Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Alphen aan den Rijn

Aan de hand van een opstalverzekering in Alphen aan den Rijn (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker je schades m.b.t. de woning wat te maken heeft met aspecten als inbraak, brand, blikseminslag, aanrijding en aanvaring. Onder opstal verstaan we alles wat vast zit aan de woning. Een voorbeeld is de gevel, en tevens de schoorsteen. Het is niet verplicht, maar beslist wel aan te raden. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Met behulp van ons vergelijkscript vergelijk je snel de meest afgesloten opstalverzekeringen van klantvriendelijke aanbieders zoals o.a. ZLM, ASR Verzekeringen of Polis Direct op prijs en kwaliteit. De premies hangen af van je adres. Stap over naar de beste aanbieder in Alphen aan den Rijn, gemeente Alphen aan den Rijn, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlphen aan den Rijn
(Regio) nummer0172 (+31172)
Inwoners 107960
Postcodegebied2400
WijkenOudshoorn
Plaatsen in de regioverzekering-Almere, opstalverzekering-Achtkarspelen, polis-Vianen, verzekeringspakket-Stichtse Vecht, Alblasserdam en woonhuisverzekering-Achtkarspelen
opstalverzekering-alphen-aan-den-rijn

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Alphen aan den Rijn, mei 2024

De woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Denk aan schades veroorzaakt door blikseminslag, inbraak, brand, aanrijding en aanvaring. Goed om te weten: Deze polis sluit je af voor datgene wat vastzit aan de woning. Zaken als jouw kookplaat. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (aan de hand hiervan dek je de losse bezittingen afals magnetron of een defecte laptop). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Alphen aan den Rijn? Neem hiervoor de volgende zaken in acht:

 • Modules: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Claims: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Beoordeling: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Kosten: Hoe duur is de polis per maand?
 • Vrijwillig eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
In de situatie dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Alphen aan den Rijn, is het aan te raden om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Alphen aan den Rijn. Wanneer je schades in huis hebt veroorzaakt (bijvoorbeeld door wateroverlast, olie, rook en roet, blikseminslag, inbraak en diefstal), dan horen natuurlijk de dekking en de service picobello voor elkaar te zijn. Met behulp van ons vergelijkscript vind je direct uit welke optie bij je past. De kosten van partijen als Lancyr of Unigarant liggen tussen de €8,5 – €10,75. Voer in de bovenstaande vergelijker in waar jouw verzekering aan moet voldoen, vergelijk de tarieven, en vergelijk pas hierna op prijs. Op basis daarvan heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: HEMA pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Jouw gegevens invoeren

  Als eerst vul je de geboortedatum in, adres (2400) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Kenmerken van de woning

  Benodigde info: type huis, materiaal van jouw woning en constructie, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en leeftijd van het huis.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je treft nu de verkrijgbare verzekeraars op basis van jouw filters.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een dekking afsluiten of overstappen regel je snel via het internet.

Kosten opstalverzekering berekenen

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Alphen aan den Rijn? De “normale” verzekeringen zitten maandelijks tussen €5,5 – €14. De hoogte van de premie is iets wat per woning weer anders is. Er zijn een aantal variabelen:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Bouwdatum
 • Woonplaats
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg bekijk ik een voordelige woonhuisverzekering voor onze woning in Alphen aan den Rijn? Dit kan zonder moeite: navigeer naar de vergelijker. Definieer jouw woning, bepaal welke dekkingen je wilt, neem de tarieven door en kies de goedkoopste aanbieder. Jij kan woonpakketten vinden als Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Allrisk) en ook Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Allrisk). Kom je er zelf niet uit? Breng dan een bezoek aan een verzekeringsadviseur in Alphen aan den Rijn.

Start vergelijken

Meteen de beste opstalverzekering in Alphen aan den Rijn afsluiten? Ontdek de hoogst gewaardeerde of gewoon een goedkope verzekering voor postcode 2400, 2401, 2402, 2403, 2404, 2405, 2406, 2407, 2408, 2409.

Bekijk deze woonverzekeringen in Zuid-Holland in mei 2024

 • Delta Lloyd Delta Lloyd Woonhuisverzekering
 • Nationale Nederlanden ZPP Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Uitgebreid
 • InShared Woonverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Reaal GoedGeregeldPakket Allrisk
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Allrisk)
 • Klaverblad Inboedelverzekering Budget
 • Allsecur Uitgebreid

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Veel experts adviseren de inboedel- en opstalverzekering onder te brengen bij dezelfde assuradeur. Indien de situatie zich voordoet van schades rondom je woning, kom je niet in onenigheid over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Extra voordeel
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Grip op de kosten
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Er zijn nog meer modules die te combineren zijn. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering gewoonlijk in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere mogelijkheden zijn: overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering, huisdierenverzekering, motorverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

Een allrisk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en biedt garantie voor alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Bijvoorbeeld aanrijding en aanvaring, ontploffing, blikseminslag, vandalisme of olie, rook en roet, inbraak en diefstal, vandalisme, blikseminslag. Noemenswaardig: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van oorlogsgeweld, slecht onderhoud, overstromingen, aardbevingen of bevroren leidingen, weersinvloeden, rook en roet uit open haard, storm en wind onder de windkracht 7, vocht dat door de muren komt en glas- of funderingsschade zit vaak niet inbegrepen. Hieronder bekijk je nuttige details over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Hierom dekt de opstalverzekering deze voor jou. Huur je? Ook dan kan je ze verzekeren door het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is in veel gevallen overbodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas als resultaat van bjiv. een ontploffing of storm zit vaak bij de polis in. Maar, een ingegooide ruit valt niet onder de woonhuisverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Zo’n schuur, garage, overkapping, tuinhuisje en losse gebouwen vind je doorgaans standaard in de dekking. Let op: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Een aantal assuradeurs stellen een limiet voor toegestane M2’s voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt meer dan je denkt. De meeste verzekeraars staan garant voor de kosten van tuinschade, zoals schade aan overkappingen. Misschien is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Relevant in wijken zoals: Oudshoorn, Ridderveld, Zegersloot, Hoorn, Hoge Zijde, Lage Zijde, Steekterpolder, Kerk en Zanen, Rietveld, Benthuizen, Aarlanderveen, Boskoop, Zwammerdam, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn.

‘Niet de goedkoopste, maar wel gewoon goed

S. van der Ven, Alphen aan den Rijn (mei 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente