Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Achtkarspelen

Door middel van een opstalverzekering in Achtkarspelen – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schades aangaande een huis wat gerelateerd is aan onder andere wateroverlast, ontploffing, aanrijding en aanvaring, blikseminslag. Onder opstal verstaan we de dingen die vast aan de woning zitten. Onder andere de vloerverwarming, maar ook het toilet. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Aan de hand van onze vergelijker vergelijk je direct de best beoordeelde opstalverzekeringen van erkende verzekeraars als bijv. EAG Assuradeuren, Turien en Co of Lancyr op service en prijs. Prijzen verschillen per regio. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Achtkarspelen, gemeente Achtkarspelen, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
(Regio) nummer0512 (+31512)
Aantal inwoners 28007
Postcodegebied9873
BuurtschappenNoord
Plaatsen nabijverzekering-Aalten, opstalverzekering-Zandvoort, polis-Nissewaard, verzekeringspakket-Alblasserdam, Baarle-Nassau en woonhuisverzekering-Asten
opstalverzekering-achtkarspelen

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Achtkarspelen, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Onder andere door schade door olie, rook en roet, brand, blikseminslag, ontploffing. Belangrijk: Deze module sluit je af voor een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Zoals een houten vloer. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met deze polis ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken zoals computer + apparatuur of schade aan computers). Welke opstalverzekering kan ik afsluiten voor onze woning in Achtkarspelen? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Voorwaarden: Wat voor schades zijn gedekt?
 • Uitkeringen:Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Ervaringen: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Premie: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
In de situatie dat je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Achtkarspelen, is het verstandig om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Achtkarspelen. Als er iets met jouw huis gebeurt (denk aan brand of explosie, wateroverlast, schroeien of smelten, een flinke storm (vanaf windkracht 7)), dan horen vooral de service en uitkeringen picobello voor elkaar te zijn. Via ons vergelijkscript vind je direct uit welke optie bij je past. De kosten van aanbieders zoals InShared of Allianz zitten maandelijks tussen €8,75 tot €11,5. Voer bovenaan in de tool in waar jouw verzekering aan moet voldoen, neem alle premies door, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Op die manier zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: HEMA dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Persoonlijke gegevens

  Als eerst vul je de geboortedatum in, postcode (9873) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Beschrijving van je woning

  Bijvoorbeeld: beschrijving huis, constructie van het dak, materiaal van de woning, aantal kamers, totale oppervlakte en opleverdatum van de woning.

 3. Details van het huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en type afwerking (luxe of normaal).

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je ziet in de volgende stap de beschikbare verzekeraars die voldoen aan jouw zoekvraag.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten kan iedereen zelf online regelen.

Kosten opstalverzekering berekenen

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Achtkarspelen? De modale polissen liggen tussen de €8 – €11. De hoogte van de premie varieert per type huis en situatie. Deze factoren zijn van belang:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Herbouwwaarde
 • Datum bouw
 • Woonplaats
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe vind ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor ons huis in Achtkarspelen? Het is simpel: gebruik onze vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, bepaal welke dekkingen je wilt, neem de tarieven door en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Compleet en ASR Voordeelpakket (Allrisk). Liever laten adviseren? Ga dan naar een verzekeringsadviseur in Achtkarspelen.

Start vergelijken

Online de beste opstalverzekering in Achtkarspelen afsluiten? Ontdek de best beoordeelde of de meest betaalbare aanbieder voor regio 9873.

Veel gekozen woonverzekeringen in Friesland in maart 2023

 • ZLM Gezinspakket
 • Nationale Nederlanden ZPP Maatwerk (Allrisk)
 • SNS Inboedel en opstal
 • Allianz Verzekerd wonen pakket (Allrisk)
 • Univé Woonpakket (AR)
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • InShared Inboedelverzekering
 • nowGo Woonverzekering Bewust

Nog meer korting met een woonverzekering

Naast een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat adviseurs vaak aanraden is allebei deze producten aan te vragen bij 1 maatschappij. In het geval van schades rondom je woning, vormen er geen meningsverschillen over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

5 voordelen van een woonverzekering
 1. Alles-in-1-korting
 2. Een contactpersoon
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
Wellicht vind jij meer interessante modules die samen te voegen zijn. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. steeds vaker inbegrepen in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: brommerverzekering, motorverzekering, overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De all-risk opstalverzekering biedt optimale dekking, en biedt dekking tegen bijna elke soort van schade aan je huis. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Denk aan voorvallen als storm (vanaf windkracht 7), diefstal, vandalisme, wateroverlast en een omgevallen boom, inbraak en diefstal, een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie. Goed om te weten: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door overstromingen, aardbevingen, atoomkernreacties, oorlogsgeweld of grondwater in de woning, ongedierte of schimmel, vocht dat door de muren komt, weersinvloeden, bevroren leidingen en schade aan fundering / glas zit vaak niet inbegrepen. Verderop lees je aanvullende info thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Om die reden vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Heb je een huurwoning? Ook dan kan je ze verzekeren door het huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is doorgaans niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas veroorzaakt door bijv. een inbraak of storm is in algemene zin vaak gedekt. Alleen, een ingegooide ruit zit vaak niet in de opstalverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Garage of bijgebouwen
  Je schuur, garage, volière, tuinhuisje en losse ruimtes / vertrekken vind je doorgaans standaard in de dekking. Belangrijk: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Veel aanbieders stellen een max. aantal vierkante meters voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Bijna alle verzekeraars keren vergoedingen uit bij tuinschade, zoals schade aan bomen, struiken. Wellicht heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Handig als je woont in wijken als: Noord, Centrum, Zuid.

‘Niet de goedkoopste, maar wel gewoon goed

J. van Veen, Achtkarspelen (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente