Opstalverzekering vergelijken?

Postcode Huisnummer

Opstalverzekering Olst-Wijhe

Middels een opstalverzekering in Olst-Wijhe – ook wel woonhuisverzekering – verzeker je schades m.b.t. de woning die ontstaan zijn door aspecten als diefstal, vandalisme, aanrijding en aanvaring, storm (vanaf windkracht 7). De term opstal betekent; alles wat vast zit aan de woning. Een voorbeeld is de heg, of bijvoorbeeld de schoorsteen. Het is niet verplicht, maar beslist wel aan te raden. Bovendien verplichten veel banken het bij een hypotheek. Voor velen is het huis het meest kostbare bezit. Met ons vergelijkscript vergelijk je direct vele opstalverzekeringen van erkende verzekeraars zoals bijv. De Goudse, Centraal Beheer of Independer op modules, flexibiliteit en prijs. Tarieven wisselen per postcodegebied. Ontdek de goedkoopste polis in Olst-Wijhe, gemeente Olst-Wijhe, Overijssel.

Opstal Inboedel All-Risk Voordeel Beoordeling Premie Berekenen
fbto-verzekering Eén complete Woonhuisverzekering!
unive-verzekering Altijd pakketkorting
ohra-verzekering Direct Schade Herstel service
Beste service
aegon-verzekering 24/7 praktische hulp
nationale-nederlanden-verzekering Tot wel 20% pakketkorting mogelijk.
Overige verzekeringsmaatschappijen
inshared-verzekering Zonnepanelen meeverzekerd
centraal-beheer-verzekering Herstel of schadebedrag uitkering
ditzo-verzekering Zelf eigen risico bepalen
hema-verzekering Eenvoudig online afsluiten

ProvincieOverijssel
GemeenteOlst-Wijhe
Netnummer0570 (+31570)
Inwoners 17886
Postcodegebied8121
WijkenOlst
Naburige plaatsenverzekering-Oldenzaal, opstalverzekering-Oldambt, polis-Hillegom, verzekeringspakket-Haarlem, Oirschot en woonhuisverzekering-Oegstgeest
opstalverzekering-olst-wijhe

Online woonhuisverzekering vergelijken in Olst-Wijhe, juni 2024

Een woonhuisverzekering vergoed alle schade aan je woning. Voorbeelden zijn schade door schade door olie, rook en roet, wateroverlast, diefstal, aanrijding en aanvaring. Let op: Dit type verzekering regelt uitsluitend uitkeringen bij schades van aspecten mb.t. de woning. Zaken als de hal. Het is wat anders dan een inboedelverzekering (met deze polis verzeker je de losse spullenals radio of schade aan een vloerkleed). Welke opstalverzekering past bij mijn woning in Olst-Wijhe? Het antwoord op deze vraag bestaat uit meerdere componenten:

 • Dekking: Wat is er wel en niet verzekerd?
 • Uitkeringen:Hoe worden eventuele schades afgehandeld?
 • Beoordeling: Zijn klanten tevreden over de opstal-dienstverlening?
 • Tarieven: Aan welke kosten moet je denken?
 • Het eigen risico: Hoe hoog is het eigen risico?
Op het moment dat je zo’n opstalverzekering vergelijken gaat voor een huis in Olst-Wijhe, raad men altijd aan uitgebreid te vergelijken, niet puur de goedkoopste opstalverzekering in Olst-Wijhe. In een scenario dat je problemen in de woning krijgt (bijvoorbeeld door brand of explosie, een omgevallen boom, olie, rook en roet, wateroverlast), dan dienen met name de dekking en de service direct op gang te komen. Middels de vergelijkingstool bekijk je heel snel de mogelijkheden. De kosten van aanbieders zoals OHRA of Centraal Beheer variëren tussen de €6 tot €14,25. Voer bovenaan in de tool in waar jouw verzekering aan moet voldoen, bereken de premie, en vergelijk pas hierna op prijs. Zodoende heb je altijd een volledige dekking. Ook interessant: Centraal Beheer dekking.

Benodigde tijd: 2 minuten.

Online snel en veilig jouw huis verzekeringen

 1. Wie ben jij?

  In stap 1 voer je jouw geboortedatum in, postcode (8121) huisnummer, en gezinssamenstelling.

 2. Beschrijving van je woning

  Bijvoorbeeld: type huis, bouwconstructie (dak), aantal kamers, totale oppervlakte en nieuwbouw of bestaande bouw.

 3. Details van het huis

  Hoe kwalitatief is de badkamer en keuken en de mate van afwerking.

 4. Opstalverzekeringen berekenen

  Je treft nu de verkrijgbare opstalverzekeringen die passen bij jouw filters.

 5. Polis afsluiten via internet

  Een polis afsluiten of juist overstappen doe je helemaal zelf online.

Wat kost mijn opstalverzekering per maand?

Veel Nederlanders vragen: hoe duur is een opstalverzekering in Olst-Wijhe? De gemiddelde verzekeringen liggen tussen de €8,25 tot €14,5. De exacte premie is voor iedereen weer anders. Diverse aspecten beïnvloeden de hoogte:

 • Soort dekking
 • Totaalbedrag waar verzekeraar voor garant staat
 • Bouwdatum
 • Adres
 • Eigen risico
Goedkoopste opstalverzekering berekenen
Hoe achterhaal ik de voordeligste woonhuisverzekering voor woningen in Olst-Wijhe? Het is simpel: klik meteen door naar de vergelijker. Definieer jouw woning, kies de gewenste dekking, bekijk de prijzen, en sluit een polis af bij de goedkoopste maatschappij. Voorbeelden van pakketten zijn Verzekeruzelf.nl Inboedelverzekering Compleet en/of Ditzo Woonhuisverzekering (Extra Uitgebreid). Liever laten adviseren? Ga dan naar een verzekeringskantoor in Olst-Wijhe.

Vergelijk alle polissen

Meteen de beste opstalverzekering in Olst-Wijhe afsluiten? Ontdek de best beoordeelde of laagst geprijsde maatschappij voor omgeving 8121, 8130, 8131.

Vaak afgesloten woonverzekeringen in Overijssel in juni 2024

 • Turien & Co Inboedelverzekering Prima
 • ZLM Opstalverzekering
 • Reaal Inboedelverzekering Extra Uitgebreid
 • HEMA Woonverzekering
 • Turien & Co Woonpakketverzekering Primair
 • Univé Inboedelverzekering (AR)
 • EAG Assuradeuren Inboedelverzekering Profielpakket (Extra Uitgebreid
 • Klaverblad Verzekeringspakket Budget

Combineer de opstal- en inboedel in een woonverzekering

In aanvulling op een opstalverzekering is ook een inboedelverzekering een aanrader. Wat adviseurs vaak aanraden is beide polissen te nemen bij de identieke partij. Wanneer we spreken van schade rondom je woning, ontstaat er geen gedoe over welk gedeelte te maken heeft met inboedel- en opstal.

Profiteer van het gemak en voordeel van een woonverzekering
 1. Extra voordeel
 2. Een contactpersoon
 3. Geen discussie tussen verzekeraars
 4. Minder administratiekosten
 5. 1 duidelijke factuur
Wat past nog meer in mijn verzekeringspakket?
We spreken nog over meerdere modules die je kunt toevoegen. In de praktijk is dit als eerst de aansprakelijkheidsverzekering. Tevens zit de auto, rechtsbijstand-, en reisverzekering gewoonlijk in het verzekeringspakket / de combinatiepolis. Andere opties zijn: overlijdensrisicoverzekering, ongevallenverzekering, motorverzekering, huisdierenverzekering, brommerverzekering.

Een allrisk opstalverzekering kiezen

De All risk opstalverzekering is het meest interessant qua dekking, en staat paraat bij ieder onverwacht plaatsvindend evenement. Ook in het geval jij per ongeluk iets stuk hebt gemaakt. Je kunt dan denken aan vandalisme, brand, inbraak, diefstal en schroeien of smelten, brand of explosie, een omgevallen boom, vandalisme. Noemenswaardig: mogelijk zijn er bepaalde uitzonderingen binnen de all risk woonhuisverzekering. Schades die wordt veroorzaakt door overstromingen, normaal huishoudelijk gebruik, roekeloosheid en opzet, slecht onderhoud of vocht dat door de muren komt, rook en roet uit open haard, bevroren leidingen, ongedierte of schimmel, grondwater in de woning en glasschade of schade aan de fundering wordt in de regel niet afgedekt. Hierna bekijk je praktische informatie over enkele veel besproken topics:

 1. Zonnepanelen
  PV-panelen zitten vast aan het dak. Derhalve vallen ze onder de dekking van de opstalverzekering. Heb je een huurwoning? Dan heb je geen opstalverzekering. Panelen verzeker je via het zogenaamde huurdersbelang. Een afzonderlijke zonnepanelenverzekering is vaak geen noodzaak.
 2. Glasverzekering
  Een gebroken glas veroorzaakt door bijv. ontploffing of inbraak wordt meestal gedekt. Maar, een bal of ladder door een ruit zit vaak niet in de opstalpolis. Hiervoor neem je een aparte glasverzekering.
 3. Bijgebouw / garage
  Zo’n tuinhuisje, schuur, overkapping, garage en andere bijgebouwen zitten in de meeste opstalverzekeringen. Stelregel: neem het aantal M2 van bijgebouwen op in de totaalberekening. Diverse partijen stellen een limiet voor toegestane M2’s voor meeverzekerde bijgebouwen.
 4. Tuin
  Zo’n opstalverzekering dekt meer dan je denkt. Veel verzekeraars staan garant voor de kosten van tuinschade, zoals schade aan het zwembad. Wellicht is het afsluiten van een tuinverzekering noodzakelijk. Handig als je woont in wijken als: Olst, Wijhe, Wesepe, Boskamp, Boerhaar, Welsum, Den Nul, Eikelhof, Elshof, Marle, Middel, Herxen.

‘Een onbezorgd gevoel

S. Vos, Olst-Wijhe (juni 2024)


Alle plaatsen in deze gemeente