevingverzekering-De Marne, opstalverzekering-Dalfsen, polis-Bronckhorst, verzekeringspakket-Zundert, Dalfsen en woonhuisverzekering-Culemborg
opstalverzekering-de-ronde-venen

Snel woonhuisverzekering vergelijken in De Ronde Venen, maart 2023

De woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Dat kan gaat om schade door vandalisme, diefstal, ontploffing, schade door olie, rook en roet. Goed om te weten: Deze verzekering regelt uitsluitend alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Bijvoorbeeld een vaste vloer. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (met deze polis verzeker je de losse spullenzoals babyfoon of een kapotte wasmachine). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in De Ronde Venen? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Voorwaarden: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Afhandeling: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Reviews: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Kosten: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Zodra jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in De Ronde Venen, dan is het slim om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in De Ronde Venen. Mocht de situatie zich voordoen dat er iets met jouw huis gebeurt (bijvoorbeeld door olie, rook en roet, wateroverlast, een flinke storm (vanaf windkracht 7), schroeien of smelten), dan horen vooral de schade-uitkeringen en helpdesk uitstekend te werken. Via de vergelijkingssoftware kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De maandelijkse premies assuradeurs zoals Independer en Verzekeruzelf.nl zitten maandelijks tussen €8 – €13,75. Vul hierboven in waaraan de verzekering moet voldoen, neem alle premies door, en filter pas hierna op prijs. Zo voorkom je onderverzekering. Bekijk ook Lancyr dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Basisgegevens invullen

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, regio (3640) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Kenmerken van de woning

  Bijvoorbeeld: type huis, of je huis van steen of hout is gebouwd, aantal kamers, totale oppervlakte en bouwjaar woning.

 3. Extra informatie over je huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de algehele afwerking van het huis.

 4. Online premie berekenen

  Je opent daarna de beschikbare verzekeraars die matchen met jouw zoekvraag.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen kan iedereen zelf online regelen.

De kosten van een opstalverzekering

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in De Ronde Venen? De doorsnee polissen liggen tussen de €6,5 – €11,5. De hoogte van de premie is iets wat per woning weer anders is. Er zijn een aantal variabelen:

 • Type dekking
 • Verzekerd bedrag
 • Opleverdatum
 • Adres
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg vind ik voordelige woonhuisverzekeringen voor woningen in De Ronde Venen? Heel eenvoudig: navigeer naar de vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, bepaal welke dekkingen je wilt, neem de tarieven door en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Voorbeelden van pakketten zijn Turien & Co Woonhuisverzekering Prima of juist ZLM Inboedel. Moeite met vergelijken? Maak een afspraak met een verzekeringsadviseur in De Ronde Venen.

Start vergelijken

Eenvoudig de beste opstalverzekering in De Ronde Venen afsluiten? Stap over naar de best gewaardeerde of goedkoopste verzekering voor omgeving 3640, 3641, 3642, 3643.

Actuele woonverzekeringen in Utrecht in maart 2023

 • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden ZPP Woonpakketverzekering
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • Bovag Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • SNS Woonhuisverzekering
 • Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Extra Uitgebreid)
 • InShared Woonverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Univé Opstalverzekering (EUG)

Nog meer korting met een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Wat wij aanraden is allebei deze producten af te sluiten bij één partij. Bij schade in of rondom jouw woning kom je niet in onenigheid over wat er onder opstal- of inboedel valt.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Combinatievoordeel
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Minder administratiekosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
We onderscheiden nog een aantal modules die jij kunt aanklikken. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Tevens zit de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering doorgaans in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Wat je ook steeds meer ziet: caravanverzekering, ongevallenverzekering, brommerverzekering, motorverzekering, overlijdensrisicoverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De all-risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en biedt garantie voor vrijwel elke soort schade. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Denk dan aan inbraak, aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7), diefstal of olie, rook en roet, wateroverlast, een omgevallen boom, vandalisme. Noemenswaardig: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade ontstaan door oorlogsgeweld, slecht onderhoud, roekeloosheid en opzet, normaal huishoudelijk gebruik of bevroren leidingen, weersinvloeden, vocht dat door de muren komt, ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard en glasschade of schade aan de fundering staat vaak buiten de polis. Hieronder ontdek je handige info over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Daarom zijn ze gewoon meeverzekerd. Heb je panelen op een huurwoning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren via het onderdeel huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is in de regel geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door iets als inbraak of storm is vaak inbegrepen. Maar, een ruit die perongeluk wordt ingegooid wordt meestal niet gedekt door de opstalpolis. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Bijgebouw / garage
  Je garage, tuinhuisje, schuur, volière en losse gebouwen vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Tip van de specialist: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Diverse maatschappijen stellen beperkingen aan het aantal M2 voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. De meeste verzekeraars dekken de kosten van schade in de tuin aan zaken als beplanting. Soms is een aparte tuinverzekering nodig. Handig als je woont in wijken als: Mijdrecht, Gebied bij Uithoorn, Vinkeveen, Wilnis, Abcoude.

‘Ruime keuze uit polissen, prima vergelijker

J. van der Meer, De Ronde Venen (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente