Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Voorschoten

Door het afsluiten van een opstalverzekering in Voorschoten – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schade aan jouw woning door toedoen van onder andere aanrijding en aanvaring, blikseminslag, brand, inbraak. Opstal heeft betrekking op alle onderdelen die jouw woning / huis bezit. Onder andere het toilet, of bijvoorbeeld vaste muren. Het is geen vereiste, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Met onze vergelijker vergelijk jij direct de meeste opstalverzekeringen van klantvriendelijke aanbieders als bijv. FBTO, Centraal Beheer of Polis Direct op service en prijs. Premies variëren per postcode. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Voorschoten, gemeente Voorschoten, Zuid-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieZuid-Holland
GemeenteVoorschoten
(Net) nummer071 (+3171)
Aantal inwoners 25211
Postcodegebieden2250
BuurtschappenWijk
Plaatsen nabijverzekering-Voerendaal, opstalverzekering-Venray, polis-Steenwijkerland, verzekeringspakket-Rijswijk, Vianen en woonhuisverzekering-Venray
opstalverzekering-voorschoten

Woonhuisverzekering vergelijken in Voorschoten, juni 2024

De woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Onder andere door schade door olie, rook en roet, diefstal, ontploffing, inbraak. Goed om te weten: Deze dekking is er alleen voor uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Onder andere de isolatie. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (met zo’n polis dek jij waardevolle “losse” items zoals je telefoon of een kapotte computer). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Voorschoten? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Modules: Hoe flexibel zijn ze met vergoedingen bij schades?
 • Klantenservice: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Ervaringen: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Kosten: Hoe duur is de polis per maand?
 • Vrijwillige eigen bijdrage: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Vanaf het punt dat jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Voorschoten, raad men altijd aan niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Voorschoten. Mocht de situatie zich voordoen dat er sprake is van schade aan de woning (denk aan wateroverlast, blikseminslag, brand of explosie, olie, rook en roet), dan dienen uiteraard de dekking en de service uitstekend te werken. Dankzij de vergelijkingstool kan je hier zelf achter komen. De kosten van assuradeurs zoals NowGo of Univé schommelen tussen €6,5 tot €11,75. Voer bovenaan in de tool eerst jouw wensen in, neem alle premies door, en vergelijk pas hierna op prijs. Op basis daarvan zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Interpolis polis.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Wie ben jij?

  Start met het invullen van de geboortedatum, omgeving (2250) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Specificeer jouw woning

  Gevraagde gegevens: type huis, constructie van het dak, materiaal van de woning, aantal kamers, totale oppervlakte en opleverdatum van de woning.

 3. Details van het huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de afwerking.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je opent daarna de beschikbare polissen die matchen met jouw zoekvraag.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen is online binnen 5 minuten geregeld.

Wat zijn de kosten van een opstalverzekering?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Voorschoten? De “normale” polissen zitten maandelijks tussen €8,25 – €10,25. Het exacte bedrag varieert per type huis en situatie. Deze factoren zijn van belang:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Verzekerd bedrag
 • Bouwdatum
 • Woonplaats
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe ontdek ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor een woning in Voorschoten? Dit is kinderspel: gebruik onze vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, kies de gewenste dekking, bereken de premie, en kies de goedkoopste aanbieder. Voorbeelden van pakketten zijn Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Allrisk) of juist Turien & Co Woonpakketverzekering Premium. Wil je er een expert naar laten kijken? Maak een afspraak met een verzekeringsadviseur in Voorschoten.

Direct vergelijken

Online de beste opstalverzekering in Voorschoten afsluiten? Bekijk de beste of laagst geprijsde maatschappij voor de buurt 2250, 2251, 2252, 2253, 2254.

Actuele woonverzekeringen in Zuid-Holland in juni 2024

 • Generali Woonhuisverzekering
 • Ditzo Inboedelverzekering (Extra Uitgebreid)
 • De Nederlanden van Nu Opstalverzekering
 • Allianz Inboedelverzekering (EUG)
 • Reaal GGP (adviseur)
 • Lancyr Woonhuisverzekering
 • Reaal Opstalverzekering Allrisk
 • InShared Woonverzekering (Extra Uitgebreid)

Extra voordeel met een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Doorgaans wordt geadviseerd de inboedel- en opstalverzekering af te sluiten bij dezelfde aanbieder. Wanneer we spreken van schade rondom je woning, kom je niet in onenigheid over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Waarom kiezen voor een gecombineerde woonverzekering?
 1. Extra voordeel
 2. Centraal aanspreekpunt
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Grip op de kosten
Profiteer van extra combinatievoordeel
We onderscheiden nog een aantal zekerheden die je kunt combineren. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de rechtsbijstand, auto- en reisverzekering gewoonlijk in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Maar je kunt ook denken aan o.a.: overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering, brommerverzekering, motorverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De populaire allrisk opstalverzekering is de meest uitgebreide polis, en dekt vrijwel elke soort schade. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Denk aan voorvallen als storm (vanaf windkracht 7), ontploffing, aanrijding en aanvaring, schade door olie, rook en roet of schroeien of smelten, een flinke storm (vanaf windkracht 7), vandalisme, blikseminslag. Noemenswaardig: de all risk woonhuisverzekering kent wel eigen voorwaarden. Schade na aanleiding van slecht onderhoud, constructie- of installatiefouten, roekeloosheid en opzet, atoomkernreacties of ongedierte of schimmel, storm en wind onder de windkracht 7, bevroren leidingen, rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt en schade aan het glas of de fundering is in veel gevallen niet inbegrepen. Hieronder ontdek je nuttige details over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten “nagelvast” aan het dak. Zodoende zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Ben je geen eigenaar van de woning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het onderdeel huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is vaak geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Glasschade als resultaat van bjiv. een brandje is in algemene zin vaak gedekt. Toch, een voetbal die door de ruit vliegt is in de regel niet inbegrepen in de opstalpolis. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Bijgebouw / garage
  De garage, overkapping, volière, tuinhuisje en losse ruimtes / vertrekken vind je doorgaans standaard in de dekking. Let op: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Diverse aanbieders stellen een max. aantal vierkante meters voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. Plenty verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schade in de tuin aan zaken als straatwerk. Soms is een speciale tuinverzekering benodigd. Ideaal wanneer jij woont in buurten als: Wijk 00.

‘Voor onze hypotheek had ik snel een verzekering nodig!

E. de Haan, Voorschoten (juni 2024)