Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Gerkesklooster

Met een opstalverzekering in Gerkesklooster – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw woning door toedoen van onder andere blikseminslag, ontploffing, diefstal, aanrijding en aanvaring. De term opstal betekent; de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Denk dan aan de waterafvoer, of denk aan de zonnepanelen . Het is niet bij wet verplicht, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Aan de hand van onze vergelijker vergelijk je moeiteloos een aantal opstalverzekeringen van populaire verzekeringsmaatschappijen zoals o.a. Verzekeruzelf.nl, Bruns ten Brink of ING op premie en dekking. De premies hangen af van je adres. Ontdek de goedkoopste polis in Gerkesklooster, gemeente Achtkarspelen, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteAchtkarspelen
Regionummer0512 (+31512)
Bewoners 28007
Postcodegebied9873
BuurtenNoord
Plaatsen nabijverzekering-stroobos, opstalverzekering-kornhorn, polis-munnekezijl, verzekering-aduard, woonhuisverzekering-aduard en doezum
opstalverzekering-gerkesklooster

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Gerkesklooster, februari 2024

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Dat kan gaat om schade door diefstal, brand, vandalisme, schade door olie, rook en roet. Belangrijk: Dit type verzekering sluit je af voor alles wat in en rondom je huis “vastzit”. Onder andere de bezemkast. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (met deze polis dek je de losse bezittingen afzoals fietsen of een gestolen laptop). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Gerkesklooster? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Modules: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Afhandeling: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Reviews: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Premie: Aan welke kosten moet je denken?
 • Het eigen risico: Hoe hoog is het eigen risico?
Zodra jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Gerkesklooster, dan is het slim om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Gerkesklooster. Wanneer er sprake is van schade aan de woning (onder andere inbraak en diefstal, blikseminslag, vandalisme, een omgevallen boom), dan behoren in het bijzonder de vervoegingen en klantenservice picobello voor elkaar te zijn. Middels onze vergelijker ontdek je dit eenvoudig zelf. De maandelijkse premies assuradeurs als HEMA of Avéro Achmea zitten maandelijks tussen €9,75 tot €14. Vul in onze vergelijker je complete wensenlijstje in, check de maandelijkse kosten, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Middels deze techniek heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: nowGo dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Wie ben jij?

  Begin met jouw geboortedatum, postcodegebied (9873) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Kenmerken van de woning

  Bijvoorbeeld: type woning, constructie en materiaal, woonoppervlakte / aantal ruimtes en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Extra informatie over je huis

  Definieer status van keuken en badkamer en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je bekijkt vervolgens de actuele verzekeraars die passen bij de opgegeven info.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen doe je helemaal zelf online.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Gerkesklooster? De reguliere verzekeringen liggen tussen de €8,5 tot €12,25. De exacte premie is iets wat per woning weer anders is. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Type dekking
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Leeftijd woning
 • Postcode
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe bekijk ik een voordelige woonhuisverzekering voor een woning in Gerkesklooster? Dit kan zonder moeite: klik meteen door naar de vergelijker. Definieer jouw woning, maak een keuze uit de dekkingen, bekijk de prijzen, en kies de goedkoopste aanbieder. Wat dacht je bijvoorbeeld van Allianz Inboedelverzekering Comfort (Extra uitgebreid) of juist Nationale Nederlanden ZPP Woonpakketverzekering. Moeite met vergelijken? Ga dan naar een verzekeringsadviseur in Gerkesklooster.

Vergelijk opstalverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in Achtkarspelen afsluiten? Vind de beste of voordeligste maatschappij voor postcodegebied 9873.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Friesland in februari 2024

 • Bovag Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Allrisk)
 • Univé Woonpakket (AR)
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Premium
 • FBTO Woonpakket
 • Turien & Co Inboedelverzekering Premium
 • ASR Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Aegon Opstal Allrisk

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Doorgaans wordt geadviseerd allebei deze producten te nemen bij 1 assuradeur. Bij schade aan je huis, komt er geen discussie over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-korting
 2. Één aanspreekpunt
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
We spreken nog over meerdere vergoedingen die te combineren zijn. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering gewoonlijk in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Wat je ook steeds meer ziet: ongevallenverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De populaire allrisk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en biedt garantie voor bijna elke soort van schade aan je huis. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Denk aan voorvallen als inbraak, vandalisme, blikseminslag, schade door olie, rook en roet en een flinke storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, wateroverlast, blikseminslag. Noemenswaardig: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade ontstaan door atoomkernreacties, overstromingen, aardbevingen, oorlogsgeweld of rook en roet uit open haard, weersinvloeden, grondwater in de woning, ongedierte of schimmel, storm en wind onder de windkracht 7 en glasschade of schade aan de fundering wordt in de regel niet afgedekt. Onderstaand vind je praktische informatie over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Hierom zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Heb je een huurwoning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het onderdeel huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is doorgaans weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door bijv. blikseminslag of brand is in algemene zin vaak gedekt. Let op, een ingegooide ruit is in de regel niet inbegrepen in de opstalverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Garage of bijgebouwen
  De tuinhuisje, overkapping, volière, garage en losse vertrekken / objecten worden gewoon meeverzekerd. Belangrijk: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Een aantal verzekeraars stellen een max. aantal vierkante meters voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Veel verzekeraars dekken de kosten van schade in de tuin aan zaken als overkappingen. Mogelijk is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Noord, Centrum, Zuid.

‘Een goede verzekering voor mijn dochter

Z. Kramer, Gerkesklooster (februari 2024)