Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Benthuizen

Door middel van een opstalverzekering in Benthuizen – alias woonhuisverzekering – verzeker je schades aangaande een huis als gevolg van onder andere schade door olie, rook en roet, vandalisme, brand, wateroverlast. Opstal heeft betrekking op de dingen die vast aan de woning zitten. Neem nou de vaatwasser, en tevens het plafond. Het is niet bij wet verplicht, maar vaak wel een goed idee. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Jouw huis is je toch heel wat waard? Door middel van ons vergelijkscript vergelijk je direct de best beoordeelde opstalverzekeringen van betrouwbare partijen als bijv. Unigarant, BLG wonen of Klaverblad op modules, flexibiliteit en prijs. Tarieven wisselen per postcodegebied. Bekijk de laagste premie in Benthuizen, gemeente Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
(Regio) nummer079 (+3179)
Aantal inwoners 107960
Postcodes2730
WijkenOudshoorn
Naburige plaatsenverzekering-s-gravenzande, opstalverzekering-monster, polis-honselersdijk, verzekering-woubrugge, woonhuisverzekering-woubrugge en de-lier
opstalverzekering-benthuizen

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Benthuizen, februari 2024

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Onder andere door ontploffing, diefstal, brand, wateroverlast. Goed om te weten: Deze dekking dekt enkel alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Zoals de garage. Het onderscheidt zich van een inboedelverzekering (met deze polis ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken zoals terreinafscheiding of een stukke wasmachine). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Benthuizen? Houd rekening met de volgende punten:

 • Modules: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Afhandeling: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Recensies: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Prijzen: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • De eigen bijdrage: Hoe hoog is het eigen risico?
Als je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Benthuizen, is het aan te raden om verder te kijken dan alleen de goedkoopste opstalverzekering in Benthuizen. In een scenario dat er iets met jouw huis gebeurt (zoals bijv. door inbraak en diefstal, een flinke storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, olie, rook en roet), dan behoren uiteraard de schade-uitkeringen en helpdesk goed geregeld te zijn. Via ons vergelijkscript ontdek je dit eenvoudig zelf. De tarieven van verzekeraars als Klaverblad en/of Allsecur zitten maandelijks tussen €6 tot €13,75. Vul hierboven je complete wensenlijstje in, check de maandelijkse kosten, en kijk pas daarna naar de premies. Zo heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: ZLM afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Basisgegevens invullen

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, postcodegebied (2730) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Beschrijving van je woning

  Bijvoorbeeld: type huis, of je huis van steen of hout is gebouwd, woonoppervlakte / aantal ruimtes en bouwjaar woning.

 3. Extra informatie over je huis

  Specificeer type keuken, badkameren de afwerking.

 4. Premies berekenen

  Je opent in de volgende stap de actuele polissen op basis van jouw zoekvraag.

 5. Online afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen doe je helemaal zelf online.

De kosten van een opstalverzekering

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Benthuizen? De modale polissen variëren tussen de €8 – €14,5. De exacte premie is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Deze factoren zijn van belang:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Herbouwwaarde
 • Opleverdatum
 • Omgeving
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg vind ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor een woning in Benthuizen? Heel eenvoudig: klik meteen door naar de vergelijker. Definieer jouw woning, klik alle af te sluiten modules aan, neem de tarieven door en neem het beste aanbod. Je vindt pakketten als Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Allrisk) en/of Allianz Verzekerd wonen pakket (Extra uitgebreid). Heb je hulp nodig? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Benthuizen.

Vergelijk alle polissen

Zelf de beste opstalverzekering in Alphen aan den Rijn afsluiten? Stap over naar de best gewaardeerde of voordeligste verzekering voor omgeving 2730, 2731, 2735.

Veel gekozen woonverzekeringen in Zuid-Holland in februari 2024

 • Allianz Woonhuisverzekering Premium (Allrisk)
 • FBTO Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Extra uitgebreid)
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Primair
 • Delta Lloyd Combinatieverzekering
 • Allianz Woonhuisverzekering (AR)
 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Extra uitgebreid)
 • Bovag Thuispakket (EUG)

Extra voordeel met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Doorgaans wordt geadviseerd beide polissen aan te vragen bij dezelfde verzekeraar. Wanneer we spreken van schades in of rondom jouw woning komt er geen discussie over wie verantwoordelijk is voor welk stukje schade.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Woonpakket-aanbieding
 2. Een contactpersoon
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Één maandelijkse nota
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
We spreken nog over meerdere verzekeringen die samen te voegen zijn. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering in de regel in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Wat je ook steeds meer ziet: brommerverzekering, huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

Zo’n all-risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en biedt dekking tegen elk van buiten komend onheil. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Je kunt dan denken aan storm (vanaf windkracht 7), ontploffing, aanrijding en aanvaring, inbraak en een omgevallen boom, inbraak en diefstal, blikseminslag, brand of explosie. Niet vergeten: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door oorlogsgeweld, overstromingen, aardbevingen, normaal huishoudelijk gebruik of rook en roet uit open haard, bevroren leidingen, grondwater in de woning, vocht dat door de muren komt, ongedierte of schimmel en fundering- of glasschade wordt meestal niet gedekt. Verderop tref je handige info over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Daarom wordt schade hieraan vergoed. Ben je geen eigenaar van de woning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het onderdeel huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is in de regel geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door iets als storm of brand is vaak inbegrepen. Toch, een ongeluk zoals een bal door de ruit valt vaak buiten de opstalpolis. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Bijgebouw / garage
  Je schuur, tuinhuisje, volière, overkapping en losse ruimtes / vertrekken vind je doorgaans standaard in de dekking. Stelregel: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Diverse assuradeurs hanteren een quotum voor aantal M2’s voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Bijna alle verzekeraars verzekeren ook kosten van problemen met de tuin, zoals schade aan planten. Mogelijk is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Relevant in wijken zoals: Oudshoorn, Ridderveld, Zegersloot, Hoorn, Hoge Zijde, Lage Zijde, Steekterpolder, Kerk en Zanen, Rietveld, Benthuizen, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn.

‘Snel een betrouwbare verzekering gevonden

Familie. Smit, Benthuizen (februari 2024)