Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Alblasserdam

Middels een opstalverzekering in Alblasserdam – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schades gericht aan jouw woning wat te maken heeft met situaties als schade door olie, rook en roet, aanrijding en aanvaring, vandalisme, blikseminslag. De term opstal betekent; alles wat vast zit aan de woning. Een voorbeeld is de heg, of bijvoorbeeld de tegelvloer. Het is niet bij wet verplicht, maar beslist wel aan te raden. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Hoe waardevol is je huis voor jou? Met opstalverzekeringregelen.nl vergelijk jij eenvoudig de meeste opstalverzekeringen van professionele bedrijven als Delta Lloyd, Aegon of Nationale Nederlanden op voorwaarden en tarieven. Tarieven wisselen per postcodegebied. Bekijk de laagste premie in Alblasserdam, gemeente Alblasserdam, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteAlblasserdam
Regionummer078 (+3178)
Inwoners 19955
Postcodegebieden2950
WijkenCentrum
Plaatsen nabijverzekering-Achtkarspelen, opstalverzekering-Vlaardingen, polis-Terschelling, verzekeringspakket-Schagen, Aa en Hunze en woonhuisverzekering-Beemster
opstalverzekering-alblasserdam

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Alblasserdam, april 2024

De woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Bijvoorbeeld door blikseminslag, aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7), ontploffing. Niet vergeten: Dit type verzekering regelt uitsluitend uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zaken als dakpannen. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (daarmee dek je de losse bezittingen afzoals broodrooster of een stukke televisie). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Alblasserdam? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Dekking: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Claims: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Reviews: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Prijzen: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Vanaf het punt dat jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Alblasserdam, raad men altijd aan uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Alblasserdam. Wanneer je te maken hebt met schade in de woning (bijvoorbeeld door een flinke storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, wateroverlast, inbraak en diefstal), dan behoren met name de vervoegingen en klantenservice uitstekend te werken. Middels de vergelijkingssoftware kan je hier zelf achter komen. De maandelijkse premies aanbieders als HEMA en Reaal zitten maandelijks tussen €5,25 en €10. Vul in onze vergelijker in waaraan de verzekering moet voldoen, bekijk de kosten per maand, en filter pas hierna op prijs. Middels deze techniek heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: FBTO pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn woning verzekeren via internet

 1. Jouw gegevens invoeren

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, adres (2950) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Specificeer jouw woning

  Bijvoorbeeld: beschrijving woning, bouwconstructie (dak), oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Afwerking van jouw huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de afwerking.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je ziet vervolgens de verkrijgbare woonhuisverzekeringen die voldoen aan jouw wensen.

 5. Online afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen regel je snel via het internet.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Alblasserdam? De gemiddelde verzekeringen liggen tussen de €5 – €14,75. De exacte premie is voor iedereen weer anders. Deze factoren zijn van belang:

 • Soort dekking
 • Herbouwwaarde
 • Opleverdatum
 • Adres
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg ontdek ik de voordeligste woonhuisverzekering voor woningen in Alblasserdam? Dat is gemakkelijk: start de opstal vergelijker. Beantwoord de vragen, maak een keuze uit de dekkingen, bereken de premie, en kies de goedkoopste aanbieder. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Generali Inboedelverzekering of juist Allianz Woonhuisverzekering Premium (Allrisk). Moeite met vergelijken? Je kunt ook terecht bij een verzekeringsadviseur in Alblasserdam.

Vergelijk opstalverzekeringen

Online de beste opstalverzekering in Alblasserdam afsluiten? Check de best gewaardeerde of laagst geprijsde verzekeraar voor de buurt 2950, 2951, 2952, 2953, 2954.

Bekijk deze woonverzekeringen in Zuid-Holland in april 2024

 • Aegon Inboedel Allrisk
 • ASR Inboedelverzekering (Extra uitgebreid)
 • FBTO Woonpakket
 • Allianz Inboedelverzekering (AR)
 • Allianz Inboedelverzekering (EUG)
 • EAG Assuradeuren Profielpakket (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Allrisk)
 • Delta Lloyd Inboedelverzekering (Allrisk)

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Behalve een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat in de regel aanbevolen wordt is de inboedel- en opstalverzekering af te sluiten bij 1 maatschappij. Wanneer we spreken van schades m.b.t. je huis kom je niet in onenigheid over wie welke schade vergoedt.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Pakketkorting
 2. Contact met 1 partij
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Minder administratiekosten
 5. Één maandelijkse nota
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
We onderscheiden nog een aantal dekkingen die te combineren zijn. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. doorgaans in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Maar je kunt ook denken aan o.a.: huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

Zo’n all-risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en biedt garantie voor ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Denk aan voorvallen als blikseminslag, schade door olie, rook en roet, diefstal, storm (vanaf windkracht 7) en blikseminslag, een omgevallen boom, een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie. Goed om te weten: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door aardbevingen, slecht onderhoud, overstromingen, oorlogsgeweld of grondwater in de woning, bevroren leidingen, weersinvloeden, rook en roet uit open haard, storm en wind onder de windkracht 7 en fundering- of glasschade staat vaak buiten de polis. Onderstaand bekijk je meer informatie over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Derhalve zijn ze gewoon meeverzekerd. Heb je een huurwoning? Ook dan kan je ze verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is in veel gevallen niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Glasschade als resultaat van bjiv. een flinke storm of inbraak zit vaak bij de polis in. Let op, een bal door de ruit valt niet onder de woonhuisverzekering. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Bijgebouw / garage
  Zo’n tuinhuisje, schuur, volière, overkapping en losse vertrekken / objecten zitten in de meeste opstalverzekeringen. Advies: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Een aantal maatschappijen stellen een limiet voor toegestane M2’s voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. De meeste verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij tuinschade, zoals schade aan overkappingen. Wellicht is een aparte tuinverzekering nodig. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Centrum, Kinderdijk, Blokweer, Souburgh, Bedrijventerrein, Landelijk gebied.

‘Kies niet voor de goedkoopste verzekering, kijk naar dekking!

P. de Leeuw, Alblasserdam (april 2024)