Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Leiderdorp

Met een opstalverzekering in Leiderdorp – ook wel woonhuisverzekering – dek je schades gericht aan jouw woning door toedoen van situaties als wateroverlast, vandalisme, blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7). Het begrip opstal slaat op; de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Een voorbeeld is het dak, of denk aan de waterafvoer. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Aan de hand van onze vergelijktool vergelijk jij gemakkelijk de best beoordeelde opstalverzekeringen van professionele partijen zoals EAG Assuradeuren, Aegon of ING op prijs en kwaliteit. Premies variëren per postcode. Bekijk de laagste premie in Leiderdorp, gemeente Leiderdorp, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeiderdorp
Netnummer071 (+3171)
Aantal inwoners 26968
Postcodegebied2350
BuurtschappenWijk
Plaatsen nabijverzekering-Leiden, opstalverzekering-Leerdam, polis-Landgraaf, verzekeringspakket-Katwijk, Lansingerland en woonhuisverzekering-Langedijk
opstalverzekering-leiderdorp

Zelf woonhuisverzekering vergelijken in Leiderdorp, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering keert uit bij schades aan je huis. Voorbeelden zijn schade door storm (vanaf windkracht 7), brand, aanrijding en aanvaring, vandalisme. Belangrijk: Deze polis dekt enkel datgene wat vastzit aan de woning. Denk aan de isolatie. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (aan de hand hiervan dek je de losse bezittingen afals schilderwerk of gestolen sieraden). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Leiderdorp? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Voorwaarden: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Service: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Reviews: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Premie: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • De eigen bijdrage: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Als je een opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Leiderdorp, is het handig je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Leiderdorp. In een scenario dat er iets met jouw huis gebeurt (onder andere schroeien of smelten, vandalisme, een omgevallen boom, wateroverlast), dan horen uiteraard de dekking en de service picobello voor elkaar te zijn. Via de vergelijkingssoftware kan je hier zelf achter komen. De maandelijkse premies verzekeringsmaatschappijen als Interpolis en/of Unigarant schommelen tussen €9,75 – €14,5. Voer bovenaan in de tool eerst jouw wensen in, vergelijk de tarieven, en vergelijk pas hierna op prijs. Op die manier heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Allsecur polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Jouw gegevens invoeren

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, postcode (2350) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Gegevens over de woning

  Benodigde info: type huis, bouwconstructie (dak), oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en opleverdatum van de woning.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de algehele afwerking van het huis.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je ziet nu de verkrijgbare verzekeraars die voldoen aan jouw zoekvraag.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten is online binnen 5 minuten geregeld.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Leiderdorp? De “normale” polissen schommelen tussen €9 tot €13,25. De hoogte van de premie is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Herbouwwaarde
 • Leeftijd woning
 • Adres
 • Eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg ontdek ik voordelige woonhuisverzekeringen voor een woning in Leiderdorp? Dat is gemakkelijk: navigeer naar de vergelijker. Beantwoord de vragen, maak een keuze uit de dekkingen, bereken de premie, en neem het beste aanbod. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Turien & Co Inboedelverzekering Premium en ook Delta Lloyd Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid). Liever laten adviseren? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Leiderdorp.

Vergelijk opstalverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in Leiderdorp afsluiten? Check de meest populaire of goedkoopste aanbieder voor postcode 2350, 2351, 2352, 2353.

Bekijk deze woonverzekeringen in Zuid-Holland in maart 2023

 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Extra Uitgebreid)
 • nowGo Opstalverzekering Bewust
 • Allsecur Compleet
 • Bovag Thuispakket (EUG)
 • FBTO Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • nowGo Inboedelverzekering Comfort
 • Reaal GoedGeregeldPakket Allrisk
 • Bovag Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)

Nog meer korting met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Doorgaans wordt geadviseerd beide polissen te nemen bij de identieke partij. Indien de situatie zich voordoet van schades rondom je woning, vormen er geen meningsverschillen over wie precies wat gaat vergoeden.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Pakketpolis-voordeel
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Een duidelijke nota per maand
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Er bestaan nog een aantal zekerheden die jij kunt aanklikken. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering doorgaans in de combinatiepolis / alles-in-één verzekeringspakket. Andere opties zijn: overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering, motorverzekering, caravanverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De all-risk opstalverzekering biedt optimale dekking, en staat garant bij vrijwel elke soort schade. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Denk dan aan blikseminslag, diefstal, ontploffing, schade door olie, rook en roet of schroeien of smelten, olie, rook en roet, blikseminslag, brand of explosie. Goed om te weten: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van oorlogsgeweld, overstromingen, atoomkernreacties, slecht onderhoud of bevroren leidingen, grondwater in de woning, ongedierte of schimmel, vocht dat door de muren komt, weersinvloeden en glasschade of schade aan de fundering is in veel gevallen niet inbegrepen. Onderstaand vind je meer informatie over veel besproken onderwerpen:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Hierom wordt schade hieraan vergoed. Heb je panelen op een huurwoning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het zogenaamde huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is vaak weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Glasschade veroorzaakt door bijv. ontploffing of inbraak is in algemene zin vaak gedekt. Alleen, een ruit die perongeluk wordt ingegooid is in de regel niet inbegrepen in de opstalpolis. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Losse gebouwen / garages
  De volière, overkapping, schuur, garage en losse ruimtes / vertrekken vind je doorgaans standaard in de dekking. Belangrijk: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Sommige partijen stellen een limiet voor toegestane M2’s voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. De meeste verzekeraars staan garant voor de kosten van problemen met de tuin, zoals schade aan tuinhuisjes. Wellicht is een speciale tuinverzekering benodigd. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02.

‘Mijn woning in goede handen

Fam. Hendriks, Leiderdorp (maart 2023)