Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Asten

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Asten – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schades m.b.t. de woning door toedoen van aspecten als storm (vanaf windkracht 7), diefstal, brand, wateroverlast. De term opstal betekent; de dingen die vast aan de woning zitten. Neem nou de vaatwasser, of bijvoorbeeld een badkamer. Het is geen vereiste, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Jouw huis is je toch heel wat waard? Via onze vergelijker vergelijk je snel alle belangrijke opstalverzekeringen van erkende verzekeringsmaatschappijen zoals bijv. Ditzo, Bruns ten Brink of ING op prijs en kwaliteit. Prijzen verschillen per regio. Kies een geschikt woonpakket in Asten, gemeente Asten, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteAsten
(Net) nummer0493 (+31493)
Bewoners 16580
Postcodes5720
BuurtschappenAsten
Plaatsen in de omgevingverzekering-Assen, opstalverzekering-Almere, polis-Wageningen, verzekeringspakket-Veenendaal, Amsterdam en woonhuisverzekering-Amstelveen
opstalverzekering-asten

Online woonhuisverzekering vergelijken in Asten, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Denk aan schades veroorzaakt door storm (vanaf windkracht 7), aanrijding en aanvaring, diefstal, inbraak. Belangrijk: Deze dekking sluit je af voor schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Zoals het plafond. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (hiermee dek jij waardevolle “losse” items zoals televisietoestel of een gestolen laptop). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Asten? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Voorwaarden: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Uitkeringen:Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Meningen: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Tarief: Aan welke kosten moet je denken?
 • Het eigen risico: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Zodra jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor woningen in Asten, raad men altijd aan niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Asten. Mocht de situatie zich voordoen dat je te maken hebt met schade in de woning (bijvoorbeeld door olie, rook en roet, wateroverlast, vandalisme, een omgevallen boom), dan behoren uiteraard de schadeafhandeling en dekkingen uitstekend te werken. Geholpen door onze vergelijker ontdek je dit eenvoudig zelf. De maandelijkse premies assuradeurs als Delta Lloyd of SNS liggen tussen de €9 – €10,25. Vul in onze vergelijker welke modules je minimaal wilt afsluiten, check de maandelijkse kosten, en vergelijk pas hierna op prijs. Middels deze techniek heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: Generali opstalverzekering.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Basisgegevens invullen

  Als eerst vul je de geboortedatum in, adres (5720) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Beschrijving van je woning

  Benodigde info: soort huis, constructie van het dak, materiaal van de woning, woonoppervlakte / aantal ruimtes en datering van het woonhuis.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Specificeer type keuken, badkameren de algehele afwerking van het huis.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je treft daarna de beschikbare polissen die rijmen met de opgegeven info.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten kan iedereen zelf online regelen.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Asten? De modale polissen liggen tussen de €8,5 tot €14,5. Het exacte bedrag varieert per type huis en situatie. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Herbouwwaarde
 • Leeftijd woning
 • Omgeving
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg check ik een voordelige woonhuisverzekering voor huizen in Asten? Dat is gemakkelijk: navigeer naar de vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, kies de gewenste dekking, check alle kosten, en neem het beste aanbod. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Generali Woonpakket en/of Turien & Co Woonpakketverzekering Prima. Liever laten adviseren? Maak een afspraak met een verzekeringsadviseur in Asten.

Vergelijk opstalverzekeringen

Online de beste opstalverzekering in Asten afsluiten? Vind de best beoordeelde of de meest betaalbare maatschappij voor de buurt 5720, 5721.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Noord-Brabant in maart 2023

 • InShared Woonverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Univé Woonpakket (EUG)
 • Centraal Beheer Opstalgarantverzekering (Extra uitgebreid)
 • De Goudse Privé Pakket Online
 • Ditzo Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Bovag Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Allianz Inboedelverzekering Comfort (Extra uitgebreid)
 • Allianz Inboedelverzekering Premium (Allrisk)

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Doorgaans wordt geadviseerd een combinatie van deze polissen aan te vragen bij dezelfde aanbieder. Indien de situatie zich voordoet van schades aan je huis, heb je minder te maken met bonje over wie welke schade vergoedt.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Combinatie-deal
 2. Een contactpersoon
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. 1 duidelijke factuur
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Er zijn nog meer verzekeringen die te combineren zijn. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering steeds vaker in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De populaire allrisk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en biedt dekking tegen ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Voorbeelden zijn aanrijding en aanvaring, wateroverlast, brand, ontploffing en inbraak en diefstal, een omgevallen boom, een flinke storm (vanaf windkracht 7), schroeien of smelten. Belangrijk: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schades als gevolg van slecht onderhoud, aardbevingen, atoomkernreacties, roekeloosheid en opzet of rook en roet uit open haard, storm en wind onder de windkracht 7, grondwater in de woning, ongedierte of schimmel, bevroren leidingen en schade aan fundering / glas wordt in de regel niet afgedekt. Hieronder ontdek je nuttige details over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Derhalve zijn ze gewoon meeverzekerd. Ben je geen eigenaar van de woning? Je kunt ze verzekeren via het onderdeel huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is vaak niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door bijv. brand of ontploffing zit vaak bij de polis in. Let op, een bal die door een ruit wordt geschopt wordt niet meegenomen door de opstalverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Een overkapping, tuinhuisje, garage, volière en opzichzelfstaande hokken zijn standaard meeverzekerd. Stelregel: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Diverse partijen stellen een limiet voor toegestane M2’s voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Plenty verzekeraars staan garant voor de kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan het zwembad. Mogelijk is een speciale tuinverzekering benodigd. Relevant in wijken zoals: Asten, Heusden, Ommel, Wijk 08, Wijk 09.

‘Niet de goedkoopste, maar wel gewoon goed

I. van den Velden, Asten (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente