Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Wijdemeren

Middels een opstalverzekering in Wijdemeren – ook wel woonhuisverzekering – dek je schade aan jouw woning wat te maken heeft met aspecten als wateroverlast, storm (vanaf windkracht 7), diefstal, inbraak. Onder opstal verstaan we alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Bijvoorbeeld de waterafvoer, of bijvoorbeeld de garage. Het is geen vereiste, maar beslist wel aan te raden. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Hoe waardevol is je huis voor jou? Via ons vergelijkscript vergelijk je eenvoudig een aantal opstalverzekeringen van gevestigde bedrijven als bijv. FBTO, Aegon of Independer op service en prijs. Je woonadres heeft invloed op de premie. Bekijk de laagste premie in Wijdemeren, gemeente Wijdemeren, Noord-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Netnummer035 (+3135)
Inwoners 23275
Postcodegebied1230
Wijkens-Graveland
Plaatsen in de regioverzekering-Wijchen, opstalverzekering-Waterland, polis-Veenendaal, verzekeringspakket-Súdwest-Fryslân, Westland en woonhuisverzekering-Westerwolde
opstalverzekering-wijdemeren

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Wijdemeren, september 2023

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Voorbeelden zijn schade door vandalisme, aanrijding en aanvaring, schade door olie, rook en roet, diefstal. Belangrijk: Deze dekking regelt uitsluitend datgene wat vastzit aan de woning. Denk aan de ramen. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (met zo’n polis dek jij waardevolle “losse” items zoals ijskast of een defecte computer). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Wijdemeren? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Voorwaarden: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Claims: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Reviews: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Prijzen: Aan welke kosten moet je denken?
 • De eigen bijdrage: Hoe hoog is het eigen risico?
In de situatie dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Wijdemeren, is het handig je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Wijdemeren. Als je problemen in de woning krijgt (door bijv. situatie als brand of explosie, vandalisme, een omgevallen boom, een flinke storm (vanaf windkracht 7)), dan dienen met name de vervoegingen en klantenservice goed geregeld te zijn. Geholpen door onze vergelijker bekijk je heel snel de mogelijkheden. De tarieven van verzekeringsmaatschappijen zoals OHRA en Allsecur schommelen tussen €6,25 – €11,25. Voer in de bovenstaande vergelijker eerst jouw wensen in, vergelijk de tarieven, en kijk pas daarna naar de premies. Zodoende zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Turien en Co afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Persoonlijke gegevens

  Start met het invullen van de geboortedatum, postcode (1230) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Kenmerken van de woning

  Wat belangrijk is: beschrijving woning, of je huis van steen of hout is gebouwd, woonoppervlakte / aantal ruimtes en bouwjaar woning.

 3. Details van het huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de mate van afwerking.

 4. Berekenen van de maandelijkse premie

  Je opent daarna de beschikbare verzekeraars die overeenkomen met de opgegeven info.

 5. Online afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten kan iedereen zelf online regelen.

Wat kost een opstalverzekering?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Wijdemeren? De “normale” verzekeringen variëren tussen de €5 tot €10. De hoogte van de premie is voor iedereen weer anders. Deze factoren zijn van belang:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Herbouwwaarde
 • Datum bouw
 • Adres
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier vind ik voordelige woonhuisverzekeringen voor ons huis in Wijdemeren? Dit kan zonder moeite: klik meteen door naar de vergelijker. Voer de velden in, bepaal welke dekkingen je wilt, neem de tarieven door en kies de goedkoopste aanbieder. Jij kan woonpakketten vinden als De Nederlanden van Nu Inboedelverzekering of juist Reaal Opstal (adviseur). Heb je hulp nodig? Je kunt ook terecht bij een verzekeringsadviseur in Wijdemeren.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Meteen de beste opstalverzekering in Wijdemeren afsluiten? Stap over naar de beste of goedkoopste maatschappij voor postcodegebied 1230, 1231.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Noord-Holland in september 2023

 • Generali Woonpakket
 • Allianz Woonhuisverzekering Comfort (Extra uitgebreid)
 • Turien & Co Woonhuisverzekering Primair
 • Univé Inboedelverzekering (EUG)
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Extra Uitgebreid)
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Extra Uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk
 • nowGo Opstalverzekering Comfort

Extra voordeel met een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Wat in de regel aanbevolen wordt is de inboedel- en opstalverzekering te regelen bij 1 partij. Bij constatering van schades m.b.t. je huis heb je minder te maken met bonje over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatievoordeel
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Minder administratiekosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
We onderscheiden nog een aantal zekerheden die te combineren zijn. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering in de regel in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: motorverzekering, brommerverzekering, caravanverzekering, huisdierenverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De all-risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en biedt dekking tegen vrijwel elke soort schade. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Bijvoorbeeld brand, storm (vanaf windkracht 7), ontploffing, blikseminslag of schroeien of smelten, vandalisme, een omgevallen boom, olie, rook en roet. Noemenswaardig: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade ontstaan door overstromingen, roekeloosheid en opzet, constructie- of installatiefouten, aardbevingen of bevroren leidingen, weersinvloeden, storm en wind onder de windkracht 7, rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt en glasschade of schade aan de fundering is in veel gevallen niet inbegrepen. Verderop bekijk je aanvullende info onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Derhalve wordt schade hieraan vergoed. Heb je een huurwoning? In dat geval kan je dit regelen d.m.v. het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is meestal niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas veroorzaakt door bijv. brand of vandalisme is vaak inbegrepen. Let op, een bal door de ruit zit vaak niet in de opstalpolis. Hiervoor zijn weer speciale glasverzekeringen.
 3. Garages en bijgebouwen
  Jouw volière, overkapping, tuinhuisje, schuur en losse ruimtes / vertrekken zitten in de meeste opstalverzekeringen. Let op: deze vierkante meters moet je wel opgeven. Diverse partijen stellen beperkingen aan het aantal M2 voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Veel verzekeraars dekken de kosten van tuinschade, zoals schade aan overkappingen. Misschien is een aparte tuinverzekering nodig. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: s-Graveland, Kortenhoef, Ankeveen, Loosdrecht, Nieuw-Loosdrecht, Breukeleveen, Nederhorst den Berg.

‘Uitstekende informatie, snel geregeld

B. van der Meulen, Wijdemeren (september 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente