Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Valkenswaard

Door middel van een opstalverzekering in Valkenswaard (ook bekend als woonhuisverzekering) dek je schade aan jouw woning die ontstaan zijn door situaties als wateroverlast, schade door olie, rook en roet, blikseminslag, ontploffing. Opstal heeft betrekking op alles wat vast zit aan de woning. Onder andere de riolering, maar ook de elektriciteit. Het is niet verplicht, maar vaak wel een goed idee. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Met onze vergelijktool vergelijk jij moeiteloos de best beoordeelde opstalverzekeringen van populaire verzekeringsmaatschappijen als bijv. Univé, ANWB of REAAL Verzekeringen op service en prijs. De premies hangen af van je adres. Stap over naar de beste aanbieder in Valkenswaard, gemeente Valkenswaard, Noord-Brabant.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteValkenswaard
Netnummer040 (+3140)
Bewoners 30262
Postcodegebied5550
BuurtschappenValkenswaard
Plaatsen in de regioverzekering-Valkenburg aan de Geul, opstalverzekering-Tynaarlo, polis-Stadskanaal, verzekeringspakket-Schinnen, Urk en woonhuisverzekering-Uithoorn
opstalverzekering-valkenswaard

Online woonhuisverzekering vergelijken in Valkenswaard, februari 2024

Een woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Onder andere door vandalisme, blikseminslag, schade door olie, rook en roet, ontploffing. Let op: Dit type verzekering verzekert alleen uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zoals de kozijnen. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (met zo’n polis dek jij waardevolle “losse” items als schilderwerk of kapotte meubels). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Valkenswaard? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Modules: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Claims: Wat gebeurt er als mijn huis beschadigd is?
 • Beoordeling: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Premie: Aan welke kosten moet je denken?
 • Eigen risico: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Op het moment dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor huizen in Valkenswaard, is het handig niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Valkenswaard. In een scenario dat er iets met jouw huis gebeurt (denk aan vandalisme, inbraak en diefstal, een flinke storm (vanaf windkracht 7), een omgevallen boom), dan behoren in het bijzonder de service en uitkeringen goed geregeld te zijn. Dankzij onze service-tool ontdek je dit eenvoudig zelf. De kosten van maatschappijen als Lancyr en Reaal zitten maandelijks tussen €8 – €12,25. Vul hierboven in waaraan de verzekering moet voldoen, neem alle premies door, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Middels deze techniek heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: London Verzekeringen februari 2024.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Persoonsgegevens doorgeven

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, regio (5550) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Basisinformatie woning

  Wat belangrijk is: kenmerken huis, bouwconstructie (dak), oppervlakte in M2 (incl. bijgebouwen) en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Aanvullende gegevens huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de algehele afwerking van het huis.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je treft daarna de verkrijgbare verzekeraars die overeenkomen met jouw wensen.

 5. Polis afsluiten via internet

  Overstappen of een nieuwe polis afsluiten regel je snel via het internet.

De kosten van een opstalverzekering

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Valkenswaard? De modale verzekeringen schommelen tussen €5,25 – €13,5. De hoogte van de premie varieert per type huis en situatie. Er zijn een aantal variabelen:

 • Type dekking
 • Wat kost het om het huis te herbouwen?
 • Bouwdatum
 • Woonplaats
 • Het eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe bekijk ik een voordelige woonhuisverzekering voor ons huis in Valkenswaard? Dit is kinderspel: open de vergelijkingstool. Vul de gevraagde gegevens in, kies de gewenste dekking, neem de tarieven door en kies de goedkoopste aanbieder. Wat dacht je bijvoorbeeld van Nationale Nederlanden Inboedel Maatwerk of juist Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Allrisk). Heb je hulp nodig? Bezoek eens een verzekeringskantoor in Valkenswaard.

Vergelijk opstalverzekeringen

Direct de beste opstalverzekering in Valkenswaard afsluiten? Ontdek de best beoordeelde of laagst geprijsde aanbieder voor omgeving 5550, 5551, 5552, 5553, 5554, 5555, 5556.

Actuele woonverzekeringen in Noord-Brabant in februari 2024

 • Nationale Nederlanden Inboedel Standaard (Allrisk)
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering Compleet
 • Univé Woonpakket (AR)
 • ASR Inboedelverzekering (Allrisk)
 • Univé Woonpakket (EUG)
 • Aegon Woon- en VrijeTijdpakket Basis
 • Nationale Nederlanden ZPP Maatwerk (Allrisk)
 • ANWB Woonpakket Plus

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering sluiten Nederlanders doorgaans een inboedelverzekering af. Doorgaans wordt geadviseerd allebei deze producten te nemen bij eenzelfde verzekeraar. Wanneer we spreken van schades aan je huis, vormen er geen meningsverschillen over wie welke schade vergoedt.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Alles-in-1-korting
 2. Overzichtelijk
 3. Geen gedoe over wie precies wat verzekert
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Grip op de kosten
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Er bestaan nog een aantal modules die jij kunt aanklikken. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zit ook de reis- rechtsbijstand en autoverzekering in de regel in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Andere opties zijn: motorverzekering, huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering, caravanverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

Een allrisk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en staat paraat bij elk van buiten komend onheil. Ook als je de schade zelf per ongeluk veroorzaakt. Denk aan voorvallen als inbraak, blikseminslag, vandalisme, brand of inbraak en diefstal, een omgevallen boom, olie, rook en roet, een flinke storm (vanaf windkracht 7). Niet vergeten: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door constructie- of installatiefouten, roekeloosheid en opzet, aardbevingen, slecht onderhoud of storm en wind onder de windkracht 7, ongedierte of schimmel, bevroren leidingen, rook en roet uit open haard, vocht dat door de muren komt en glas- of funderingsschade staat vaak buiten de polis. Hieronder ontdek je aanvullende info een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Om die reden zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Ben je geen eigenaar van de woning? Dan kan je zonnepanelen verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is doorgaans niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas door iets als ontploffing of inbraak zit doorgaans in de verzekering. Maar, een bal door de ruit valt niet onder de opstalverzekering. Wij adviseren een speciale glasverzekering te regelen.
 3. Losse gebouwen / garages
  Zo’n garage, tuinhuisje, overkapping, schuur en losse ruimtes / vertrekken zijn standaard meeverzekerd. Tip van de specialist: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Enkele maatschappijen werken met een maximum aantal M2 voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Veel verzekeraars verzekeren ook kosten van schades in de tuin aan bijv. overkappingen. Misschien heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Valkenswaard, Kloosterakkers en Dommelen, Borkel en Schaft.

‘Met een goed gevoel in mijn woning

R. de Vries, Valkenswaard (februari 2024)