Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering De Pol

Via de opstalverzekering in De Pol – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schades aangaande een huis wat gerelateerd is aan zaken als wateroverlast, ontploffing, aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7). Opstal heeft betrekking op alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Neem nou de ramen, of bijvoorbeeld een vaste vloer. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar beslist wel aan te raden. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Hoe waardevol is je huis voor jou? Met behulp van ons vergelijkscript vergelijk jij online de best beoordeelde opstalverzekeringen van erkende verzekeraars zoals bijv. Generali, Allsecur of REAAL Verzekeringen op prijs en kwaliteit. Je woonadres heeft invloed op de premie. Kies een geschikt woonpakket in De Pol, gemeente Steenwijkerland, Overijssel.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieOverijssel
GemeenteSteenwijkerland
Regionummer0521 (+31521)
Aantal inwoners 43333
Postcodes8337
BuurtenStad-Steenwijk
Plaatsen nabijverzekering-baars, opstalverzekering-steenwijk, polis-schokland, verzekering-nagele, woonhuisverzekering-nagele en sint-jansklooster
opstalverzekering-de-pol

Online woonhuisverzekering vergelijken in De Pol, maart 2023

Een woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Bijvoorbeeld door brand, diefstal, inbraak, ontploffing. Goed om te weten: Dit type verzekering verzekert alleen uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zaken als de heg. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (daarmee ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken zoals broodbakmachine of schade aan meubels). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in De Pol? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Dekking: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Klantenservice: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Meningen: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Premie: Aan welke kosten moet je denken?
 • Het eigen risico: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Vanaf het punt dat jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in De Pol, is het handig niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in De Pol. In een scenario dat je te maken hebt met schade in de woning (denk aan wateroverlast, een omgevallen boom, olie, rook en roet, blikseminslag), dan behoren zeker de schade-uitkeringen en helpdesk direct op gang te komen. Dankzij de vergelijkingssoftware kan je hier zelf achter komen. De prijzen van bedrijven als Lancyr en Verzekeruzelf.nl zitten maandelijks tussen €8 tot €11,25. Voer in de bovenstaande vergelijker welke modules je minimaal wilt afsluiten, check de maandelijkse kosten, en filter pas hierna op prijs. Zo voorkom je onderverzekering. Bekijk ook ING opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Jouw gegevens invoeren

  Begin met jouw geboortedatum, omgeving (8337) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Basisinformatie woning

  Wat je moet invullen: kenmerken woning, materiaal van jouw woning en constructie, oppervlakte, aantal kamers en opleverdatum van de woning.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de algehele afwerking van het huis.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je opent vervolgens de relevante verzekeraars die voldoen aan jouw zoekvraag.

 5. Online afsluiten

  Het overstappen of afsluiten van nieuwe dekkingen kan iedereen zelf online regelen.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in De Pol? De modale verzekeringen zitten maandelijks tussen €9 – €10,75. Het exacte bedrag is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. De volgende zaken spelen een rol:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Datum bouw
 • Postcode
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg achterhaal ik de voordeligste woonhuisverzekering voor woningen in De Pol? Heel eenvoudig: gebruik onze vergelijker. Voer de velden in, maak een keuze uit de dekkingen, bekijk de prijzen, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Jij kan woonpakketten vinden als Allianz Woonhuisverzekering Comfort (Extra uitgebreid) of juist Reaal GoedGeregeldPakket Extra Uitgebreid. Kom je er zelf niet uit? Maak een afspraak met een verzekeringskantoor in De Pol.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Steenwijkerland afsluiten? Vind de meest populaire of voordeligste polis voor omgeving 8337.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Overijssel in maart 2023

 • Ditzo Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Reaal Opstal (adviseur)
 • Klaverblad Inboedelverzekering Budget
 • Nationale Nederlanden ZPP Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Allrisk)
 • Reaal GGP (adviseur)
 • Unigarant Inboedelverzekering
 • ZLM Gezinspakket

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat wij aanraden is beide polissen aan te vragen bij 1 aanbieder. Indien de situatie zich voordoet van schade m.b.t. je huis heb je minder te maken met bonje over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Alles-in-1-korting
 2. Een contactpersoon
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Minder administratiekosten
 5. 1 duidelijke factuur
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
We onderscheiden nog een aantal modules die te combineren zijn. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering in de regel in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: motorverzekering, brommerverzekering, caravanverzekering, ongevallenverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

Zo’n all-risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en dekt alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Je kunt dan denken aan inbraak, wateroverlast, blikseminslag, schade door olie, rook en roet of olie, rook en roet, wateroverlast, brand of explosie, vandalisme. Belangrijk: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door roekeloosheid en opzet, atoomkernreacties, oorlogsgeweld, aardbevingen of weersinvloeden, rook en roet uit open haard, bevroren leidingen, ongedierte of schimmel, grondwater in de woning en glas- of funderingsschade zit vaak niet inbegrepen. Verderop ontdek je nuttige details over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Zodoende wordt schade hieraan vergoed. Ben je geen eigenaar van de woning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is meestal geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas als resultaat van bjiv. een ontploffing of storm zit vaak bij de polis in. Toch, een voetbal die door de ruit vliegt wordt niet meegenomen door jouw opstalverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Jouw tuinhuisje, schuur, overkapping, volière en losse vertrekken / objecten vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Stelregel: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Een aantal aanbieders stellen een max. aantal vierkante meters voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Genoeg verzekeraars keren vergoedingen uit bij schade in de tuin aan zaken als straatwerk. Soms is een speciale tuinverzekering benodigd. Relevant in wijken zoals: Stad-Steenwijk, Oldemarkt, Kalenberg, Kuinre, Blankenham, Scheerwolde, Vollenhove, Sint Jansklooster, Heetveld, Belt-Schutsloot, Wanneperveen, Dinxterveen, Giethoorn-Zuid, Giethoorn-Noord, Dwarsgracht, Blokzijl.

‘Goed verzekerd zijn geeft een goed gevoel

R. de Koning, De Pol (maart 2023)