Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Hof van Twente

Door middel van een opstalverzekering in Hof van Twente – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker jij de schade aan jouw woning als gevolg van bijvoorbeeldinbraak, schade door olie, rook en roet, diefstal, storm (vanaf windkracht 7). Met opstal bedoelen we de dingen die vast aan de woning zitten. Een voorbeeld is het toilet, en ook de bezemkast. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar vaak wel een goed idee. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Door middel van onze vergelijker vergelijk jij snel alle belangrijke opstalverzekeringen van professionele bedrijven zoals bijv. Delta Lloyd, Bovag of Nationale Nederlanden op voorwaarden en tarieven. De premies hangen af van je adres. Kies een geschikt woonpakket in Hof van Twente, gemeente Hof van Twente, Overijssel.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieOverijssel
GemeenteHof van Twente
Regionummer0547 (+31547)
Aantal inwoners 34881
Postcodegebieden7470
WijkenGoor
Plaatsen in de omgevingverzekering-Hilversum, opstalverzekering-Helmond, polis-Haarlemmerliede en Spaarnwoude, verzekeringspakket-Den Helder, Heumen en woonhuisverzekering-Hengelo
opstalverzekering-hof-van-twente

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Hof van Twente, april 2024

Zo’n woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Dat kan gaat om schade door wateroverlast, schade door olie, rook en roet, diefstal, inbraak. Goed om te weten: Deze module regelt uitsluitend alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Onder andere de open haard. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met zo’n polis dek jij waardevolle “losse” items zoals bed/matras of een defecte wasmachine). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Hof van Twente? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Modules: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Afhandeling: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Ervaringen: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Kosten: Aan welke kosten moet je denken?
 • Het eigen risico: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
In de situatie dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Hof van Twente, dan is het slim om je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Hof van Twente. In een scenario dat je te maken hebt met schade in de woning (zoals bijv. door wateroverlast, olie, rook en roet, inbraak en diefstal, vandalisme), dan horen met name de schade-uitkeringen en helpdesk picobello voor elkaar te zijn. Met behulp van de vergelijkingstool kan je hier zelf achter komen. De kosten van bedrijven als Klaverblad of SNS liggen tussen de €7,25 – €10,75. Vul in onze vergelijker je complete wensenlijstje in, bereken de premie, en filter pas hierna op prijs. Zo heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: BLG wonen dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Jouw gegevens invoeren

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, regio (7470) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Kenmerken van de woning

  Benodigde info: kenmerken woning, dakconstructie (plat, riet), woonoppervlakte / aantal ruimtes en bouwjaar woning.

 3. Afwerking van jouw huis

  Definieer status van keuken en badkamer en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je achterhaalt daarna de relevante verzekeringen die passen bij jouw zoekopdracht.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten regel je snel via het internet.

Kosten opstalverzekering berekenen

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Hof van Twente? De gemiddelde polissen variëren tussen de €7 – €13,5. Het exacte bedrag is voor iedereen weer anders. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Soort dekking
 • Verzekerd bedrag
 • Datum bouw
 • Postcode
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg bekijk ik voordelige woonhuisverzekeringen voor een woning in Hof van Twente? Het is simpel: klik meteen door naar de vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, bepaal welke dekkingen je wilt, bereken de premie, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Jij kan woonpakketten vinden als Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Allrisk) of FBTO Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid). Liever laten adviseren? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Hof van Twente.

Vergelijk alle polissen

Direct de beste opstalverzekering in Hof van Twente afsluiten? Ontdek de best beoordeelde of de meest betaalbare verzekeraar voor regio 7470, 7471, 7472.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Overijssel in april 2024

 • FBTO Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • ASR Inboedelverzekering (Extra uitgebreid)
 • Bovag Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Delta Lloyd Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Allianz Woonhuisverzekering Comfort (Extra uitgebreid)
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Allrisk)
 • HEMA Woonverzekering
 • Bovag Thuispakket (EUG)

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat adviseurs vaak aanraden is beide polissen te nemen bij dezelfde aanbieder. Indien de situatie zich voordoet van schade in of rondom jouw woning komt er geen discussie over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Pakket-voordeel
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Één maandelijkse nota
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Er bestaan nog een aantal modules die samen te voegen zijn. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Maar ook zit de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering steeds vaker inbegrepen in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Wat je ook steeds meer ziet: overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering, huisdierenverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De populaire allrisk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en biedt dekking tegen bijna elke soort van schade aan je huis. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Denk dan aan vandalisme, schade door olie, rook en roet, diefstal, ontploffing en een omgevallen boom, inbraak en diefstal, blikseminslag, wateroverlast. Let op: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade na aanleiding van constructie- of installatiefouten, overstromingen, roekeloosheid en opzet, atoomkernreacties of rook en roet uit open haard, ongedierte of schimmel, storm en wind onder de windkracht 7, bevroren leidingen, weersinvloeden en fundering- of glasschade staat vaak buiten de polis. Onderstaand tref je handige info over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Daarom vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Huur je? Je kunt ze verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is doorgaans overbodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas veroorzaakt door bijv. inbraak of brand zit vaak bij de polis in. Maar, een bal die door een ruit wordt geschopt zit vaak niet in jouw opstalverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Zo’n garage, volière, overkapping, tuinhuisje en losse ruimtes / vertrekken vind je doorgaans standaard in de dekking. Stelregel: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Enkele aanbieders stellen een limiet voor toegestane M2’s voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Bijna alle verzekeraars dekken de kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan het zwembad. Misschien is een aparte tuinverzekering nodig. Relevant in wijken zoals: Goor, De Whee II, Markelo, Verspreide huizen Kerspel en omgeving, Elsen, Diepenheim, Delden, Overig Delden, Hengevelde, Bentelo.

‘Goed geholpen bij de overstap

Z. Groen, Hof van Twente (april 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente