Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Meerssen

Door middel van een opstalverzekering in Meerssen – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw woning door toedoen van aspecten als wateroverlast, storm (vanaf windkracht 7), brand, aanrijding en aanvaring. De term opstal betekent; alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Onder andere de meterkast, of bijvoorbeeld het plafond. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Jouw huis is je toch heel wat waard? Middels onze vergelijktool vergelijk jij direct de meeste opstalverzekeringen van betrouwbare aanbieders zoals bijv. De Goudse, Bovag of OHRA op modules, flexibiliteit en prijs. Je woonadres heeft invloed op de premie. Stap over naar de beste aanbieder in Meerssen, gemeente Meerssen, Limburg.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
(Net) nummer043 (+3143)
Aantal inwoners 19040
Postcodegebied6230
WijkenMeerssen
Plaatsen in de omgevingverzekering-Medemblik, opstalverzekering-Maasgouw, polis-Leiderdorp, verzekeringspakket-Hof van Twente, Maasgouw en woonhuisverzekering-Maasdriel
opstalverzekering-meerssen

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Meerssen, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Onder andere door brand, inbraak, vandalisme, wateroverlast. Niet vergeten: Deze polis regelt uitsluitend een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Denk aan het kozijn. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (daarmee verzeker je de losse spullenals vaatwasser of een stukke koelkast). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Meerssen? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Modules: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Claims: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Reviews: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Kosten: Hoe duur is de polis per maand?
 • Het eigen risico: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Als je een opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Meerssen, is het aan te raden om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Meerssen. Wanneer er iets met jouw huis gebeurt (denk aan een flinke storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, een omgevallen boom, vandalisme), dan behoren uiteraard de schadeafhandeling en dekkingen picobello voor elkaar te zijn. Met behulp van onze service-tool kies jij gemakkelijk een geschikte polis. De maandelijkse premies verzekeraars zoals Generali of Avéro Achmea schommelen tussen €9 en €11,25. Vul in onze vergelijker in waaraan de verzekering moet voldoen, bereken de premie, en filter pas hierna op prijs. Op basis daarvan voorkom je onderverzekering. Bekijk ook ZLM polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Persoonlijke gegevens

  Start met het invullen van de geboortedatum, regio (6230) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Kenmerken van de woning

  Benodigde info: beschrijving huis, materiaal van jouw woning en constructie, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en bouwjaar woning.

 3. Extra informatie over je huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de mate van afwerking.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je ziet vervolgens de actuele opstalverzekeringen op basis van jouw filters.

 5. Online afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen kan eenvoudig via internet plaatsvinden.

Wat kost een opstalverzekering?

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Meerssen? De gemiddelde premies liggen tussen de €9 – €14,5. Het feitelijke maandbedrag is iets wat per woning weer anders is. Deze factoren zijn van belang:

 • Soort dekking
 • Herbouwwaarde van de woning
 • Opleverdatum
 • Adres
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg bekijk ik een voordelige woonhuisverzekering voor mijn woning in Meerssen? Dit is kinderspel: start de opstal vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, klik alle af te sluiten modules aan, check alle kosten, en kies de goedkoopste aanbieder. Je vindt pakketten als Turien & Co Inboedelverzekering Primair en/of Univé Inboedelverzekering (AR). Wil je er een expert naar laten kijken? Je kunt ook terecht bij een verzekeringsadviseur in Meerssen.

Vergelijk opstalverzekeringen

Eenvoudig de beste opstalverzekering in Meerssen afsluiten? Bekijk de meest populaire of laagst geprijsde verzekeraar voor de buurt 6230, 6231, 6235.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Limburg in maart 2023

 • Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Extra Uitgebreid)
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Extra Uitgebreid)
 • nowGo Inboedelverzekering Comfort
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • Allianz Woonhuisverzekering (EUG)
 • Klaverblad Inboedelverzekering Royaal
 • Reaal Opstal (adviseur)
 • Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Budget

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

In aanvulling op een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Wat in de regel aanbevolen wordt is allebei deze producten te nemen bij 1 assuradeur. Bij constatering van schades m.b.t. je huis kom je niet in onenigheid over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Pakketpolis-voordeel
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. Minder administratiekosten
 5. 1 duidelijke factuur
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
We onderscheiden nog een aantal modules die samen te voegen zijn. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering steeds vaker in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere mogelijkheden zijn: brommerverzekering, motorverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De All risk opstalverzekering biedt optimale dekking, en verzekert jou tegen bijna elke soort van schade aan je huis. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Bijvoorbeeld blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7), ontploffing, aanrijding en aanvaring en schroeien of smelten, een omgevallen boom, brand of explosie, een flinke storm (vanaf windkracht 7). Niet vergeten: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van overstromingen, constructie- of installatiefouten, oorlogsgeweld, atoomkernreacties of storm en wind onder de windkracht 7, grondwater in de woning, bevroren leidingen, vocht dat door de muren komt, rook en roet uit open haard en schade aan het glas of de fundering is in veel gevallen niet inbegrepen. Hieronder bekijk je aanvullende info thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Om die reden zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Heb je een huurwoning? Je kunt ze verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een separate zonnepanelenverzekering is vaak geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door bijv. een flinke storm of inbraak zit doorgaans in de verzekering. Alleen, een bal door de ruit wordt meestal niet gedekt door de opstalverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Zo’n overkapping, schuur, tuinhuisje, garage en losse ruimtes / vertrekken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Belangrijk: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Enkele aanbieders stellen een limiet voor toegestane M2’s voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. De meeste verzekeraars dekken de kosten van tuinschade, zoals schade aan bomen, struiken. Soms heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Meerssen, Ulestraten, Bunde – Geulle.

‘Betaalbaar, en ruime dekking, prima!

A. Schouten, Meerssen (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente