Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Westland

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Westland – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw woning wat gerelateerd is aan onder andere inbraak, aanrijding en aanvaring, diefstal, wateroverlast. Met opstal bedoelen we alles wat vast zit aan de woning. Denk dan aan de garage, of denk aan de oven. Het is geen vereiste, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. In het geval je een hypotheek afsluit is het vaak wel noodzakelijk. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Aan de hand van ons vergelijkscript vergelijk jij snel de meeste opstalverzekeringen van professionele assuradeurs zoals o.a. Generali, Aegon of Klaverblad op voorwaarden en tarieven. Premies variëren per postcode. Ontdek de goedkoopste polis in Westland, gemeente Westland, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWestland
(Regio) nummer0174 (+31174)
Inwoners 104960
Postcodegebieden2290
BuurtenNaaldwijk
Plaatsen in de regioverzekering-Westerwolde, opstalverzekering-Waddinxveen, polis-Vlieland, verzekeringspakket-Steenbergen, Werkendam en woonhuisverzekering-Weesp
opstalverzekering-westland

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Westland, juli 2024

De woonhuisverzekering verzekert schade aan jouw huis. Voorbeelden zijn schade door aanrijding en aanvaring, blikseminslag, diefstal, vandalisme. Belangrijk: Deze polis sluit je af voor uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zoals het dak. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (met deze polis verzeker je de losse spullenzoals fietsen of een stukke TV). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Westland? Hiervoor is het belangrijk te kijken naar o.a:

 • Voorwaarden: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Klantenservice: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Beoordeling: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Prijzen: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Vrijwillig eigen risico: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Als je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Westland, is het handig niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Westland. Mocht de situatie zich voordoen dat je problemen in de woning krijgt (denk aan vandalisme, wateroverlast, blikseminslag, inbraak en diefstal), dan behoren zeker de schadeafhandeling en dekkingen goed geregeld te zijn. Geholpen door de vergelijkingstool kan je hier zelf achter komen. De tarieven van maatschappijen als Generali en Aegon liggen tussen de €7 en €11,5. Voer bovenaan in de tool in waaraan de verzekering moet voldoen, check de maandelijkse kosten, en vergelijk pas hierna op prijs. Op basis daarvan heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: London Verzekeringen polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Begin met jouw geboortedatum, adres (2290) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Specificeer jouw woning

  Gevraagde gegevens: beschrijving woning, bouwconstructie (dak), woonoppervlakte / aantal ruimtes en leeftijd van het huis.

 3. Details van het huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en omschrijf de globale afwerking van de woning.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je treft nu de relevante polissen die voldoen aan jouw zoekvraag.

 5. Online afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten is online binnen 5 minuten geregeld.

Kosten opstalverzekering berekenen

Wat we veel horen is: hoe duur is een opstalverzekering in Westland? De gemiddelde verzekeringen schommelen tussen €5 – €14. Het feitelijke maandbedrag is iets wat per woning weer anders is. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Verzekeringstype (wat is wel/niet verzekerd)
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Bouwdatum
 • Adres
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Op welke manier check ik een voordelige woonhuisverzekering voor een woning in Westland? Dat is gemakkelijk: navigeer naar de vergelijker. Voer de velden in, selecteer de modules, vergelijk de prijzen en neem het beste aanbod. Voorbeelden van pakketten zijn Allianz Inboedelverzekering (EUG) en Reaal GoedGeregeldPakket Allrisk. Kom je er zelf niet uit? Je kunt ook terecht bij een verzekeringsadviseur in Westland.

Vergelijk opstalverzekeringen

Direct de beste opstalverzekering in Westland afsluiten? Ontdek de beste of voordeligste maatschappij voor omgeving 2290, 2291, 2292.

Actuele woonverzekeringen in Zuid-Holland in juli 2024

 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Compleet
 • Unigarant Opstalverzekering
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket Compleet
 • Lancyr Inboedelverzekering
 • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Allrisk)
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Uitgebreid
 • Delta Lloyd Verzekeringspakket (Allrisk)
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Compleet

Ontvang extra korting met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering is het interessant ook een inboedelverzekering te nemen. Doorgaans wordt geadviseerd de inboedel- en opstalverzekering onder te brengen bij de identieke assuradeur. Bij schades m.b.t. je huis heb je minder te maken met bonje over wie welke schade vergoedt.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Extra voordeel
 2. Een contactpersoon
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Grip op de kosten
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
We spreken nog over meerdere zekerheden die je kunt toevoegen. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de rechtsbijstand, reis- en autoverzekering steeds vaker inbegrepen in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Sommige verzekeraars bieden ook aanvullende polissen als: ongevallenverzekering, motorverzekering, overlijdensrisicoverzekering, brommerverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De All risk opstalverzekering biedt optimale dekking, en biedt dekking tegen alle van buiten komend onheil dat beschadiging veroorzaakt. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Je kunt dan denken aan wateroverlast, aanrijding en aanvaring, schade door olie, rook en roet, ontploffing en schroeien of smelten, een flinke storm (vanaf windkracht 7), inbraak en diefstal, wateroverlast. Belangrijk: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade door normaal huishoudelijk gebruik, atoomkernreacties, oorlogsgeweld, roekeloosheid en opzet of bevroren leidingen, rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt, ongedierte of schimmel, weersinvloeden en glas- of funderingsschade is in veel gevallen niet inbegrepen. Hieronder ontdek je meer informatie over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Derhalve dekt de opstalverzekering deze voor jou. Ben je geen eigenaar van de woning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren aan de hand van het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is doorgaans niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door o.a. brand of ontploffing zit vaak bij de polis in. Alleen, een voetbal die door de ruit vliegt wordt meestal niet gedekt door de opstalverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Losse gebouwen / garages
  Jouw volière, garage, tuinhuisje, overkapping en andere bijgebouwen zijn standaard meeverzekerd. Stelregel: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Enkele assuradeurs stellen beperkingen aan het aantal M2 voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Genoeg verzekeraars dekken de kosten van problemen met de tuin, zoals schade aan beplanting. Misschien is een aparte tuinverzekering nodig. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Naaldwijk, Honselersdijk, Maasdijk, ‘s-Gravenzande, Monster, Wateringen, De Lier, Kwintsheul, Poeldijk, Ter Heijde.

‘Goed geholpen bij de overstap

W. van den Broek, Westland (juli 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente