Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Vianen

Middels een opstalverzekering in Vianen – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – verzeker je schades m.b.t. de woning door toedoen van aspecten als aanrijding en aanvaring, blikseminslag, schade door olie, rook en roet, inbraak. Opstal heeft betrekking op de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Bijvoorbeeld een tuinhek, of bijvoorbeeld de tegelvloer. Het is geen vereiste, maar wel voor huizenbezitters wel aantrekkelijk. Hypotheekverstrekkers kunnen er wel naar vragen. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Via onze vergelijker vergelijk je gemakkelijk de best beoordeelde opstalverzekeringen van professionele partijen zoals SNS, Turien en Co of nowGo op voorwaarden en tarieven. Premies variëren per postcode. Stap over naar de beste aanbieder in Vianen, gemeente Vianen, Utrecht.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieUtrecht
GemeenteVianen
(Net) nummer0347 (+31347)
Bewoners 19513
Postcodes4130
WijkenVianen
Naburige plaatsenverzekering-Venray, opstalverzekering-Valkenswaard, polis-Uitgeest, verzekeringspakket-Renkum, Veere en woonhuisverzekering-Veenendaal
opstalverzekering-vianen

Online woonhuisverzekering vergelijken in Vianen, maart 2023

De woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Onder andere door storm (vanaf windkracht 7), aanrijding en aanvaring, ontploffing, inbraak. Belangrijk: Deze polis verzekert alleen een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Zoals de hal. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (hiermee krijg je een uitkering voor “losse” spullen zoals computer of schade aan kleding). Welke opstalverzekering moet ik kiezen voor mijn huis in Vianen? Houd rekening met de volgende punten:

 • Voorwaarden: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Uitkeringen:Hoe eenvoudig kun je contact opnemen?
 • Meningen: Wat vinden klanten van de opstalverzekering?
 • Premie: Hoe duur is de polis per maand?
 • Vrijwillig eigen risico: Hoe hoog is het eigen risico?
Zodra jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Vianen, is het aan te raden om je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Vianen. Op het moment dat je schades in huis hebt veroorzaakt (denk aan brand of explosie, olie, rook en roet, een flinke storm (vanaf windkracht 7), inbraak en diefstal), dan dienen uiteraard de service en uitkeringen direct op gang te komen. Middels onze service-tool kan je hier zelf achter komen. De maandelijkse premies verzekeringsmaatschappijen zoals Generali en Unigarant zitten maandelijks tussen €5,25 tot €14. Voer in de basis in waar jouw verzekering aan moet voldoen, bereken de premie, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Op die manier heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: ABN AMRO pakket.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Jouw gegevens invoeren

  Begin met jouw geboortedatum, adres (4130) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Gegevens over de woning

  Gevraagde gegevens: soort huis, constructie en materiaal, oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Afwerking van jouw huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en de algehele afwerking van het huis.

 4. Online premie berekenen

  Je treft in de volgende stap de relevante verzekeringen op basis van jouw wensen.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een dekking afsluiten of overstappen kan iedereen zelf online regelen.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Vianen? De gemiddelde verzekeringen zitten maandelijks tussen €9,75 – €10. Het feitelijke maandbedrag is iets wat per woning weer anders is. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Type dekking
 • Verzekerd bedrag
 • Opleverdatum
 • Woonplaats
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg vind ik een voordelige woonhuisverzekering voor woningen in Vianen? Heel eenvoudig: gebruik onze vergelijker. Definieer jouw woning, selecteer de modules, neem de tarieven door en kies de goedkoopste aanbieder. Jij kan woonpakketten vinden als Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Budget en ook Delta Lloyd Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid). Kom je er zelf niet uit? Ga dan naar een verzekeringsadviseur in Vianen.

Vergelijk alle polissen

Meteen de beste opstalverzekering in Vianen afsluiten? Ontdek de meest populaire of gewoon een goedkope verzekering voor postcodegebied 4130, 4131, 4132, 4133.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Utrecht in maart 2023

 • ZLM Inboedel
 • Centraal Beheer Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Unigarant Opstalverzekering
 • Aegon Opstal Basis
 • SNS Inboedel en opstal
 • nowGo Woonverzekering Comfort
 • Ditzo Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid)
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Basis

Nog meer korting met een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Veel experts adviseren de inboedel- en opstalverzekering onder te brengen bij 1 partij. Indien de situatie zich voordoet van schade aan je huis, kom je niet in onenigheid over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Alles-in-1-korting
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Één maandelijkse nota
Wat kan ik nog meer toevoegen aan mijn woonpakket?
Er bestaan nog een aantal dekkingen die te combineren zijn. Dan hebben we het uiteraard over de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering steeds vaker inbegrepen in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Maar je kunt ook denken aan o.a.: brommerverzekering, ongevallenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering nemen

De All risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en staat garant bij bijna elke soort van schade aan je huis. Dus ook schades die toe te rekenen zijn aan bewoners. Denk aan voorvallen als storm (vanaf windkracht 7), ontploffing, aanrijding en aanvaring, vandalisme of brand of explosie, een omgevallen boom, een flinke storm (vanaf windkracht 7), inbraak en diefstal. Let op: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van aardbevingen, constructie- of installatiefouten, roekeloosheid en opzet, slecht onderhoud of grondwater in de woning, storm en wind onder de windkracht 7, vocht dat door de muren komt, ongedierte of schimmel, rook en roet uit open haard en schade aan het glas of de fundering staat vaak buiten de polis. Hieronder tref je aanvullende info thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Derhalve dekt de opstalverzekering deze voor jou. Heb je een huurwoning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een aparte zonnepanelenverzekering is doorgaans weggegooid geld.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door o.a. brand of storm zit doorgaans in de verzekering. Alleen, een voetbal die door de ruit vliegt zit vaak niet in de woonhuisverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Garage of bijgebouwen
  De overkapping, volière, garage, tuinhuisje en losse ruimtes / vertrekken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Tip van de specialist: vergeet niet deze oppervlakte (M2) in te voeren. Enkele maatschappijen hanteren een quotum voor aantal M2’s voor schuren en overige bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering vergoed meer dan jij zult denken. Genoeg verzekeraars staan garant voor de kosten van tuinschade, zoals schade aan schuurtjes. Wellicht is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Een uitkomst in buurten als: Vianen, Hagestein, Everdingen.

‘Een woonverzekering voor al mijn zaken

T. van den Berg, Vianen (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente