Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Opsterland

Met een opstalverzekering in Opsterland – we noemen dit soms ook woonhuisverzekering – verzeker je schades aangaande een huis wat gerelateerd is aan o.a. aanrijding en aanvaring, schade door olie, rook en roet, diefstal, wateroverlast. Opstal heeft betrekking op alles wat nagelvast zit aan jouw huis. Bijvoorbeeld de schutting, of denk aan de gevel. Het is geen vereiste, maar kan voor huiseigenaar veel zekerheid bieden. Indien jij een hypotheek afsluit moet je vaak deze module nemen. Jouw huis is je toch heel wat waard? Met deze website vergelijk je moeiteloos vele opstalverzekeringen van klantvriendelijke maatschappijen als De Goudse, Aegon of Reaal op service en prijs. Tarieven wisselen per postcodegebied. Bepaal welke verzekeraar bij jou past in Opsterland, gemeente Opsterland, Friesland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieFriesland
GemeenteOpsterland
Regionummer0516 (+31516)
Aantal inwoners 29830
Postcodegebieden9240
BuurtschappenGorredijk
Plaatsen in de omgevingverzekering-Opmeer, opstalverzekering-Leek, polis-Heemskerk, verzekeringspakket-Dinkelland, Oost Gelre en woonhuisverzekering-Onderbanken
opstalverzekering-opsterland

Online woonhuisverzekering vergelijken in Opsterland, april 2024

De woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Onder andere door storm (vanaf windkracht 7), inbraak, vandalisme, blikseminslag. Niet vergeten: Deze dekking regelt uitsluitend schade aan zaken die vastzitten aan de woning. Zoals de oven. Niet te verwarren met een inboedelverzekering (hiermee krijg je een uitkering voor “losse” spullen zoals vloerbedekking of schade aan de keuken). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Opsterland? Houd rekening met de volgende punten:

 • Dekking: Op welke uitkeringen bij schade kun je rekenen?
 • Klantenservice: Hoe gaat het declareren in z’n werk?
 • Recensies: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Premie: Hoe duur is de polis per maand?
 • Vrijwillig eigen risico: Heb je te maken met een eigen bijdrage?
Op het moment dat je de opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Opsterland, is het aan te raden om niet alleen te kiezen voor de goedkoopste opstalverzekering in Opsterland. In een scenario dat je problemen in de woning krijgt (door bijv. situatie als wateroverlast, blikseminslag, een flinke storm (vanaf windkracht 7), een omgevallen boom), dan behoren uiteraard de schadeafhandeling en dekkingen direct op gang te komen. Geholpen door de vergelijkingssoftware ontdek je dit eenvoudig zelf. De prijzen van maatschappijen als Nationale Nederlanden en ABN AMRO schommelen tussen €7,25 – €13,25. Voer in de bovenstaande vergelijker welke modules je minimaal wilt afsluiten, bekijk de kosten per maand, en sorteer daarna pas op de goedkoopste! Middels deze techniek voorkom je onderverzekering. Bekijk ook Nederlanden van Nu dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Jouw gegevens invoeren

  Begin met jouw geboortedatum, omgeving (9240) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Beschrijving van je woning

  Wat belangrijk is: kenmerken huis, constructie en materiaal, aantal kamers, totale oppervlakte en opleverdatum van de woning.

 3. Details van het huis

  Omschrijf het soort badkamer, keuken en de mate van afwerking.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je achterhaalt hierna de beste opstalverzekeringen die matchen met jouw zoekvraag.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten regel je snel via het internet.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een relevante vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Opsterland? De “normale” verzekeringen schommelen tussen €7,25 en €11,75. Het feitelijke maandbedrag is voor iedereen weer anders. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Dekking (wat is wel en niet afgedekt?)
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Opleverdatum
 • Woonplaats
 • Vrijwillig eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Via welke weg achterhaal ik voordelige woonhuisverzekeringen voor een woning in Opsterland? Heel eenvoudig: gebruik onze vergelijker. Definieer jouw woning, kies de gewenste dekking, vergelijk de prijzen en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Voorbeelden van pakketten zijn Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Extra Uitgebreid) en Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Allrisk). Heb je hulp nodig? Ga dan naar een verzekeringsadviseur in Opsterland.

Vergelijk opstalverzekeringen

Online de beste opstalverzekering in Opsterland afsluiten? Bekijk de best beoordeelde of laagst geprijsde maatschappij voor postcodegebied 9240, 9241.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Friesland in april 2024

 • Verzekeruzelf.nl Woonpakket (Allrisk)
 • HEMA Opstalverzekering
 • Reaal GoedGeregeldPakket Extra Uitgebreid
 • Bruns ten Brink Brand Combi Budget
 • HEMA Inboedelverzekering
 • Reaal GoedGeregeldPakket Allrisk
 • Bruns ten Brink Inboedelverzekering Budget
 • Centraal Beheer Inboedel/Opstal (Extra uitgebreid)

Nog meer korting met een woonverzekering

Behalve een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Wat in de regel aanbevolen wordt is allebei deze producten af te sluiten bij eenzelfde assuradeur. Bij schade rondom je woning, kom je niet in onenigheid over wie precies wat gaat vergoeden.

Het gemak van een woonverzekering samengevat
 1. Pakket-voordeel
 2. Één aanspreekpunt
 3. Alles onder één dak verzekerd
 4. 1 account en minder administratieve rompslomp
 5. Grip op de kosten
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
Wellicht vind jij meer interessante zekerheden die te combineren zijn. De aansprakelijkheidsverzekering is dan niet te missen. Maar ook zit de auto-, reis- en rechtsbijstandverzekering. steeds vaker inbegrepen in het combinatie-verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere mogelijkheden zijn: ongevallenverzekering, caravanverzekering, overlijdensrisicoverzekering, motorverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De populaire allrisk opstalverzekering biedt optimale dekking, en verzekert jou tegen bijna elke soort van schade aan je huis. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Denk aan voorvallen als blikseminslag, wateroverlast, storm (vanaf windkracht 7), aanrijding en aanvaring en olie, rook en roet, een omgevallen boom, inbraak en diefstal, wateroverlast. Goed om te weten: er zitten zeker grenzen aan de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van oorlogsgeweld, constructie- of installatiefouten, overstromingen, roekeloosheid en opzet of grondwater in de woning, ongedierte of schimmel, weersinvloeden, vocht dat door de muren komt, rook en roet uit open haard en schade aan fundering / glas is in veel gevallen niet inbegrepen. Hierna lees je meer informatie over onderwerpen waar vaak veel vragen over zijn:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Zodoende zijn ze gedekt via de opstalverzekering. Heb je panelen op een huurwoning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je d.m.v. het huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is in veel gevallen geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Glasschade als resultaat van bjiv. brand of vandalisme zit doorgaans in de verzekering. Let op, een ingegooide ruit valt vaak buiten de opstalpolis. Dit risico dek je af met een glasverzekering.
 3. Losse gebouwen / garages
  Je tuinhuisje, garage, overkapping, volière en opzichzelfstaande hokken worden gewoon meeverzekerd. Let op: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Veel partijen hanteren een quotum voor aantal M2’s voor opbergruimtes en andere bijgebouwen.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt ook aspecten buiten de woning. Bijna alle verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schades in de tuin aan bijv. schuurtjes. Misschien heb je daar een aparte tuinverzekering voor nodig. Handig als je woont in wijken als: Gorredijk, Langezwaag, Terwispel, Beetsterzwaag, Ureterp, Bakkeveen.

‘Na negatieve ervaringen nu een prettige verzekering

Dhr. van Loon, Opsterland (april 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente