Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Woerden

Aan de hand van een opstalverzekering in Woerden (ook bekend als woonhuisverzekering) verzeker jij de schade aan jouw huis als gevolg van bijvoorbeeldbrand, blikseminslag, aanrijding en aanvaring, wateroverlast. De term opstal betekent; de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Bijvoorbeeld een vaste vloer, en tevens de vloer. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Met onze vergelijker vergelijk je direct alle belangrijke opstalverzekeringen van populaire assuradeurs zoals HEMA, ANWB of Nederlanden van Nu op service en prijs. Premies variëren per postcode. Stap over naar de beste aanbieder in Woerden, gemeente Woerden, Utrecht.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieUtrecht
GemeenteWoerden
(Net) nummer0348 (+31348)
Aantal inwoners 51161
Postcodes3440
WijkenWoerden-Midden
Plaatsen in de omgevingverzekering-Woensdrecht, opstalverzekering-Wijchen, polis-Valkenburg aan de Geul, verzekeringspakket-Stede Broec, Wijdemeren en woonhuisverzekering-Wijchen
opstalverzekering-woerden

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Woerden, december 2023

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Onder andere door diefstal, brand, schade door olie, rook en roet, aanrijding en aanvaring. Belangrijk: Deze verzekering is er alleen voor schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Denk aan de oven. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (met deze polis ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken als servies/kristal of contant geld en waardebonnen). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Woerden? Houd rekening met de volgende punten:

 • Dekking: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Uitkeringen:Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Beoordeling: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Kosten: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Als je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Woerden, is het verstandig om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Woerden. Mocht de situatie zich voordoen dat er iets met jouw huis gebeurt (bijvoorbeeld door een flinke storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, blikseminslag, brand of explosie), dan behoren zeker de schade-uitkeringen en helpdesk direct op gang te komen. Geholpen door ons vergelijkscript bekijk je heel snel de mogelijkheden. De maandelijkse premies bedrijven als Generali en REAAL Verzekeringen schommelen tussen €9,75 – €10,25. Voer bovenaan in de tool je complete wensenlijstje in, bekijk de kosten per maand, en kijk pas daarna naar de premies. Op basis daarvan heb je in ieder geval de gewenste dekking. Ga door naar: Allianz pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Wie ben jij?

  Start met het invullen van de geboortedatum, adres (3440) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Kenmerken van de woning

  Wat je moet invullen: type woning, constructie van het dak, materiaal van de woning, oppervlakte inclusief bijgebouwen, aantal (slaap)kamers en datering van het woonhuis.

 3. Extra informatie over je huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en de algehele afwerking van het huis.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je ziet nu de beste verzekeringen die in lijn zijn met jouw zoekopdracht.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen is online binnen 5 minuten geregeld.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Woerden? De gemiddelde polissen liggen tussen de €8,5 tot €13,75. Het exacte bedrag is voor iedereen weer anders. De volgende zaken spelen een rol:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Datum bouw
 • Postcode
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg achterhaal ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor onze woning in Woerden? Dit kan zonder moeite: gebruik onze vergelijker. Voer de velden in, bepaal welke dekkingen je wilt, bekijk de prijzen, en stap over naar de beste of voordeligste verzekeraar. Wat dacht je bijvoorbeeld van Klaverblad Opstalverzekering Budget en ook Bovag Inboedelverzekering (Allrisk). Moeite met vergelijken? Bezoek eens een verzekeringsadviseur in Woerden.

Start vergelijken

Meteen de beste opstalverzekering in Woerden afsluiten? Vind de best gewaardeerde of goedkoopste aanbieder voor regio 3440, 3441, 3442, 3443, 3444, 3445, 3446, 3447, 3448, 3449.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Utrecht in december 2023

 • HEMA Opstalverzekering
 • Unigarant Opstalverzekering
 • ASR Voordeelpakket (Extra uitgebreid)
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Allrisk
 • ZLM Gezinspakket
 • Delta Lloyd Delta Lloyd Inboedelverzekering
 • Reaal Inboedelverzekering Allrisk
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Extra Uitgebreid)

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

In aanvulling op een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Veel experts adviseren de inboedel- en opstalverzekering af te sluiten bij eenzelfde verzekeraar. Bij schades m.b.t. je huis komt er geen discussie over wie welke schade vergoedt.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-deal
 2. Overzichtelijk
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Minder administratiekosten
 5. Grip op de kosten
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
Wellicht vind jij meer interessante verzekeringen die samen te voegen zijn. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Maar ook zit de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. steeds vaker inbegrepen in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Wat je ook steeds meer ziet: brommerverzekering, caravanverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De All risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en biedt dekking tegen alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Denk aan voorvallen als diefstal, blikseminslag, inbraak, ontploffing en wateroverlast, blikseminslag, vandalisme, een omgevallen boom. Let op: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schades als gevolg van oorlogsgeweld, atoomkernreacties, overstromingen, normaal huishoudelijk gebruik of rook en roet uit open haard, bevroren leidingen, weersinvloeden, ongedierte of schimmel, grondwater in de woning en schade aan fundering / glas wordt in de regel niet afgedekt. Verderop vind je meer informatie over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Hierom zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Heb je een huurwoning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is doorgaans weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas veroorzaakt door bijv. brand of vandalisme is vaak inbegrepen. Maar, een bal of ladder door een ruit valt niet onder de woonhuisverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Garages en bijgebouwen
  Je overkapping, garage, schuur, tuinhuisje en opzichzelfstaande hokken vind je doorgaans standaard in de dekking. Stelregel: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Enkele assuradeurs stellen beperkingen aan het aantal M2 voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. De meeste verzekeraars dekken de kosten van schade in of rondom de tuin, zoals schade aan bestratingen. Mogelijk heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Woerden-Midden, Woerden-West, Woerden-Oost, Buitengebied Woerden-West, Buitengebied Woerden-Oost, Harmelen, Kamerik, Zegveld.

‘Alles in 1 pakket samengevoegd

T. van den Broek, Woerden (december 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente