Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Ommen

Aan de hand van een opstalverzekering in Ommen – in de volksmond ‘woonhuisverzekering’ – dek je schades gericht aan jouw woning door toedoen van aspecten als schade door olie, rook en roet, blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7), inbraak. Opstal heeft betrekking op de aspecten die muurvast aan het huis zitten. Denk dan aan de isolatie, of bijvoorbeeld de vaatwasser. Deze polis is geen vereiste in Nederland, maar vaak wel een goed idee. Vaak is het een vereiste bij een hypotheek. Is jouw woning voor jou ook niet onmisbaar? Met onze vergelijktool vergelijk je gemakkelijk een aantal opstalverzekeringen van betrouwbare maatschappijen als Europeesche, Allsecur of Nederlanden van Nu op service en prijs. Tarieven wisselen per postcodegebied. Ontdek de goedkoopste polis in Ommen, gemeente Ommen, Overijssel.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieOverijssel
GemeenteOmmen
(Regio) nummer0529 (+31529)
Aantal inwoners 17696
Postcodegebieden7730
WijkenOmmen
Plaatsen in de buurtverzekering-Olst-Wijhe, opstalverzekering-Oldebroek, polis-Hulst, verzekeringspakket-Heerhugowaard, Oisterwijk en woonhuisverzekering-Oirschot
opstalverzekering-ommen

Woonhuisverzekering vergelijken in Ommen, april 2024

Zo’n woonhuisverzekering verzekert schade aan de woning. Bijvoorbeeld door inbraak, aanrijding en aanvaring, diefstal, storm (vanaf windkracht 7). Belangrijk: Deze module is er alleen voor uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Denk aan de gang. Het is iets totaal anders dan de inboedelverzekering (daarmee ben je verzekerd tegen schade of diefstal van losse zaken zoals kinderspeelgoed of een defecte televisie). Welke opstalverzekering is geschikt voor mijn woning in Ommen? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Voorwaarden: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Service: Hoe klantvriendelijk is de aanbieder?
 • Recensies: Hoe bevalt de opstal-dekking bij andere klanten?
 • Prijs: Hoeveel ben je kwijt aan premie?
 • Eigen bijdrage: Wordt er bij schade-uitkering een eigen bijdrage ingehouden?
Vanaf het punt dat jij de opstalverzekering vergelijken gaat voor jouw woning in Ommen, is het handig je niet te beperken tot alleen de goedkoopste opstalverzekering in Ommen. Mocht de situatie zich voordoen dat je problemen in de woning krijgt (onder andere brand of explosie, een omgevallen boom, een flinke storm (vanaf windkracht 7), olie, rook en roet), dan horen zeker de schadeafhandeling en dekkingen direct op gang te komen. Middels ons vergelijkscript kan je hier zelf achter komen. De tarieven van assuradeurs als Europeesche en Univé liggen tussen de €7,25 tot €13,25. Voer bovenaan in de tool je complete wensenlijstje in, vergelijk de tarieven, en rangschik de uitkomsten daarna pas op prijs. Zodoende heb jij zeker de juiste dekking. Lees verder over: DAK dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

In 5 stappen jouw woning verzekeringen

 1. Basisgegevens invullen

  Je begint met het invullen van jouw geboortedatum, postcode (7730) huisnummer, en samenstelling huishouden.

 2. Basisinformatie woning

  Wat je moet invullen: kenmerken huis, constructie van het dak, materiaal van de woning, woonoppervlakte / aantal ruimtes en bouwjaar woning.

 3. Extra informatie over je huis

  Wat voor keuken en badkamer heb je en de mate van afwerking.

 4. Woonhuisverzekering berekenen

  Je achterhaalt daarna de actuele verzekeraars die in lijn zijn met jouw wensen.

 5. Zelf woonhuisverzekering afsluiten

  Een overstap van dekking of een module afsluiten regel je snel via het internet.

Kosten opstalverzekering berekenen

Veel mensen willen weten: hoe duur is een opstalverzekering in Ommen? De modale polissen zitten maandelijks tussen €8,75 en €12,75. De exacte premie is iets wat per woning weer anders is. De volgende zaken spelen een rol:

 • Type dekking
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Datum bouw
 • Postcode
 • Vrijwillige eigen bijdrage
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe vind ik een voordelige woonhuisverzekering voor ons huis in Ommen? Heel eenvoudig: gebruik onze vergelijker. Beantwoord de vragen, selecteer de modules, bereken de premie, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Voorbeelden van pakketten zijn Turien & Co Woonhuisverzekering Prima en/of Bruns ten Brink Woonhuisverzekering Budget. Liever laten adviseren? Je kunt ook terecht bij een verzekeringskantoor in Ommen.

Vergelijk woonhuisverzekeringen

Zelf de beste opstalverzekering in Ommen afsluiten? Check de beste of voordeligste polis voor de buurt 7730, 7731, 7732.

Veel gekozen woonverzekeringen in Overijssel in april 2024

 • Turien & Co Woonhuisverzekering Primair
 • Aegon Opstal Allrisk
 • Verzekeruzelf.nl Opstalverzekering (Extra Uitgebreid)
 • SNS Inboedelverzekering
 • Nationale Nederlanden ZPP Maatwerk (Extra Uitgebreid)
 • HEMA Woonverzekering
 • Turien & Co Inboedelverzekering Primair
 • De Goudse Opstalverzekering

Tip: sluit een gecombineerde woonverzekering af

Afgezien van een opstalverzekering heeft vrijwel elk huishouden ook een inboedelverzekering. Wat in de regel aanbevolen wordt is beide polissen te regelen bij één verzekeraar. Indien de situatie zich voordoet van schade aan je huis, kom je niet in onenigheid over wie welke schade vergoedt.

Vijf keer voordeel van een woonverzekering
 1. Pakketpolis-voordeel
 2. Contact met 1 partij
 3. Geen onenigheid wie welke schade vergoedt
 4. Slechts eenmaal poliskosten
 5. Alle kosten op een heldere factuur
Welke verzekeringen kan ik nog meer combineren?
We onderscheiden nog een aantal modules die je kunt toevoegen. De belangrijkste is de aansprakelijkheidsverzekering. Maar ook zit de reis- rechtsbijstand en autoverzekering in de regel in het alles-in-1 verzekeringspakket (combinatiepolis). Andere opties zijn: ongevallenverzekering, motorverzekering, brommerverzekering, caravanverzekering, huisdierenverzekering.

Een allrisk opstalverzekering afsluiten

Zo’n all-risk opstalverzekering heeft de beste polisvoorwaarden, en staat garant bij vrijwel elke soort schade. Dat is inclusief schades die zijn ontstaan door jouw handelen. Voorbeelden zijn ontploffing, inbraak, storm (vanaf windkracht 7), diefstal of blikseminslag, vandalisme, een flinke storm (vanaf windkracht 7), brand of explosie. Goed om te weten: er zit wel een beperking op de all risk woonhuisverzekering. Schade na aanleiding van normaal huishoudelijk gebruik, oorlogsgeweld, slecht onderhoud, constructie- of installatiefouten of grondwater in de woning, ongedierte of schimmel, weersinvloeden, bevroren leidingen, vocht dat door de muren komt en schade aan fundering / glas is in veel gevallen niet inbegrepen. Onderstaand ontdek je handige info over een aantal belangrijke thema’s:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen horen bij jouw huis. Derhalve dekt de opstalverzekering deze voor jou. Woon jij in een huurhuis? In dat geval kan je dit regelen via het zogenaamde huurdersbelang. Een losse zonnepanelenverzekering is in veel gevallen overbodig.
 2. Glasverzekering
  Glasschade door o.a. ontploffing of inbraak is in algemene zin vaak gedekt. Maar, een bal door de ruit zit vaak niet in jouw opstalverzekering. Gelukkig kan je hier een glasverzekering voor nemen.
 3. Garage of bijgebouwen
  Zo’n schuur, garage, tuinhuisje, overkapping en losse ruimtes / vertrekken vind je doorgaans standaard in de dekking. Advies: neem bijgebouwen wel mee in het aantal M2. Sommige assuradeurs werken met een maximum aantal M2 voor schuurtjes e.d.
 4. Tuin
  De opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Genoeg verzekeraars staan garant voor de kosten van tuinschade, zoals schade aan tuinhuisjes. Mogelijk is ook de tuinverzekering dan geen overbodige luxe. Dit kan essentieel zijn een wijk als: Ommen, Arrien, Beerze, Beerzerveld, Dalmsholte, Giethmen, Lemele, Stegeren, Vilsteren, Vinkenbuurt, Tharen.

‘Aansprakelijkheid en inboedel in één polis, super!

I. Peeters, Ommen (april 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente