Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Uithoorn

Middels een opstalverzekering in Uithoorn – ook wel woonhuisverzekering – verzeker jij de schades gericht aan jouw woning wat gerelateerd is aan zaken als blikseminslag, wateroverlast, storm (vanaf windkracht 7), aanrijding en aanvaring. Opstal heeft betrekking op alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Onder andere de vaatwasser, en tevens het leidingwerk. Het is niet verplicht, maar beslist wel aan te raden. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Hoe waardevol is je huis voor jou? Via deze website vergelijk jij moeiteloos de meest afgesloten opstalverzekeringen van gevestigde verzekeraars zoals bijv. Huis In Eén Verzekeringen, ABN AMRO of REAAL Verzekeringen op prijs en kwaliteit. De premies hangen af van je adres. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Uithoorn, gemeente Uithoorn, Noord-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteUithoorn
(Net) nummer0297 (+31297)
Inwoners 29181
Postcodegebieden1420
WijkenDorpscentrum
Plaatsen in de omgevingverzekering-Uitgeest, opstalverzekering-Tytsjerksteradiel, polis-Son en Breugel, verzekeringspakket-Opsterland, Twenterand en woonhuisverzekering-Tubbergen
opstalverzekering-uithoorn

Online woonhuisverzekering vergelijken in Uithoorn, februari 2024

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Denk aan schades veroorzaakt door storm (vanaf windkracht 7), schade door olie, rook en roet, ontploffing, vandalisme. Let op: Deze verzekering dekt enkel een uitkering bij schade die ontstaat aan de woning. Onder andere het dak. Een inboedelverzekering is dus compleet iets anders (aan de hand hiervan verzeker je de losse spullenals schilderijen of een kapotte koelkast). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Uithoorn? Hiervoor moet je letten op meerdere dingen:

 • Dekking: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Service: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Reviews: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Premie: Wat is de prijs / het tarief van de polis?
 • Vrijwillig eigen risico: Rekent de verzekeraar een eigen risico?
Vanaf het punt dat jij een opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Uithoorn, dan is het slim om uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Uithoorn. Mocht de situatie zich voordoen dat je te maken hebt met schade in de woning (bijvoorbeeld door brand of explosie, olie, rook en roet, een omgevallen boom, vandalisme), dan behoren natuurlijk de schade-uitkeringen en helpdesk goed geregeld te zijn. Met behulp van de vergelijkingssoftware ontdek je dit eenvoudig zelf. De prijsstelling van verzekeraars zoals Independer of Reaal liggen tussen de €9,5 – €13,5. Voer in de basis in waar jouw verzekering aan moet voldoen, bereken de premie, en kijk pas daarna naar de premies. Op basis daarvan voorkom je onderverzekering. Bekijk ook Polis Direct afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Mijn huis verzekeren, hoe werkt dat?

 1. Basisgegevens invullen

  Start met het invullen van de geboortedatum, adres (1420) huisnummer, en gezinsgrootte.

 2. Specificeer jouw woning

  Bijvoorbeeld: beschrijving huis, constructie en materiaal, woonoppervlakte / aantal ruimtes en leeftijd van het huis.

 3. Details van het huis

  Specificeer type keuken, badkameren de mate van afwerking.

 4. Online premie berekenen

  Je treft nu de beste woonhuisverzekeringen die overeenkomen met jouw filters.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een polis afsluiten of juist overstappen doe je helemaal zelf online.

Wat kost een opstalverzekering?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Uithoorn? De modale verzekeringen liggen tussen de €5 en €14,25. De hoogte van de premie is iets wat per woning weer anders is. Deze onderdelen liggen ten grondslag aan de premie:

 • Gekozen dekking (allrisk of basis)
 • Herbouwwaarde
 • Leeftijd woning
 • Woonplaats
 • De eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg check ik een voordelige woonhuisverzekering voor mijn huis in Uithoorn? Dit kan zonder moeite: klik meteen door naar de vergelijker. Vul de gevraagde gegevens in, klik alle af te sluiten modules aan, check alle kosten, en kies de goedkoopste aanbieder. Neem bijvoorbeeld een pakket zoals Nationale Nederlanden Opstal Standaard (Allrisk) of juist ANWB Inboedelverzekering. Heb je hulp nodig? Je kunt ook terecht bij een verzekeringskantoor in Uithoorn.

Vergelijk opstalverzekeringen

Online de beste opstalverzekering in Uithoorn afsluiten? Vind de best beoordeelde of de meest betaalbare aanbieder voor postcode 1420, 1421, 1422, 1423.

Goed beoordeelde woonverzekeringen in Noord-Holland in februari 2024

 • ANWB Woonpakket Plus
 • De Nederlanden van Nu Woonverzekering
 • Allianz Inboedelverzekering Premium (Allrisk)
 • Allsecur Compleet
 • Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Uitgebreid
 • Bovag Woonhuisverzekering (Allrisk)
 • De Nederlanden van Nu Opstalverzekering
 • Lancyr Woonhuisverzekering

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

Afgezien van een opstalverzekering hebben veel mensen ook een inboedelverzekering. Wat in de regel aanbevolen wordt is de inboedel- en opstalverzekering te regelen bij de identieke verzekeraar. Bij schade rondom je woning, vormen er geen meningsverschillen over wie welke schade vergoedt.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Pakketpolis-voordeel
 2. Overzichtelijk
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
Er bestaan nog een aantal dekkingen die jij kunt aanklikken. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering steeds vaker in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Maar je kunt ook denken aan o.a.: motorverzekering, brommerverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

De all-risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en verzekert jou tegen vrijwel elke soort schade. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Denk dan aan ontploffing, diefstal, vandalisme, blikseminslag of wateroverlast, olie, rook en roet, vandalisme, een flinke storm (vanaf windkracht 7). Noemenswaardig: er zijn uitzonderingen voor de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van constructie- of installatiefouten, atoomkernreacties, slecht onderhoud, roekeloosheid en opzet of weersinvloeden, ongedierte of schimmel, vocht dat door de muren komt, storm en wind onder de windkracht 7, grondwater in de woning en schade aan fundering / glas wordt meestal niet gedekt. Verderop tref je handige info over thema’s waar soms onduidelijkheid over is:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zijn verbonden met de woning. Zodoende wordt schade hieraan vergoed. Woon jij in een huurhuis? Ook dan kan je ze verzekeren via het zogenaamde huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is in veel gevallen niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Schade aan glas door iets als brand of storm is vaak inbegrepen. Maar, een ruit die perongeluk wordt ingegooid wordt meestal niet gedekt door de woonhuisverzekering. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Garage of bijgebouwen
  Een garage, volière, tuinhuisje, schuur en opzichzelfstaande hokken vallen gewoon onder jouw opstalverzekering. Advies: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Sommige aanbieders stellen een limiet voor toegestane M2’s voor bijgebouwen.
 4. Tuin
  Een opstalverzekering dekt ook zaken buitenshuis. De meeste verzekeraars staan garant voor de kosten van schade in de tuin aan zaken als beplanting. In andere gevallen heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Handig als je woont in wijken als: Dorpscentrum, Thamerdal, Zijdelwaard, Legmeer, Langs de Vuurlinie, Veilinggebied, Meerwijk, Bedrijventerrein, Meerwijk, Glastuinbouwgebied, Veenweidegebied.

‘Handige bespaartips voor opstalverzekeringen

Mevr. Huisman, Uithoorn (februari 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente