Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Opmeer

Aan de hand van een opstalverzekering in Opmeer – ook wel woonhuisverzekering – verzeker jij de schades m.b.t. de woning wat te maken heeft met situaties als vandalisme, wateroverlast, diefstal, blikseminslag. Het begrip opstal slaat op; alles wat vast zit aan de woning. Onder andere de bijkeuken, of denk aan de keuken. Deze dekking is geen verplichting in NL, maar vrijwel iedereen is wel verzekerd. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Hoe waardevol is je huis voor jou? Aan de hand van ons vergelijkscript vergelijk jij direct de meeste opstalverzekeringen van erkende maatschappijen zoals o.a. HEMA, Allsecur of London Verzekeringen op premie en dekking. Tarieven wisselen per postcodegebied. Bekijk de laagste premie in Opmeer, gemeente Opmeer, Noord-Holland.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOpmeer
Netnummer0226 (+31226)
Inwoners 11336
Postcodegebieden1716
WijkenWijk
Plaatsen in de regioverzekering-Oostzaan, opstalverzekering-Oosterhout, polis-Landerd, verzekeringspakket-Hoogeveen, Onderbanken en woonhuisverzekering-Ommen
opstalverzekering-opmeer

Snel woonhuisverzekering vergelijken in Opmeer, maart 2023

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Bijvoorbeeld door blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7), wateroverlast, brand. Let op: Deze dekking regelt uitsluitend uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zoals de vloerverwarming. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (hiermee ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken als koffiezetapparaat of contant geld en waardebonnen). Welke opstalverzekering is af te sluiten voor huizen in Opmeer? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Modules: Voor welke schades ontvang je een vergoeding?
 • Service: Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Ervaringen: Hoe beoordelen huidige klanten hun opstal-polis?
 • Tarieven: Aan welke kosten moet je denken?
 • De eigen bijdrage: Ben je verplicht een eigen risico te betalen?
Vanaf het punt dat jij zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een woonhuis in Opmeer, is het aan te raden om niet uitsluitend te kijken naar de goedkoopste opstalverzekering in Opmeer. Mocht de situatie zich voordoen dat je problemen in de woning krijgt (bijvoorbeeld door olie, rook en roet, een flinke storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, vandalisme), dan horen in het bijzonder de schade-uitkeringen en helpdesk direct op gang te komen. Geholpen door onze vergelijker bekijk je heel snel de mogelijkheden. De maandelijkse premies partijen zoals Independer of Reaal zitten maandelijks tussen €6,75 – €12,75. Voer bovenaan in de tool in waaraan de verzekering moet voldoen, check de maandelijkse kosten, en kijk pas daarna naar de premies. Zodoende zorg je dat je niet onderverzekerd raakt. Bezoek ook de pagina: Klaverblad afsluiten.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Hoe moet ik mijn huis verzekeren?

 1. Wie ben jij?

  Als eerst vul je de geboortedatum in, postcodegebied (1716) huisnummer, en grootte van het huishouden.

 2. Beschrijving van je woning

  Bijvoorbeeld: beschrijving huis, dakconstructie (plat, riet), aantal kamers, totale oppervlakte en opleverdatum van de woning.

 3. Extra informatie over je huis

  Definieer status van keuken en badkamer en de afwerking.

 4. Premies berekenen

  Je bekijkt vervolgens de verkrijgbare verzekeringen die rijmen met jouw zoekopdracht.

 5. De opstalverzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten is online binnen 5 minuten geregeld.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Een gebruikelijke vraag is: hoe duur is een opstalverzekering in Opmeer? De “normale” polissen schommelen tussen €9,5 tot €10. Het feitelijke maandbedrag is in de praktijk uiteraard per persoon wisselend. Er zijn een aantal variabelen:

 • Type dekking
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Leeftijd woning
 • Woonplaats
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Langs welke weg check ik zo’n voordelige woonhuisverzekering voor een woning in Opmeer? Heel eenvoudig: open de vergelijkingstool. Vul de gevraagde gegevens in, maak een keuze uit de dekkingen, bereken de premie, en regel direct het meest aantrekkelijke pakket. Voorbeelden van pakketten zijn Nationale Nederlanden ZPP Standaard (Allrisk) en Allsecur Compleet. Moeite met vergelijken? Maak een afspraak met een verzekeringskantoor in Opmeer.

Vergelijk alle polissen

Online de beste opstalverzekering in Opmeer afsluiten? Bekijk de beste of laagst geprijsde verzekering voor regio 1716.

Veel gekozen woonverzekeringen in Noord-Holland in maart 2023

 • ANWB Opstalverzekering
 • Turien & Co Inboedelverzekering Prima
 • Aegon Inboedel Allrisk
 • nowGo Inboedelverzekering Comfort
 • Nationale Nederlanden Opstal Maatwerk (Allrisk)
 • Allsecur Uitgebreid
 • Allianz Verzekerd wonen pakket (Extra uitgebreid)
 • Nationale Nederlanden ZPP Maatwerk (Extra Uitgebreid)

Nog meer korting met een woonverzekering

Buiten de opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Doorgaans wordt geadviseerd de inboedel- en opstalverzekering onder te brengen bij 1 maatschappij. In het geval van schades rondom je woning, kom je niet in onenigheid over wie welke schade vergoedt.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Combinatie-deal
 2. Contact met 1 partij
 3. Zonder problemen je geld terugkrijgen
 4. Besparen op polis- en administratiekosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
We spreken nog over meerdere modules die te combineren zijn. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Daarbij zitten ook de (doorlopende) reis-, auto-, en rechtsbijstandverzekering doorgaans in het (combinatiepolis) woonverzekering pakket. Andere mogelijkheden zijn: motorverzekering, caravanverzekering, huisdierenverzekering, overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering op maat

De all-risk opstalverzekering biedt de ruimste dekking. en staat garant bij ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Zelfs als jij hier zelf debet aan bent. Je kunt dan denken aan blikseminslag, schade door olie, rook en roet, diefstal, aanrijding en aanvaring of een flinke storm (vanaf windkracht 7), blikseminslag, inbraak en diefstal, brand of explosie. Goed om te weten: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van atoomkernreacties, constructie- of installatiefouten, normaal huishoudelijk gebruik, roekeloosheid en opzet of rook en roet uit open haard, bevroren leidingen, ongedierte of schimmel, storm en wind onder de windkracht 7, weersinvloeden en schade aan fundering / glas wordt meestal niet gedekt. Verderop ontdek je praktische informatie over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Zodoende vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Heb je panelen op een huurwoning? Je kunt ze verzekeren d.m.v. het huurdersbelang. Een speciale zonnepanelenverzekering is doorgaans niet nodig.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas door iets als storm of inbraak is in algemene zin vaak gedekt. Toch, een bal door de ruit valt niet onder jouw opstalverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Losse gebouwen / garages
  Zo’n schuur, overkapping, garage, volière en losse gebouwen vind je doorgaans standaard in de dekking. Advies: in onze vergelijker moet je deze M2’s wel invullen. Diverse verzekeraars stellen een limiet voor toegestane M2’s voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  De opstalverzekering is een uitgebreide polis, ook voor buiten. Plenty verzekeraars zullen een uitkering vrijgeven bij schades in de tuin aan bijv. bloemen planten. Wellicht is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Een uitkomst in buurten als: Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02.

‘Met een goed gevoel in mijn woning

L. de Groot, Opmeer (maart 2023)


Alle plaatsen in deze gemeente