Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Waddinxveen

Middels een opstalverzekering in Waddinxveen – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schades aangaande een huis wat gerelateerd is aan zaken als wateroverlast, storm (vanaf windkracht 7), ontploffing, vandalisme. Het begrip opstal slaat op; de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Bijvoorbeeld jouw kookplaat, en tevens de riolering. Het is geen vereiste, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Jij bent toch ook zuinig op je huis? Door middel van deze website vergelijk jij direct de meeste opstalverzekeringen van professionele verzekeraars zoals o.a. FBTO, Aon Direct of Independer op service en prijs. Tarieven wisselen per postcodegebied. Stap over naar de beste aanbieder in Waddinxveen, gemeente Waddinxveen, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteWaddinxveen
Regionummer0182 (+31182)
Inwoners 26072
Postcodegebieden2740
BuurtenWijk
Plaatsen in de omgevingverzekering-Waalwijk, opstalverzekering-Vlissingen, polis-Terneuzen, verzekeringspakket-Rozendaal, Voorst en woonhuisverzekering-Voorschoten
opstalverzekering-waddinxveen

Direct woonhuisverzekering vergelijken in Waddinxveen, april 2024

Zo’n woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Bijvoorbeeld door inbraak, schade door olie, rook en roet, aanrijding en aanvaring, vandalisme. Let op: Deze dekking dekt enkel uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zoals een houten vloer. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (hiermee krijg je een uitkering voor “losse” spullen zoals terreinafscheiding of een defecte TV). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Waddinxveen? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Modules: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Afhandeling: Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Recensies: Wat voor cijfer geven klanten de opstal-zekerheid?
 • Prijs: Welke tarieven worden maandelijks gehanteerd?
 • Het eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
In de situatie dat je een opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Waddinxveen, is het verstandig om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Waddinxveen. Als je problemen in de woning krijgt (onder andere inbraak en diefstal, wateroverlast, vandalisme, een flinke storm (vanaf windkracht 7)), dan horen uiteraard de dekking en de service picobello voor elkaar te zijn. Met behulp van onze vergelijker kan je hier zelf achter komen. De maandelijkse premies aanbieders als ING en Allianz zitten maandelijks tussen €7,25 – €10. Voer in de bovenstaande vergelijker in waaraan de verzekering moet voldoen, neem alle premies door, en kijk pas daarna naar de premies. Zodoende heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: Klaverblad polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Wie ben jij?

  Begin met jouw geboortedatum, postcodegebied (2740) huisnummer, en de actuele gezinssituatie.

 2. Gegevens over de woning

  Gevraagde gegevens: beschrijving woning, of je huis van steen of hout is gebouwd, woonoppervlakte / aantal ruimtes en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Uitgebreide informatie woning

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de algehele afwerking van het huis.

 4. Premies berekenen

  Je treft vervolgens de actuele polissen op basis van jouw zoekvraag.

 5. Direct verzekering afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen regel je snel via het internet.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Waddinxveen? De “normale” verzekeringen liggen tussen de €9,75 en €13. Het feitelijke maandbedrag verschilt uiteraard per persoon. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Herbouwwaarde
 • Opleverdatum
 • Adres
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg vind ik voordelige woonhuisverzekeringen voor woningen in Waddinxveen? Dit is kinderspel: start de opstal vergelijker. Beantwoord de vragen, kies de gewenste dekking, vergelijk de prijzen en neem het beste aanbod. Jij kan woonpakketten vinden als Nationale Nederlanden ZPP Woonpakket Maatwerk en/of Ditzo Woonverzekering (Allrisk). Moeite met vergelijken? Je kunt ook terecht bij een verzekeringskantoor in Waddinxveen.

Vergelijk alle polissen

Meteen de beste opstalverzekering in Waddinxveen afsluiten? Ontdek de beste of gewoon een goedkope aanbieder voor omgeving 2740, 2741, 2742, 2743.

Bekijk deze woonverzekeringen in Zuid-Holland in april 2024

 • nowGo Inboedelverzekering Comfort
 • ASR Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk
 • Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Extra Uitgebreid)
 • Unigarant Inboedelverzekering
 • Ditzo Woonverzekering (Allrisk)
 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Extra Uitgebreid)
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Allrisk)

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Buiten de opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Veel experts adviseren de inboedel- en opstalverzekering te regelen bij de identieke partij. In het geval van schade rondom je woning, kom je niet in onenigheid over wat er onder opstal- of inboedel valt.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Pakketkorting
 2. Een contactpersoon
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Grip op de kosten
Welke polissen kan ik nog meer combineren voor extra korting?
Er zijn nog meer dekkingen die te combineren zijn. Allereerst natuurlijk de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. in de regel in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere mogelijkheden zijn: motorverzekering, brommerverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De all-risk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en dekt vrijwel elke soort schade. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Bijvoorbeeld brand, diefstal, blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7) of blikseminslag, schroeien of smelten, vandalisme, een flinke storm (vanaf windkracht 7). Let op: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door oorlogsgeweld, aardbevingen, atoomkernreacties, slecht onderhoud of bevroren leidingen, storm en wind onder de windkracht 7, rook en roet uit open haard, weersinvloeden, vocht dat door de muren komt en fundering- of glasschade wordt meestal niet gedekt. Onderstaand vind je handige info over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan de woning. Zodoende dekt de opstalverzekering deze voor jou. Ben je geen eigenaar van de woning? In dat geval kan je dit regelen door het huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is in de regel niet aan de orde.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas door o.a. inbraak of storm is vaak inbegrepen. Echter, een bal die door een raam gaat wordt meestal niet gedekt door de woonhuisverzekering. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Jouw garage, volière, tuinhuisje, schuur en losse gebouwen zijn standaard meeverzekerd. Stelregel: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Enkele verzekeraars werken met een maximum aantal M2 voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. De meeste verzekeraars keren vergoedingen uit bij schade in of rondom de tuin, zoals schade aan het zwembad. In andere gevallen is een aparte tuinverzekering nodig. Relevant in wijken zoals: Wijk 01, Wijk 02, Wijk 03, Wijk 04.

‘Gemakkelijk alle aanbieders met elkaar vergelijken

B. van der Ven, Waddinxveen (april 2024)