Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Brunssum

Met een opstalverzekering in Brunssum – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schades aangaande een huis wat gerelateerd is aan o.a. inbraak, storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, aanrijding en aanvaring. Het begrip opstal slaat op; de dingen die vast aan de woning zitten. Bijvoorbeeld de zonnepanelen , en tevens de heg. Het is geen vereiste, maar beslist wel aan te raden. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Hoe waardevol is je huis voor jou? Aan de hand van ons vergelijkscript vergelijk jij snel de meest afgesloten opstalverzekeringen van betrouwbare bedrijven als Univé, ANWB of Lancyr op premie en dekking. De premies hangen af van je adres. Stap over naar de beste aanbieder in Brunssum, gemeente Brunssum, Limburg.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieLimburg
GemeenteBrunssum
(Net) nummer045 (+3145)
Aantal inwoners 28448
Postcodegebied6440
BuurtenBrunssum-West
Plaatsen in de regioverzekering-Brummen, opstalverzekering-Berg en Dal, polis-Barendrecht, verzekeringspakket-Wierden, Boxtel en woonhuisverzekering-Boxmeer
opstalverzekering-brunssum

Woonhuisverzekering vergelijken in Brunssum, maart 2023

De woonhuisverzekering dekt schade aan jouw huis. Denk aan schades veroorzaakt door wateroverlast, blikseminslag, schade door olie, rook en roet, vandalisme. Goed om te weten: Deze verzekering dekt enkel een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Zoals dakpannen. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met zo’n polis dek je de losse bezittingen afals schilderijen of een defecte laptop). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Brunssum? Houd rekening met de volgende punten:

 • Dekking: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Klantenservice: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Ervaringen: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Tarief: Aan welke kosten moet je denken?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Vanaf het punt dat jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Brunssum, dan is het slim om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Brunssum. Mocht de situatie zich voordoen dat er iets met jouw huis gebeurt (denk aan een flinke storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, een omgevallen boom, brand of explosie), dan horen zeker de service en uitkeringen picobello voor elkaar te zijn. Via de vergelijkingssoftware kan je hier zelf achter komen. De prijzen van partijen zoals Europeesche en De Goudse variëren tussen de €5,5 – €14,75. Voer bovenaan in de tool in waaraan de verzekering moet voldoen, bereken de premie, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Middels deze techniek heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: Nederlanden van Nu polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Persoonlijke gegevens

  Als eerst vul je de geboortedatum in, postcode (6440) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Beschrijving van je woning

  Wat je moet invullen: type huis, constructie van het dak, materiaal van de woning, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en datering van het woonhuis.

 3. Afwerking van jouw huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de afwerking.

 4. Premies berekenen

  Je opent hierna de beste opstalverzekeringen op basis van jouw zoekopdracht.

 5. Polis afsluiten via internet

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten kan iedereen zelf online regelen.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Brunssum? De gemiddelde polissen liggen tussen de €5,75 en €13,5. Het daadwerkelijke tarief is iets wat per woning weer anders is. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Type dekking
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Opleverdatum
 • Woonplaats
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier check ik de voordeligste woonhuisverzekering voor woningen in Brunssum? Het is simpel: start de opstal vergelijker. Voer de velden in, kies de gewenste dekking, check alle kosten, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Delta Lloyd Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid) of juist Reaal GoedGeregeldPakket Allrisk. Wil je er een expert naar laten kijken? Maak een afspraak met een verzekeringskantoor in Brunssum.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Online de beste opstalverzekering in Brunssum afsluiten? Bekijk de best beoordeelde of de meest betaalbare verzekeraar voor postcodegebied 6440, 6441, 6442, 6443, 6444, 6445, 6446.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Limburg in maart 2023

 • nowGo Inboedelverzekering Bewust
 • Klaverblad Inboedelverzekering Budget
 • Reaal Inboedelverzekering Extra Uitgebreid
 • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Allrisk)
 • Allianz Woonhuisverzekering (EUG)
 • Nationale Nederlanden ZPP Woonpakket Maatwerk
 • HEMA Woonverzekering
 • ZLM Gezinspakket

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Buiten de opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat adviseurs vaak aanraden is de opstal- en inboedelverzekering te regelen bij één maatschappij. Wanneer we spreken van schade in of rondom jouw woning vormen er geen meningsverschillen over wie welke schade vergoedt.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Combinatie-korting
 2. Een contactpersoon
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Een duidelijke nota per maand
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
We spreken nog over meerdere vergoedingen die je kunt combineren. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering in de regel in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere mogelijkheden zijn: brommerverzekering, overlijdensrisicoverzekering, caravanverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering.

Een allrisk opstalverzekering berekenen

De populaire allrisk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en staat garant bij alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Denk dan aan vandalisme, inbraak, schade door olie, rook en roet, storm (vanaf windkracht 7) of brand of explosie, inbraak en diefstal, blikseminslag, vandalisme. Niet vergeten: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door overstromingen, aardbevingen, roekeloosheid en opzet, constructie- of installatiefouten of weersinvloeden, rook en roet uit open haard, bevroren leidingen, vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7 en glas- of funderingsschade staat vaak buiten de polis. Hierna vind je nuttige details over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Hierom wordt schade hieraan vergoed. Woon jij in een huurhuis? Ook dan kan je ze verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is doorgaans niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door o.a. inbraak of brand zit vaak bij de polis in. Toch, een bal die door een ruit wordt geschopt wordt meestal niet gedekt door de woonverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Je garage, volière, overkapping, tuinhuisje en opzichzelfstaande hokken zitten in de meeste opstalverzekeringen. Tip van de specialist: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Veel verzekeraars stellen beperkingen aan het aantal M2 voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Veel verzekeraars staan garant voor de kosten van tuinschade, zoals schade aan bomen, struiken. Soms is een aparte tuinverzekering nodig. Relevant in wijken zoals: Brunssum-West, Brunssum-Noord, Brunssum-Oost, Brunssum-Zuid, Brunssum-Centrum.

‘Voor onze hypotheek had ik snel een verzekering nodig!

J. de Haan, Brunssum (maart 2023)